مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مو
رنگ مو

علائم حساسیت به رنگ مو و نحوه درمان آن

علائم حساسیت به رنگ مو و نحوه درمان آن
فهرست مطالب

ایجاد تغییر در چهره برای زیباتر کردن آن، روشی است که بسیاری از خانم‌ها و حتی آقایان به آن روی می‌آورند؛ و رنگ‌کردن موها، یکی از موثرترین تکنیک‌هاست که به طور قابل توجهی در تحقق این هدف، نقش دارد. ازاین ‌روی بعضی از افراد برای این کار زمان زیادی صرف می‌کنند و برای انتخاب رنگ مو، دقت و حساسیت زیادی نشان می‌دهند.

در واقع چالش‌های این کار زیباد است و برخی از افراد را آزار می‌دهد. سوختن و ضعیف‌شدن موها، مطلوب نشدن نتیجه نهایی، هزینه و زمان زیاد، حساسیت به رنگ مو و… از چالش‌های رنگ‌کردن موست.

ما نیز تصمیم گرفتیم که در این مقاله، موضوع آلرژی را بررسی کنیم. تا افرادی را که می‌خواهند بدانند دلایل حساسیت به رنگ مو چیست و چرا این اتفاق می‌افتد، راهنمایی کنیم. لطفا تا پایان، از صندلی که برایتان رزرو شده است، تکان نخورید.

دلایل حساسیت به رنگ مو

حساسیت به رنگ مو به خصوص دکلره مو ممکن است در افراد زیادی مشاهده شود. اما دلیل آن چیست و چه عاملی در این ماده وجود دارد که سبب ایجاد حساسیت در برخی افراد می‌شود؟

  • بعضی از برندهای رنگ مو حاوی موادی هستند که سبب تحریک پوست و ایجاد آلرژی می‌شوند. از طرفی بعضی افراد هم مستعد آلرژی پوستی و درماتیت تماسی هستند و این مسئله بروز حساسیت در آن‌ها را افزایش می‌دهد.
  • یکی از اصلی‌ترین و شایع‌ترین عوامل حساسیت پوستی در رنگ مو، وجود ماده‌ای به نام پارافنلین دی آمین یا همان PDD ‌ است. مقدار این ماده در رنگ‌های تیره بیش‌تر است و به همین دلیل میزان آلرژی به رنگ‌های تیره هم، به نسبت بیشتر است. همچنین میزان آلرژی به PDD ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد و در افراد مختلف، علائم متفاوتی نشان دهد.
  • ترکیب دیگری که در رنگ‌های مو استفاده می‌شود، پاراتولوندیامین یا همان PTD است. مقدار این ماده نسبت به PDD کم‌تر است و کم‌تر منجر به آلرژی می‌شود. اما به‌عنوان یکی از عوامل حساسیت افراد به این ماده، شناخته می‌شود.

علائم و نشانه های حساسیت به رنگ مو

از آنجا که شدت حساسیتی که بر اثر رنگ مو ایجاد می‌شود در هر فرد متفاوت است، نشانه‌های حساسیت هم در هر شخصی متفاوت خواهد بود؛ در این بخش علائم حساسیت به رنگ مو را معرفی کرده‌ایم.

  • خارش پوست به همراه بثورات و برجستگی‌ها
  • تورم چشم‌ها، لب و حتی دست‌وپای متورم
  • تورم و سوزش در دهان و گلو و حتی سرفه و عطسه
  • درد در ناحیه شکم، تهوع و استفراغ
  • مشکلات تنفسی و خس‌خس‌کردن سینه
  • شوک آنافیلاکتیک (در این حالت آلرژی فرد به‌اندازه‌ای زیاد است که موجب کهیر و تورم در نقاط مختلف بدن و راه‌های تنفسی می‌شود. فرد دچار تپش قلب و حتی بیهوش می‌شود. البته این نوع شوک در هنگام رنگ‌کردن مو به‌ندرت مشاهده می‌شود)
  • عدم تحمل رنگ مو : یکی از نشانه های حساسیت به رنگ مو ، سوزش، خراش و زخم در کف سر بدون هیچ دلیلی و فقط هنگام یا پس از رنگ کردن مو است؛ همچنین بعضی افراد حس سبکی و گزگز کردن سر و جمجمه را تجربه می‌کنند.

تست حساسیت به رنگ مو

شاید شما جزء افرادی باشید که برای اولین‌بار موهای خود را رنگ می‌کنید و از حساسیت خود به رنگ مو مطلع نیستید یا ممکن است از رنگ‌کردن موهایتان، مدت‌زمان زیادی گذشته است؛ بنابراین بهتر است قبل از این کار، تست حساسیت انجام دهید؛ زیرا احتمال دارد دچار آلرژی شوید یا طی فاصله زمانی بین رنگ موی قبلی و فعلی شما بدنتان دچار تغییرات شده باشد؛

انجام تست، خیال شما را راحت و نگرانی‌تان را از بابت آلرژی به رنگ در شما، برطرف خواهد کرد. برای تست مراحل زیر را انجام دهید.

  1. ابتدا مقدار کمی از رنگی را که قرار است به موهایتان بزنید، روی پوست خود تست کنید. پشت ‌گوش بهترین نقطه برای این کار است.
  2. به مدت ۴۸ ساعت صبر کنید. ممکن است آلرژی شما بعد از ساعت‌ها خود را نشان دهد.
  3. به واکنش بدن خود توجه کنید. در صورت هر گونه حساسیت سر به مواد شیمیایی موجود در رنگ مو، یکی از علائم معرفی شده را خواهید داشت. این علائم هم ممکن است خفیف یا شدید باشد.

بیشتر بخوانید: ماندگاری رنگ مو

روش های جلوگیری از حساسیت به رنگ مو

زیبایی که رنگ‌های مو به چهره می‌بخشند، قابل‌انکار نیست. پس طبیعی است که خیلی‌ها با وجود حساسیت به این ماده، بازهم تمایل به استفاده از آن را دارند. این کار می‌تواند برای افرادی که حساسیت‌های شدید دارند، خطرناک باشد. ولی می‌توان با روش‌های مختلفی حساسیت های پوستی به رنگ مو را کاهش داد یا از بروز عوارض ناشی از آن، جلوگیری کرد.

البته دقت کنید که ممکن است این روش‌ها برای هر کسی چاره‌ساز نباشد و او را با مشکل مواجه کند. پس درهرصورت دقت کنید و تست رنگ مو را فراموش نکنید و قبل از رنگ‌کردن موهایتان، موارد زیر را رعایت کنید.

  • قبل از تست رنگ مو، سطح پشت گوش‌ها را با آب و صابون بشویید تا تمیز شود. سپس مقداری از رنگ را بزنید و پس از شستشو ۴۸ ساعت صبر کنید.
  • رنگ مو را برای مدت طولانی روی موهایتان نگه ندارید. شاید بعضی افراد برای آنکه به رنگ دلخواهشان برسند، زمان زیادی را صبر کنند. اما رنگ در طی یک‌زمان خاص، موها را به‌خوبی پوشش و به آن‌ها رنگ می‌دهد. معمولاً برندهای مختلف؛ مدت‌زمان لازم را روی بسته‌بندی درج می‌کنند.
  • پس از اتمام زمان درج شده روی بسته‌بندی محصول، بلافاصله موهای خود را با آب به‌خوبی شستشو دهید. دقت کنید که نباید رنگی در کف سر یا موهایتان باقی بماند.
  • از تماس مستقیم پوست دست با رنگ مو خودداری کنید و از دستکش استفاده کنید.
  • برندهای مختلف را با هم ترکیب نکنید. ممکن است مواد به کار برده شده در هر کدام با هم ترکیب خوبی نداشته باشد و موجب حساسیت در شما شوند.
  • اگر به‌تازگی موهایتان را صاف کرده‌اید، برای مدتی صبر کنید. موهای شما ممکن است در اثر استفاده از مواد صاف‌کننده ضعیف شده باشند.
  • از رنگ‌کردن موها در فاصله‌های کوتاه خودداری کنید. این کار منجر به ضعیف‌شدن مو و پوست سر شما می‌شود و امکان بروز حساسیت را افزایش می‌دهد.
  • محلی که در آن از رنگ مو استفاده می‌کنید باید دارای تهویه مناسبی باشد.
  • اگر سابقه بیماری‌های آسم و آلرژی دارید، امکان بروز حساسیت زیاد خواهد بود. پس دقت کنید.
  • از رنگ‌کردن موها در زمان بارداری خودداری کنید.
  • اگر پوست شما دارای زخم و خراش بود، از تماس رنگ مو با آن ناحیه خودداری کنید. اگر هم پوست سر یا اطراف رویش مو دارای زخم و خراشیدگی بود، تا بهبودی کامل از رنگ‌کردن موها اجتناب کنید. درمان کردن جای زخم قبل از رنگ مو بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رنگ مو طبیعی

روش های درمان حساسیت به رنگ مو

اگر موهایتان را رنگ کردید و به هر دلیلی دچار آلرژی و حساسیت شدید، باید سریعاً آن را درمان کنید. ما بهترین روش‌های درمان حساسیت به رنگ مو را در ادامه معرفی کرده‌ایم. می‌توانید در صورت بروز علائم خفیف از آن‌ها استفاده کنید. ولی درصورتی‌که علائم شما شدید بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

  • محلول پراکسید هیدروژن: محلول پراکسید هیدروژن دو درصد به خنثی‌شدن PDD کمک و آن را غیرفعال می‌کند. البته ممکن است در بعضی مواقع نتیجه عکس، داشته باشد و باعث افزایش آلرژی شود. در این مواقع سریعاً محلول را شستشو دهید.
  • کرم‌ها و نرم‌کننده‌ها: اگر دچار علائمی مانند سوزش و خارش شدید که بسیار شایع هستند، از کرم‌های بدون الکل استفاده کنید. این نوع محصولات به برطرف‌شدن تورم و خارش کمک می‌کنند.
  • استفاده از آنتی‌هیستامین‌ها: داروهای آنتی‌هیستامین به کاهش سوزش، خارش و آلرژی‌های خفیف کمک می‌کنند و تورم و قرمزی را از بین می‌برند.

استفاده از روش‌های درمان خانگی مانند:

  • عسل: عسل که یک ماده پرخاصیت است، در این مورد نیز به شما کمک خواهد کرد. مقدار کمی عسل را روزی دو سه بار روی قسمت‌های متورم کف سر بزنید.
  • روغن زیتون: روغن زیتون را روی نواحی حساس و متورم بزنید. انجام این کار روزی ۲ بار خارش و سوزش را برطرف خواهد کرد.
  • روغن نارگیل: خواص مرطوب‌کننده و نرم‌کنندگی روغن نارگیل خارش و سوزش را کم می‌کند. مقداری از این روغن را به کف سرخود ماساژ دهید و پس از ۱۵ دقیقه با آب و شوینده ملایم بشویید.
  • روغن کنجد: این روغن ضدالتهاب می‌تواند برای درمان آلرژی شما شگفت‌انگیز باشد. مقدار مناسبی از این روغن را شب‌روی پوست سر ماساژ دهید و تا صبح صبر کرده و سپس بشویید.
  • مصرف روغن کرچک، روغن جوجوبا، روغن بابونه، سرکه سیب، ژل آلوئه‌ورا و جوش‌شیرین نیز از دیگر روش‌های خانگی درمان حساسیت به رنگ مو هستند.

جمع‌بندی

ما در این مقاله از صندلی دلایل، علائم، روش‌های پیشگیری و درمانی حساسیت افراد به رنگ مو را بررسی کردیم. اگر شما هم به هنگام رنگ‌کردن موهایتان دچار آلرژی می‌شوید، می‌توانید از نکاتی که در این مطلب بیان کردیم، استفاده کنید. امیدواریم به کمک این اطلاعات، مانع از ایجاد حساسیت در هنگام رنگ‌کردن موهایتان شوید و از تغییر رنگ آنها، لذت ببرید.

اشتراک گذاری

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید