مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

سرم پوست چیست و چه کاربردهایی دارد؟ 

فهرست مطالب

اگر پوستتان دچار لکه، خشکی، آکنه و … شده ‌است و به دنبال محصولی هستید که نسبت به سایر محصولات، دوز بیشتر و قوی‌تری از مواد فعال داشته ‌باشد، سرم پوست می‌تواند گزینه مناسبی باشد. سرم‌های صورت، فواید بسیاری از جمله تغذیه، محافظت و آبرسانی پوست را به همراه دارند و اغلب به‌عنوان یک مرحله مهم در اکثر روتین‌های مراقبت از پوست استفاده می‌شوند. اگر قصد دارید سرم پوست را به روتین روزانه خود اضافه کنید، در این مقاله از سایت صندلی با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب و انواع آن آشنا شوید. 

سرم پوست صورت چیست؟ 

سرم صورت، نوعی محصول مراقبت از پوست است که برای روشن‌کردن، آبرسانی و ارائه مزایای متعدد دیگری طراحی شده ‌است. در ترکیب سرم‌های پوست، غلظت بیشتری از مواد فعال، استفاده شده است و این مزیت این محصول نسبت به سایر محصولات مراقبتی پوست است. به عنوان مثال اسید هیالورونیک، اسید گلیکولیک و ویتامین C موجود در سرم‌های مراقبتی پوست، بیشتر از سایرین است. در نتیجه مقادیر بیشتری از مولکول‌های فعال برای اثربخشی بهتر به سطح پوست نفوذ می‌کنند. همچنین این غلظت بیشتر باعث می‌شود که در مدت زمان کمتری نتایج مدنظرتان مشخص شود. به همین خاطر از سرم‌ها اغلب برای رفع مشکلات خاص پوست مانند چین‌وچروک، آکنه، خشکی پوست و تیرگی استفاده می‌شود. 

انواع سرم صورت

وقتی نوبت به انتخاب سرم پوست می‌رسد، باید بدانید که انواع مختلفی از سرم‌ها با مواد تشکیل‌دهنده‌ خاصی متناسب با انواع پوست و مشکلات پوستی در بازار موجود است. شناخت نوع پوست در بسیاری از موارد به شما کمک میکند تا متناسب با نوع پوست خود تصمیم گیری کنید.

توجه به نوع پوست برای خرید این محصول بسیار مهم است. زیرا ممکن است برخی از سرم‌ها برای یک نوع پوست خوب عمل کنند و برای نوع دیگری مناسب نباشند. برای مثال بهترین سرم پوست چرب برای پوست خشک احتمالا نتایج خوبی به همراه ندارد‌. به طور کلی انواع سرم‌های صورت شامل موارد زیر است:

سرم جوانسازی پوست

روش های جوانسازی پوست بسیار است. یکی ازین روش ها استفاده از سرم جوانسازی است. سرم‌های جوانسازی یا ضد‌پیری پوست به کاهش علائم ظاهری پیری مثل چین‌وچروک، شل‌شدن و تیرگی و افزایش درخشندگی، کشش و استحکام پوست کمک می‌کنند. این نوع سرم‌ها اغلب شامل موادی به نام رتینول یا باکوچیول یا هر دو هستند که باعث بازسازی پوست و افزایش تولید کلاژن می‌شوند. لاژن نوعی پروتئین موجود در پوست است. تاثیر کلاژن بر پوست این است که باعث حفظ استحکام پوست می‌شود. این پروتئین در اثر افزایش سن کاهش می‌یابد و در نتیجه پوست افتاده می‌شود.

سرم آنتی ‌اکسیدان پوست

رادیکال‌های آزاد، مولکول‌هایی هستند که خاصیت واکنش‌پذیری بالایی دارند. این مولکول‌ها با پروتئین‌ها و حتی DNA سلول‌ها واکنش می‌دهند و آسیب‌های شدیدی به آن‌ها وارد می‌کنند. این آسیب‌ها در‌نهایت می‌توانند منجر به بروز انواعی از سرطان‌ها شوند‌‌. برای کنترل رادیکال‌های آزاد می‌توان از موادی مانند ویتامین‌های C، A و E، رسوراترول و همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها استفاده کرد. سرم‌های حاوی آنتی‌اکسیدان با رادیکال‌های آزاد که به DNA سلول‌های پوستی آسیب می‌رسانند، مبارزه کرده و آسیب پوستی ناشی از آن‌ها را به حداقل می‌رسا‌نند. 

سرم های روشن کننده پوست

سرم‌های روشن‌کننده پوست برای رفع لکه‌های تیره و قهوه‌ای و یکدست‌شدن رنگ پوست استفاده می‌شوند. این نوع سرم‌ها اغلب مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد ضد‌رنگدانه هستند که به بهبود رنگ پوست کمک می‌کنند. همچنین علاوه بر این موارد، شامل موادی مانند ویتامین C، اسید گلیکولیک، اسید کوجیک، اسید فرولیک، عصاره قارچ، ریشه شیرین بیان یا اسید لاکتیک و… نیز هستند. 

بیشتر بخوانید: روش‌ های روشن کردن پوست

سرم آبرسان صورت

در سنین جوانی بدن به طور خودکار، مقدار زیادی اسید هیالورونیک تولید می‌کند، مولکولی که می‌تواند میزان آب را در لایه‌های پوست افزایش دهد‌‌. این مولکول در پوست به کلاژن متصل می‌شود؛ اما با افزایش سن و کاهش کلاژن، هیالورونیک اسید نیز کاهش می‌یابد. به همین خاطر برای کاهش دهیدراته‌شدن پوست، باید از سرم‌های آبرسان استفاده کنید. 

سرم‌های آبرسان معمولا حاوی هیالورونیک اسید هستند و به طور موقت آب را در لایه‌های پوست افزایش می‌دهند. در نتیجه پوست شاداب و جوان‌تر به نظر می‌رسد و چین‌وچروک‌ها نیز کاهش می‌یابند. همچنین برخی از این سرم‌ها حاوی ویتامین B۵ هستند که به آبرسانی پوست کمک می‌کند و باعث می‌شود پوست هیدراته‌تر به نظر برسد.

بیشتر بخوانید: روش های آبرسانی پوست

سرم های ضد آکنه پوست 

در سرم‌‌های ضدآکنه شاهد مقادیری از اسید سالیسیک هستیم. ضمن اینکه ممکن است مشتقات گیاهی مشابه نیز در آن‌ها وجود داشته باشد. همچنین، نیاسینامید شکلی از ویتامین B۳ نیز در سرم‌های ضد آکنه استفاده می‌شود. این ماده، تسکین‌دهنده، آبرسان و ضد‌التهاب است و با سایر مواد فعال ترکیب می‌شود تا تحریک را به حداقل برساند و پوست حساس را تسکین دهند. اگر بر روی پوست خود جای خود دارید، می توانید ماسک خانگی برای جوش نیز استفاده کنید.

نحوه استفاده از سرم های پوستی

نحوه استفاده از سرم صورت در روتین پوستی شب و روز به این صورت است که ابتدا و قبل از هر محصول دیگری باید از سرم استفاده کنید. زیرا سرم، سبک‌تر است و مواد فعال را به سرعت به پوست می‌رساند. برای استفاده از این محصول، ابتدا باید پوست خود را با شوینده و تونر تمیز کنید و سپس چند قطره از آن را با استفاده از نوک انگشتان روی همه قسمت‌های صورت و گردن ماساژ دهید.

سوال مهم دیگر این است که بعد از سرم پوست چه باید کرد؟ پس از خشک‌شدن سرم، می‌توانید برای حفظ رطوبت و هیدراتاسیون پوست از مرطوب‌کننده یا سایر محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید. همچنین می‌توانید از سرم به عنوان لایه پایه زیر محصولات سنگین‌تری مانند محصولات آرایشی (یعنی به عنوان زیر سازی آرایش) استفاده کنید. 

معمولا متخصصین پوست توصیه می‌کنند، سرم‌های صورت را یک بار یا دو بار در روز، صبح و شب استفاده کنید. تعداد دفعات استفاده از سرم به نوع پوست شما و نوع سرم بستگی دارد. برای تعیین تعداد دفعات استفاده از سرم، نکات زیر را به خاطر بسپارید: 

  • سرم‌های حاوی آنتی‌اکسیدان وقتی صبح‌ها استفاده شوند، بهترین عملکرد را دارند. همچنین از پوست شما در برابر رادیکال‌های آزاد تولید شده توسط نور، اشعه ماورا بنفش و سایر اشعه‌های مضر محافظت می‌کنند. 
  • سرم‌های ضد‌پیری اغلب برای استفاده در شب مناسب هستند. زیرا مواد موجود در آن می‌توانند هماهنگ با ریتم شبانه‌روزی بدن برای ترمیم و بازسازی پوست اقدام کنند.
  • بهتر است سرم‌های آبرسان را دو بار در روز استفاده کنید تا پوست شما را مرطوب کنند. 

فواید سرم پوست 

سرم پوست به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد مثل غلظت بیشتر مواد، می‌تواند مزایای متعددی به همراه داشته باشد. برخی از این مزایا شامل موارد زیر است: 

  • جذب سریع: یکی از مهم‌ترین فواید استفاده از سرم صورت جذب سریع آن است. سرم‌ها نسبت به کرم‌های مرطوب‌کننده سبک‌تر هستند و این اتفاق باعث می‌شود که راحت‌تر و سریع‌تر جذب پوست شوند. 
  • بهبود پوست‌های حساس: سرم‌‌ها به دلیل داشتن بافت سبک‌تر و غلظت بیشتر مواد تسکین‌دهنده برای افرادی که دارای انواع پوست‌های چرب یا مستعد آکنه هستند، بهتر است.
  • کاهش خطوط ریز و چین‌وچروک‌ها: برخی از سرم‌های صورت حاوی موادی مانند رتینول هستند که می‌توانند به کاهش خطوط و چین‌وچروک کمک کنند.
  • محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش: سرم‌هایی که حاوی موادی مانند ویتامین C، ویتامین E، اسیدفولیک و چای سبز هستند، به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو ناشی از اشعه ماورا بنفش (UV) کمک می‌کنند. اکسیداتیو می‌تواند منجر به پیری زودرس پوست و چین‌وچروک شود. تاثیر ویتامین سی بر پوست بسیار زیاد است.
  • ارائه نتایج قابل مشاهده: غلظت بالاتر مواد فعال در سرم‌ها در مقایسه با سایر انواع محصولات پوستی باعث می‌شود نتایج واضح در زمان کوتاه‌تری مشاهده و احساس شوند.
  • احساس سبکی روی پوست: همانطور که گفتیم سرم‌ها بافت سبکی دارند و سریع جذب پوست می‌شوند، به همین خاطر پوست صورت پس از استفاده سنگین یا چرب نمی‌شود.
  • بهبود رنگ پوست: سرم‌ها حاوی مواد مفیدی هستند که به عنوان درمان هدفمند برای چین‌وچروک، رنگدانه‌ها و قرمزی عمل می‌کنند.

مضرات استفاده از سرم پوست 

استفاده از سرم پوست به تنهایی مشکل خاصی به همراه ندارد؛ اما عدم رعایت برخی نکات هنگام خرید سرم می‌تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد. برخی از این نکات عبارت‌اند از: 

  • مهم است سرمی خریداری کنید که برای پوست شما مناسب است. مثلا اگر پوست چربی دارید، برای کنترل چربی صورت حتما سرم پوست چرب را خریداری کنید. 
  • سرم مناسب مشکل پوستتان را بخرید. در غیر این صورت به نتایج مدنظرتان نخواهید رسید. 
  • حتما هنگام خرید دقت کنید که محصول اورجینال خریداری کنید، سرم‌های تقلبی می‌توانند خسارت‌های شدیدی به همراه داشته باشند. 

تفاوت سرم و کرم صورت چیست؟

شاید برخی از شما بین استفاده از کرم و سرم مردد هستید، در این قسمت تفاوت بین سرم و کرم را توضیح می‌دهیم تا طبق انتظاراتتان بهترین گزینه را انتخاب کنید.

  • همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، سرم‌ها بافت سبک‌تری نسبت به کرم‌ها دارند و سریع‌تر جذب پوست می‌شوند. به همین خاطر برای درمان مشکلاتی مثل لک‌های تیره یا قرمزی مناسب‌تر هستند. 
  • سرم‌ها برخلاف کرم‌ها معمولا بر پایه آب و فاقد چربی هستند. در نتیجه باعث مسدود‌شدن منافذ پوست نمی‌شوند و از این جهت، انتخاب مناسبی برای پوست‌های مستعد آکنه محسوب می‌شوند. یکی از راه های درمان منافذ باز پوست می تواند همین موضوع باشد.
  • غلظت بیشتر مواد فعال باعث می‌شود، سرم‌ها به طور موثرتری عمل کنند‌. مولکول‌های موجود در سرم‌ها می‌توانند واقعا به پوست نفوذ کرده و عمیق‌ترین لایه‌های پوست را آبرسانی کنند. در حالی که کرم‌های سنگین‌تر فقط روی لایه‌های بالایی پوست قرار می‌گیرند.
  • تفاوت دیگر بین سرم و کرم هزینه آن‌ها است. معمولا سرم‌ها گران‌تر هستند؛ ولی به دلیل غلظت بالا مدت‌زمان زیادی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد‌. 

جمع‌بندی 

در این مطلب در مورد سرم‌ مراقب از پوست صحبت کردیم، محصولی با بافت سبک و حاوی غلظت بالایی از مواد فعال که به سرعت جذب پوست می‌شود. البته انواع مختلفی از سرم‌ها وجود دارد که هر کدام دارای ترکیبات منحصر به فردی هستند. مثلا سرم‌هایی که کاهش و حذف لکه‌ها را برعهده دارند و مدل‌های دیگر که باعث روشن‌شدن پوست می‌شوند. تعداد دیگری از سرم‎ها نیز باعث آبرسانی پوست شده و مانع از بروز علائم پیری می‎شوند. اگر مطمئن نیستید که کدام یک از انواع سرم مراقبتی صورت برای شما مناسب است، پیشنهاد می‎کنیم که با یک متخصص پوست مشورت کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید