مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
پوست
پاکسازی و آبرسانی پوست

آنزیم تراپی پوست چیست و چه تاثیری روی پوست دارد؟

فهرست مطالب

این روزها با‌توجه به افزایش آلودگی هوا، فیشال و پاکسازی صورت اهمیت زیادی پیدا کرده است. یکی از درمان‌هایی که در فیشال صورت استفاده می‌شود، آنزیم تراپی پوست است. در این روش با استفاده از آنزیم‌های طبیعی، تلاش می‌کنند مشکلات صورت مثل لک، آکنه و چین‌‌و‌چروک را کاهش دهند. این درمان فواید زیادی به همراه دارد و در کنار این فواید مهم، عوارض جانبی محدودی به‌ندرت رخ می‌دهد‌‌. این دلایل باعث شده‌ است که این روش به یک درمان محبوب برای صورت تبدیل شود. اگر دوست دارید بیشتر با فرایند آنزیم درمانی و تفاوت آن با سایر روش‌ها بدانید، این مقاله از سایت صندلی را تا انتها مطالعه کنید. 

آنزیم تراپی پوست چیست؟

آنزی درمانی پوست یک روش درمان و پاکسازی صورت است که در آن از آنزیم‌ها برای لایه‌برداری پوست، حذف سلول‌های مرده، بهبود سلامت سلول‌های پوستی و تحریک تولید سلول‌های جدید استفاده می‌شود. این روش یک درمان کم‌تهاجمی و موثر است که می‌تواند برای انواع پوست از جمله پوست‌های حساس استفاده شود. در واقع آنزیم تراپی فقط روی سطح پوست تاثیر نمی‌گذارد، بلکه برای درمان بسیار عمیق‌تر و در سطح بافت و سلول عمل می‌کند.

فرایند لایه‌برداری آنزیمی بسیار ساده است؛ در واقع ابتدا ماسک آنزیمی روی پوست تمیز قرار می‌گیرد، برای مدت زمان مشخصی باقی می‌ماند و درنهایت با آب یا محلول‌های خاصی پاک می‌شود. در این روش فیشال، آنزیم‌ها مویرگ‌های پوست را گشاد‌تر می‌کنند تا خون و اکسیژن بیشتری به صورت جریان یابد؛ در نتیجه رشد کلاژن افزایش می‌یابد و شما پوستی نرم و لطیف خواهید داشت. 

این روش درمانی، سلول‌های مرده را از سطح پوست پاکسازی می‌کند. در واقع آنزیم‌ها سلول‌های مرده پوست را تخریب می‌کنند تا بدن بتواند راحت‌تر آن‌ها را جذب کند یا به مرور زمان از سطح صورت ریزش کنند. این روش همچنین فرایندی به نام اسمز معکوس را فعال می‌کند که به دفع سموم و مواد زائد از پوست کمک می‌کند؛ این عمل مایعات و ناخالصی‌ها را از طریق غشاهای اطراف سلول‌ها خارج می‌کند. سپس این مواد از طریق رگ‌های لنفاوی تخلیه می‌شوند و در نتیجه پوست شما بهبود می‌یابد. 

فواید آنزیم تراپی صورت

آنزیم درمانی مزایای بسیاری دارد و در درمان اکثر بیماری‌های پوستی مثل آکنه، چین‌و‌چروک، آفتاب‌سوختگی، اگزما، منافذ بزرگ و رنگدانه‌های پوستی موثر واقع شده است. برخی از مزایای این روش شامل موارد زیر است: 

  • بهبود ظاهر پوست: پس از چند جلسه آنزیم صورت، متوجه خواهید شد که پوست شما ظاهر بهتری دارد. در واقع این روش کمک می‌کند شما پوست نرم‌تر و صاف‌تری داشته‌ باشید. همچنین به کاهش خطوط ریز، اسکار آکنه و لک‌ نیز کمک می‌کند. همچنین به دلیل ظاهر بهتر پوست، شما به آرایش کم‌تری نیاز خواهید داشت.
  • روشن‌‌ترشدن پوست: آنزیم‌هایی که روی سطح پوست شما قرار می‌گیرند، باعث می‌شوند جریان خون بیشتر، اکسیژن و سایر مواد مغذی به پوست پمپاژ شود و پوست شما به اندازه کافی هیدراته می‌شود؛ در نتیجه پوستتان شاداب می‌شود و رنگ روشن‌تری خواهد داشت.
  • سم‌زدایی پوست: بخش مهمی از آنزیم درمانی ارتباط آن با سیستم لنفاوی برای سم‌زدایی پوست است. در نتیجه تحریک سیستم لنفاوی سلول‌های مرده و سایر مواد زائد از بافت پوست تخلیه می‌شوند و پوست شما شاداب‌تر و تمیزتر از همیشه می‌شود.
  • داشتن سد پوستی قوی‌تر: آنزیم درمانی هم عضلات صورت و هم ساختار پوست را تقویت می‌کند. پوست محکم‌تر ظاهر بهتری دارد و به سلامت کلی شما نیز کمک می‌کند. همچنین محیطی مناسب برای سلول‌های پوستی فراهم می‌شود‌.
  • سفت‌شدن پوست: در فرآیند آنزیم درمانی، به دلیل افزایش جریان خون تولید کلاژن نیز افزایش می‌یابد. کلاژن بیشتر در پوست از افتادگی و شل‌شدن پوست جلوگیری می‌کند. در نتیجه از پیری پوست جلوگیری می‌شود.
  • افزایش انرژی پوست: در فرآیند آنزیم تراپی پوست، انواعی از مواد مغذی، مواد معدنی، مولتی ویتامین‌ها و اسیدهای آمینه به پوست تزریق می‌شوند‌. در نتیجه عملکرد بافت پوست بهبود می‌یابد و پوست شما شاداب و پر‌انرژی می‌شود. 
  • کم‌تهاجمی‌بودن: بزرگترین مزیت استفاده از لایه‌برداری آنزیمی این است که کم‌تهاجمی است و عارضه جانبی خطرناکی به همراه ندارد. این روش درمان کاملاً بدون درد است و به ندرت باعث ایجاد قرمزی یا احساس سوزش روی پوست می‌شود. 

عوارض آنزیم تراپی پوست

در کنار مزایای فوق‌العاده آنزیم تراپی پوست ممکن است طی درمان برخی عوارض جانبی را نیز به‌صورت موقت تجربه کنید. این عوارض نادر هستند و در صورت بروز هر یک از آن‌ها اصلاً جای نگرانی نیست؛ فقط کافی است به دستورالعمل‌هایی که درمانگر به شما آموزش داده است، عمل کنید تا هر چه سریع‌تر بهبود یابید. برخی از عوارض جانبی این روش را در ادامه توضیح می‌دهیم: 

  • تحریک پوست: ممکن است لایه‌برداری آنزیمی در زمان انجام آن
  • یا بلافاصله پس از آن باعث تحریک پوست و بروز علائمی مانند قرمزی، سوزش، خارش خفیف یا تورم شود. این علائم معمولاً تا ۲۴ ساعت پس از جلسه درمان طول می‌کشند و سپس به تدریج بهبود می‌یابند.
  • تغییرات پوستی: ۷۲ ساعت پس از درمان، ممکن است پوست شما دچار پوسته پوسته شدن خفیف، خشکی و‌… شود. این علائم به دلیل لایه‌برداری و ریزش سلول‌های مرده رخ می‌دهد، پس اصلا نگران نباشید. 
  • بروز آکنه: پس از اولین جلسه آنزیم برای درمان پوست ممکن است پوست شما دچار آکنه شود، در واقع این آکنه‌ها پس از لایه‌برداری آزاد می‌شوند و روی سطح پوست ظاهر می‌شوند. 

مراحل انجام آنزیم تراپی صورت

مراحل آنزیم تراپی صورت به شرح زیر است:

  1. قبل از شروع آنزیم تراپی پوست، ابتدا شما باید روی تخت‌های مخصوص فیشال صورت دراز بکشید و سپس پوست صورت شما با استفاده از پاک‌کننده‌های مخصوصی تمیز می‌شود. این کار برای این انجام می‌شود که آلودگی‌های محیطی و… از سطح پوست پاک شوند و مواد آنزیمی به خوبی با بافت پوست در تماس باشند. 
  2. در مرحله بعد مواد آنزیمی مورد نظر کاملاً روی سطح پوست صورت و گردن پخش می‌شوند. معمولا حدود ۴۵ دقیقه مواد آنزیمی روی صورت باقی می‌مانند و در طول این مدت، درمانگر کنار شما در اتاق حضور دارد. همچنین در این مدت ممکن است روی سطح پوست خود احساس نبض یا فشار داشته‌باشید که کاملا طبیعی است. زیرا این ماسک‌ها با باز‌کردن مویرگ‌ها، به افزایش گردش خون و اکسیژن‌رسانی به سلول‌های پوستی کمک می‌کنند. پس از برداشتن ماسک آنزیمی، نقشه راه مویرگ‌ها روی پوست قابل مشاهده است که به عنوان اثر پلاسماتیک شناخته می‌شود.
  3. پس از‌ برداشتن مواد آنزیمی پوست با ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌ها محافظت می‌شود تا از آسیب‌های محیطی جلوگیری شود. همچنین مراقبت از پوست در خانه، اثربخشی درمان را افزایش می‌دهد. درمانگر محصولاتی را برای شما تجویز می‌کند که با شرایط پوست شما مطابقت دارند. حتما از این محصولات طبق دستورالعمل درمانگر استفاده کنید و به سایر نکات مراقبتی نیز پایبند باشید. 

تفاوت آنزیم تراپی پوست با دیگر روش های فشیال

آنزیم ‌پوست، درمانی عمیق است که نحوه عملکرد و ساختار پوست افراد را به شکل عمیق تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. در واقع بیشتر درمان‌های پوستی فقط‌ بر سطح پوست تمرکز می‌کنند و به مشکلات بافت‌های‌ داخلی پوست توجهی نمی‌کنند؛ اما آنزیم درمانی علاوه بر اینکه به‌طور موضعی مشکلات سطح پوست را درمان می‌کند، مشکلات بافت داخلی و عملکردهای درونی را نیز بهبود می‌بخشد. 

تفاوت لایه برداری آنزیمی و لایه برداری شیمیایی

با توجه به مزایای لایه‌برداری آنزیمی به نظر می‌رسد این روش بهتر از لایه‌برداری شیمیایی است؛ زیرا کم‌تهاجمی است و پوست را کمتر تحریک می‌کند. برای مثال لایه برداری شیمیایی پوست را در برابر نور خورشید حساس‌تر و آسیب پذیرتر می‌کند و بیمار به مدت دو تا سه روز باید در خانه و به دور از نور خورشید بماند. آنزیم تراپی پوست کم‌تهاجمی و در عین حال موثر است. این درمان به بهبود بافت، رنگ و شفافیت پوست کمک می‌کند.

آنزیم‌ها سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برند، تولید کلاژن را تحریک می‌کنند و بازسازی سلول‌ها را تحریک می‌کنند‌. به دلیل عوارض جانبی کمتر، لایه‌برداری آنزیمی اغلب همراه با سایر روش‌های درمانی مانند میکرودرم ابریژن یا لایه‌برداری با لیزر فرکشنال نیز استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد لایه‌برداری آنزیمی، می‌توانید با یک کلینیک مراقبت از پوست مشورت کنید.

آنزیم تراپی پوست برای چه کسانی مناسب است؟

آنزیم تراپی پوست برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری‌های پوستی کاربرد دارد. به طور کلی افرادی که به هر یک از شرایط زیر مبتلا هستند، می‌توانند تحت نظر پزشک از آنزیم درمانی استفاده کنند:

  • آکنه و اسکار آکنه؛ 
  • لکه‌های ناشی از افزایش سن؛
  • خطوط ظریف و چین و چروک؛
  • منافذ مسدود یا بزرگ‌شده؛
  • پوست خشک و دهیدراته؛
  • لکه‌های ناشی از آسیب نور خورشید مثل آفتاب سوختگی؛

جمع‌بندی

تراپی پوست با استفاده از آنزیم‌ها یک روش درمانی است که در آن آنزیم‌های خاصی برای بهبود سلامت پوست و مشکلات مرتبط با آن به کار می‌رود. این نوع درمان معمولاً به منظور پاکسازی پوست، رفع تراکم چربی‌ها، حذف سلول‌های مرده و کمک به حفظ تعادل رطوبت پوست و برای بهبود مشکلات پوستی مختلفی از جمله لکه‌های پوستی، آکنه، چین‌وچروک و پاکسازی منافذ مسدود استفاده می‌شود. 

اگر قصد دارید از این روش درمانی بهره ببرید، بهتر است ابتدا با پزشک متخصص پوست در مورد مشکلات خود مشورت کنید و سپس برای درمان اقدام کنید. همچنین اگر قبلا آنزیم تراپی را انجام داده‌اید، نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه‌ها با دیگران به اشتراک بگذارید. 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید