مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

رفع بوی بد بدن

فهرست مطالب

آیا می‌دانستید رفع بوی بد بدن، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان، از گذشته تاکنون بوده است؟ جالب است بدانید که رطوبت ناشی از تعریق در بدن انسان، به تنهایی بوی نامطبوعی ندارد؛ اما برخی از باکتری‌هایی که در سطح پوست رشد می‌کنند، عرق را اسیدی کرده و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند.

البته این تنها دلیل بوی بد به هنگام تعریق نیست؛ چون پروتئین‌های بدن به‌هنگام تعریق، شکسته و تبدیل به اسیدهایی خاص می‌شوند؛ در نتیجه بدن، بوی بد می‌گیرد. حال به نظر شما چگونه می‌توان این بوی نامطبوع را از بین ببرد و به نظر شما بوی بدن نشانه چیست؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها و آشنایی با روش های درمان بوی نامطبوع بدن، می‌توانید در این مطلب از صندلی همراه ما باشید.

دلایل بوی بد بدن

میزان تعریق شما، لزوما بر بوی بدنتان تاثیر نمی‌گذارد. یعنی ممکن است فردی، بوی نامطبوعی در بدن خود احساس کند ولی عرق نکند. یا حتی برعکس، فرد بیش از حد عرق کند؛ ولی بویی ندهد. این نکته نشان می‌دهد که برخی از موارد در بوی بد بدن شما تاثیر دارند. به همین جهت در ادامه قرار است با دلایل ایجاد بوی بد در بدن بیشتر آشنا شوید.

بیماری‌ها و مشکلات سلامتی

استفاده از برخی از داروها، مکمل‌ها و اختلالاتی در دفع سموم از بدن توسط برخی از ارگان‌های حیاتی، باعث می‌شود که بدن بوی بدی بدهد. از بیماری‌های موثر در بروز این اتفاق هم می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1.  دیابت
  2. نقرس
  3. یائسگی
  4. تیروئید پرکار
  5. بیماری کبد
  6. بیماری کلیوی
  7. بیماری‌های ضد عفونی

کمبود ویتامین ها

جالب است بدانید که کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، تاثیر مستقیمی در ایجاد بوی بد در بدن دارند و افرادی که سبزیجات و مواد مغذی کم‌تری مصرف می‌کنند، این بوی بد، شدیدتر است. پس اگر احساس کردید که بدن شما هر روز بوی  نامطبوع‌تری از گذشته می‌دهد، حتما آزمایش دهید تا متوجه شوید که دچار کمبود کدام ویتامین‌ها شده‌اید؟ چون ممکن است برخی از بیماری‌های خودایمنی هم باعث این اتفاق شود.

یکی دیگر از دلایل کمبود ویتامین در بدن شما، سوء جذب آنها در بدن شماست. در واقع ممکن است شما ویتامین دریافت کنید؛ اما بدنتان توانایی جذب و مصرف آن را نداشته باشد. اما به طور کلی، کمبود ویتامین‌های گروه B به ویژه B۱۲، ویتامین D و C در بدن باعث عرق بدبو می‌شود.

نوع خوراکی‌های مصرفی فرد

شاید برای رفع بوی بد بدن، باید به سراغ رژیم غذایی خود بروید و با کمی بررسی، خوردن برخی موادغذایی را کنار بگذارید. چون آنها، تاثیر زیادی در بوی بدن دارد. در ادامه برخی از مواد خوراکی ایجادکننده این مشکل را معرفی کرده‌ایم.

  • خوردن مواد لبنی باعث آزادشدن سولفید هیدروژن و متیلمرکاپتان می‌شود و ترکیب این دو ماده با یک‌دیگر بوی عرق را تشدید می‌کند.
  • خوردن گوشت قرمز و سفید نیز به دلیل جذب ویتامین کولین، ممکن است بوی بدی در بدنتان ایجاد کند. برای همین افرادی که مصرف گوشت بالایی دارند، بیشتر درگیر از بین بردن بوی بد بدن خود هستند.
  • مصرف شکلات و شیرینی زیاد نیز از دیگر مواردی است که باعث ایجاد بوی بد در بدن می‌شود. دلیل اصلی این امر هم علاقه‌مندی باکتری‌های سطح بدن، به قندهاست. این باکتری‌ها، در واقع گلوکز آزادشده از بدنتان را تبدیل به نوعی الکل می‌کنند و این الکل‌های تولیدشده نیز بوی نامطبوع و شدیدی دارند.
  • برخی از مواد غذایی مانند پیاز، سیر، کلم، کلم بروکلی و گل کلم نیز به دلیل داشتن مقادیر بالای گوگرد در ترکیباتشان، باعث ایجاد بوی بد بدنتان می‌شوند و شما باید برای رفع آن به‌ویژه در زیر بغل، در فصول گرم سال از این مواد غذایی استفاده نکنید.
  • برخی دیگر از محرک‌های رژیم غذایی نیز مانند مونو سدیم گلوتامات، کافئین، ادویه‌های کاری، زیره سبز، سس تند، غذاهای تند و الکل نیز باعث ایجاد بوی نامطبوع در بدن شما می‌شوند.

بیشتر بخوانید: بادی اسپلش چیست

استرس و فشار عصبی

استرس، با تعریق بدن ارتباط مستقیمی دارد. در واقع به هنگام استرس، برخی از هورمون‌های بدن، بیش از حد ترشح می‌شوند و بدن هم برای مبارزه با استرس، باید سطح هورمون‌ها را به تعادل برساند؛ اما اگر افراد ویتامین کافی نداشته باشند؛ این روند دچار اختلال در مکانیسم دفاعی بدن می‌شود و بوی آن نامطبوع می‌شود.

برخی از افراد نیز اختلال هیپر هیدروزیس دارند و استرس می‌گیرند. آنها بیماری‌های روانی مانند اضطراب اجتماعی دارند و استرس ناشی از این اختلال و بیماری، باعث ایجاد بوی بد بدن و کاهش عزت نفس و اعتماد به نفسشان، می‌شود.

اضافه وزن

جالب است بدانید که اضافه وزن، به دلیل تاثیرات فیزیکی در ایجاد بوی بد بدن، تاثیر می‌گذارد. این تاثیر هم به خاطر اضافه‌شدن لایه‌های چربی در کشاله ران و زیربغل است و باعث می‌شود که عرق، سخت‌تر و دیرتر تبخیر شود. این تاخیر نیز فعالیت‌های باکتری‌های نواحی تعریق را برای تبخیر بیشتر می‌کند و بوی بد نیز افزایش می‌یابد.

ژنتیک

غدد عرق ایوکراین، بیشتر در ناحیه زیر بغل، کشاله ران و زیر پستان‌ها قرار دارند و ترشحات غلیظ‌‌تری هم دارند. جالب است بدانید که این غدد، تا زمان بلوغ افراد، غیر فعال هستند؛ اما این غدد از سنین بلوغ به بعد، با توجه به ژنتیک و خصوصیات هر فرد، ترشحات متفاوتی دارند.

راه های از بین بردن بوی بد بدن

برای درمان بوی بد بدن، راه‌های مختلفی پیشنهاد می‌شود که هر یک از آن‌ها در زیر به شما معرفی می‌شوند:

  • شستشوی روزانه بدن: بهترین راه برای رفع بوی بد عرق، دوش‌گرفتن به صورت روزانه است. چون این‌گونه عرق شسته می‌شود و باکتری‌های روی سطح پوست نیز از بین می‌روند.
  • استفاده از دئودورانت‌ها و خوشبوکننده‌ها: بهتر است بعد از استحمام و خشک‌کردن بدنتان، از ضدتعریقی قوی، برای نواحی مستعد مانند زیر بغلتان استفاده کنید. چون خوشبوکننده‌ها، در ترکیباتشان، کلرید آلومینیوم دارند. این ماده شیمیایی، از تعریق بیشتر جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید برای دریافت تاثیر بهتر، دوبار در روز (یک‌بار صبح و یک‌بار عصر) از دئودورانت و خوشبوکننده استفاده کنید.
  • نوشیدن آب: مصرف آب زیاد، یکی از بهترین راه‌های درمان بوی بد بدن است. چون آب، به عنوان حلالی بزرگ عمل کرده و سموم را از بدن دفع می‌کند. از طرف دیگر مصرف آن باعث می‌شود که باکتری‌های موجود در روده، خنثی شوند و بدن بوی نامطبوع ندهد.
  • رفع بوی بدن با اصلاح رژیم غذایی: همان‌طور که گفته شد، مصرف بعضی از موادغذایی به تعریق بیشتر و بوی بد بدن، کمک می‌کند. شما می‌توانید با اصلاح رژیم غذایی خود با توجه به همان موارد، بوی نامطبوع زیر بغل و بدنتان را کاهش دهید.
  • استفاده از مواد طبیعی خوشبو کننده بدن: شما می‌توانید از برخی موادطبیعی در هنگام استحمام یا قبل از آن، برای رفع بوی بد در بدنتان استفاده کنید. مثلا پودر صندل را با گلاب و آب لیمو مخلوط کنید و در نواحی مانند زیر بغل و مناطق مستعد، بمالید. بعد از خشک‌ شدن این ماسک روی پوست نیز آن را با آب ولرم شستشو دهید. نعنا نیز تاثیر خوبی در رفع این مشکل دارد و با کمک محلول دم کرده آن و شستشوی زیر بغل و نواحی مستعد تعریق، به کم شدن ترشحات عرق کمک می‌کنید. با ترکیب پودر برگ حنا با پودر سدر و جوش شیرین و مالیدن آن به نواحی مستعد بوی بد، این مشکل را می‌توانید حل کنید. در روشی دیگر شما می‌توانید با استفاده از پودر برگ حنا و مخلوط کردن آن با جوشانده سماق یا سرکه، خمیری تهیه کنید و پس از آن خمیر را روی محل قرار دهید. پس از نیم ساعت نیز موضع را با آب غوره یا سرکه بشویید.
  •  اصلاح موهای زائد بدن: مو محل رشد باکتری‌هاست و اصلاح آن در رعایت بهداشت و رفع بوی بد، نیز تاثیر زیادی دارد.
  • پوشیدن لباس با پارچه‌های طبیعی: لباس‌های پنبه‌ای به پوست شما اجازه تنفس می‌دهند و رطوبت را نیز از آن دور می‌کنند. فراموش نکنید برای ورزش باید لباسی با پارچه ضد رطوبت و با الیاف طبیعی، انتخاب کنید.

روش های از بین بردن بوی بد زیر بغل

رفع بوی بد زیر بغل نیز روش‌هایی مانند مواردی دارد که پیش‌تر به آنها اشاره کردیم؛ اما شما می‌توانید از روش‌های زیر به صورت اختصاصی برای رفع آن، استفاده کنید:

  • پماد جوش شیرین: با مخلوط کردن آب و جوش شیرین، پمادی را برای زیر بغل خود آماده کنید و بعد از مالیدن روی موضع، اجازه دهید تا خشک شود و بعد، آن را بشویید.
  • چای سبز: چای کیسه‌ای خیس‌شده در آب گرم را برای چنددقیقه زیر بغل خود قرار دهید تا بوی بد آن از بین برود.
  • اسپری سرکه سیب: مقداری سرکه سیب را با آب در بطری اسپری مخلوط کنید و به زیر بغلتان، اسپری کنید.
  • اسپری آب لیمو: همانند مورد قبلی، آب و آب لیمو را در بطری با یک‌دیگر مخلوط کنید و به زیر بغل اسپری کنید تا اسید سیتریک موجود در آب لیمو، باکتری‌ها را از بین ببرد.

جمع‌بندی

استفاده از دئودورانت‌ها و خوش‌بوکننده‌ها یکی از بهترین روش‌های درمان بوی نامطبوع است. شما نیز می‌توانید با مراجعه به سایت صندلی و جستجو در بین فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی، بهترین و باکیفیت‌ترین خوش‌بوکننده را برای رفع بوی بد بدن خود انتخاب و خریداری کنید. فراموش نکنید که این تنها خدمت سایت صندلی به شما نیست. چون ما، بهترین سالن‌های آرایشی و معتبرترین کلینیک‌های زیبایی در شهرهای مختلف کشورمان را نیز به شما معرفی می‌کنیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید