مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
پوست
پاکسازی و آبرسانی پوست

اسکراب صورت و فواید آن برای پوست

فهرست مطالب

ممکن است احساس کنید که پوستتان به نوعی مات و کدر شده است و نیاز به طروات و تمیزی دارد. آیا تاکنون به این فکر افتاده‌اید که چگونه می‌توانید پوست صورت خود را از لایه‌ زائد و سلول‌های مرده پاکسازی کنید؟ یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید شفافیت را به پوست بازگردانید، استفاده از اسکراب برای پاکسازی و آبرسانی پوست است.

احتمالا این سوال در ذهنتان مطرح شده است که اسکراب چیست؟ خوب است بدانید که این محصول با حذف سلول‌های مرده پوست، کمک می‌کند تا کدری و آلودگی‌ها، از بین بروند. ما در این مقاله توضیح می‌دهیم که اسکراب صورت چیست و چه فوایدی برای پوست دارد، همچنین روش‌های لایه‌برداری پوست را نیز بررسی می‌کنیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

اسکراب چیست؟

در ابتدای مقاله به اختصار توضیح دادیم که اسکراب چیست. خوب است بدانید که این روش، به معنای تمیزکاری، تمیزکردن، جرم‌گیری، ساییدن و از این قبیل معانی است. در واقع یکی از روش های لایه برداری پوست است که با از بین بردن سلول‌های مرده، منافذ پوست را باز  و از بروز آکنه‌های زیرپوستی جلوگیری می‌کند. در گذشته از مواد ساینده برای لایه‌برداری پوست صورت و بدن استفاده می‌شد. به عنوان مثال، بومیان آمریکایی از ذرت خشک شده استفاده می‌کردند. 

امروزه، از دانه‌های سیلیکونی کوچک یا عناصر خردشده گیاهی تشکیل  که ساختاری زبر دارند، در تولید محصولات لایه‌بردار استفاده می‌کنند. در بیشتر موارد آنها از فرمولاسیون‌های طبیعی با مواد بی‌ضرر و ارگانیک تشکیل شده‌اند و اضافات موجود روی پوست را از بین می‌برند.

کاربردهای اسکراب

کاربرد انواع اسکراب چیست؟ لایه‌بردای‌ یک قدم مهم در مراقبت از پوست و حفظ زیبایی آن است. در واقع تأثیرات مثبتی روی سلامت و زیبایی پوست می‌گذارد و در پاکسازی منافذ پوستی، رفع جای جوش، رفع تیرگی‌های بدن، تقویت پوست، بهبود جذب مواد مرطوب کننده پوست، و تقویت جریان خون کاربرد دارد.

اما توصیه می‌شود افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی مانند روزاسه، پسوریازیس، اگزما، و افرادی با مشکل جوش‌های چرکی و التهابی در سطح وسیع یا وجود زگیل یا تبخال روی صورت، به هیچ عنوان به صورت خودسرانه از اسکراب و لایه بردارها استفاده نکنند و در این باره حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

انواع اسکراب پوست 

اسکراب‌ها بسته به مواد موجود در آن‌ها و ویژگی‌های پوست متفاوت هستند. در ادامه انواع این محصول را بررسی می‌کنیم.

اسکراب شرکتی 

باید توجه داشت که اسکراب‌ها به دو صورت فیزیکی و شیمیایی تولید و عرضه می‌شوند. اسکراب‌های فیزیکی از دانه‌های خردشده یا گرانول‌های مختلف ساخته شده‌اند که با ماساژ روی پوست، سلول‌های مرده را از بین می‌برند و پوست را تازه و لطیف می‌کنند. معمولاً از دانه‌هایی مثل قهوه، شکر، نمک، هسته‌های میوه‌ها و …در ساخت این محصولات استفاده می‌شود.

و اما در تولید اسکراب‌های شیمیایی از مواد شیمیایی مانند اسیدها، آنزیم‌ها و افزودنی‌های شیمیایی برای تنظیم pH و از بین بردن سلول‌های مرده استفاده می‌کنند. این محصولات به عنوان لایه‌بردار پوست عمل و به تجدید حیات سلول‌های پوستی کمک می‌کنند.

اسکراب خانگی 

این محصولات از مواد طبیعی مانند عسل، آووکادو، آلوئه‌ورا، گلاب، موز، شکر، ماست، لیموترش، دارچین و عصاره‌های گیاهی تهیه می‌شوند و خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدعفونی‌کنندگی برای پاکسازی و نرم‌کنندگی پوست دارند.

انواع اسکراب‌ پوست از حیث کاربرد، شامل اسکراب صورت و بدن می‌شود. اسکراب صورت تنها مخصوص پوست صورت است و جهت پاکسازی جوش‌های زیرپوستی، لک‌ها و تیرگی‌های پوست کاربرد دارد. اسکراب‌های ضدآکنه حاوی موادی مانند اسید سالیسیلیک و عصاره‌های گیاهی خاص هستند که به کنترل آکنه‌ها، پاکسازی منافذ پوست و کاهش التهابات پوستی کمک می‌کند. همچنین به‌عنوان لایه‌بردار‌ لب می‌توان از ترکیب‌های خانگی مانند روغن زیتون و شکر یا عصاره نعنا و وانیل استفاده کرد.

در توضیح اینکه اسکراب بدن چیست، باید بدانید که این محصولات مختص بدن، دست و پا هستند و در نواحی غیر از صورت، استفاده می‌شود. برخی از این محصولات برای خنک کنندگی پوست و روشن‌سازی و سفیدکردن نقاط تیره‌تر بدن مانند ناحیه تناسلی، زانو، آرنج و … استفاده می‌شوند. 

طرز استفاده از اسکراب بدن نیز به این گونه است که با استفاده از دانه‌های خرد یا گرانول‌هایی کوچکی که در ترکیبات آن وجود دارد، به پوست کمک می‌کند تا سلول‌های پیر و مرده را از بین ببرد و پوست را لایه برداری کند. این کار باعث می‌شود که سطح پوست تمیز و آماده‌ جایگزینی سلول‌های جوان‌تر و تازه شود.

شیوه صحیح لایه برداری پوست با اسکراب

آشنایی با نحوه اسکراب صورت اثربخشی این روش زیبایی و درمانی را بیشتر می‌کند که شناخت انواع پوست مهم‌ترین بخش آن است. به عنوان مثال برای پوست‌های خشک، توصیه می‌شود لایه‌بردارهایی را انتخاب کنید که پایه کرمی دارند و پوست را از داخل مرطوب می‌کند و سلول‌های مرده را از بین می‌برد. مثلاً برای پوست‌های چرب اسکراب‌هایی با ترکیب قهوه، عسل و جو مناسب هستند که به رفع جوش‌های سرسیاه کمک می‌کنند. بر اساس نوع پوست، می‌توانید هفته‌ای یک یا دو بار از این محصول استفاده کنید. 

اکثر افرادی که از لایه‌بردارها استفاده می‌کنند، برایشان مهم است تا بدانند که بهترین زمان مناسب برای استفاده از اسکراب چیست؟ معمولا هنگام استحمام زمان مناسبی برای این کار است و باید روی پوست تمیز انجام شود. در صورتی که تصمیم دارید، زمان دیگری لایه‌برداری انجام دهید، ابتدا پوست صورت خود را با آب ولرم خیس کنید و سپس از اسکراب استفاده کنید.

طرز اسکراب صورت به این شکل است که باید محصول لایه‌بردار مخصوص صورت را به آرامی و به شکل دورانی روی پوست تمیز بمالید و پس از گذشت زمان مناسب، پوست را با آب ولرم آبکشی و خشک کنید. پس از آن می‌توانید از ماسک صورت استفاده کنید. از این محصول نباید برای ناحیه دور چشم استفاده کنید؛ چون پوست این ناحیه بسیار حساس و نازک است. 

بهتر است که به صورت منظم از لایه‌بردارهاید صورت استفاده کنید، زیرا این عمل باعث تجدید حیات و تازه‌سازی پوست می‌شود و بافت آن را صاف و یکدست می‌کند. همچنین موجب جذب بهتر مواد مغذی و کرم‌ها می‌شود و به کاهش چین و چروک‌ها کمک می‌کند و کیفیت پوست را بهبود می‌بخشد.

مزایای اسکراب برای پوست

اگر با مطالعه این مطلب بخواهید بدانید که فواید اسکراب چیست؟ ادامه متن را مطالعه کنید.

تمیزی و بهبود بافت پوست

اسکراب در واقع به لایه‌‌برداری پوست از سلول‌های مرده کمک می‌کند. شما به راحتی با استفاده از موادی مانند شکر و قهوه، می‌توانید یک محصول قوی و طبیعی تهیه کنید که به عمق پوست نفوذ کرده و آن را شاداب و باطراوت می‌کند. توصیه می‌شود که این عمل را هر ۴-۳ روز یکبار انجام دهید، به‌ویژه اگر پوست شما چرب است.

شفافیت و درخشش پوست

استفاده از اسکراب صورت به طرز واقعاً شگفت‌آوری باعث شفافیت و درخشش پوست می‌شود. به‌عنوان یک روش خانگی می‌توانید ترکیب برنج و شیر را امتحان کنید؛ برای این کار مقداری برنج را به مدت ۲ ساعت در شیر خیس کنید و سپس آن را به آرامی روی صورت بمالید و پوستتان را ماساژ دهید. بعد از گذشت چند دقیقه، پوستتان را با آب سرد شستشو دهید. همچنین برای صافی پوست صورت، می‌توانید یک فنجان بادام زمینی را با ۲ قاشق عسل و خامه مخلوط کنید و این ترکیب را به آرامی روی پوست خود بمالید و پس از چند دقیقه ماساژ دهید. نرمی و لطافتی که پس از استفاده از این لایه‌بردار حاصل می‌شود، واقعاً تحسین‌برانگیز است.

رفع جای جوش

اسکراب صورت در کمترین زمان ممکن، آثار جای جوش را رفع می‌کند؛ کافی است ۲ قاشق جوش شیرین و ۱ قاشق آب را مخلوط کنید و خمیر بدست آمده را روی نقاط مورد نظر به مدت چند دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید.

ممانعت از رشد موهای زیرپوستی

با استفاده از اسکراب‌ها می‌توان از رشد موها در زیرپوست صورت و بدن تاحدی جلوگیری کرد. برای تهیه یک نوع لایه‌بردار مؤثر، کافی است دو عدد لیمو و یک فنجان شکر و کمی آب را با هم ترکیب کنید. تا دو سه روز پس از اصلاح صورت و بدن، می‌توانید از این مخلوط استفاده کنید. 

معایب اسکراب پوست

حال که مزایای استفاده از اسکراب پوست را دانستید، نوبت آن است که از معایب کاربرد این محصول نیز مطلع شوید. استفاده از این محصولات علاوه بر مزایایی که دارد، در برخی موارد ممکن است باعث تحریک و آسیب به پوست شود؛ به‌ویژه در افرادی که پوست حساسی دارند. همچنین گاهی ممکن است باعث تشدید وضعیت‌های خاص پوستی مانند آکنه‌های شدید، التهاب‌ها یا اگزما شود.

در برخی موارد ذرات خرد شده در اسکراب می‌توانند پوست را تحریک کرده و در صورت استفاده مداوم و بیش از حد یا ماساژ با فشار زیاد، موجب خشکی و آسیب به لایه‌های محافظ طبیعی پوست شوند. این مسئله بخصوص برای افراد با پوست حساس مشکل‌ساز می‌شود. همچنین اینگونه افراد ممکن است به اجزای موجود در لایه‌بردار واکنش آلرژیک نشان دهند که باعث تحریک بیش از حد و التهابات پوستی می‌شود.

نکته قابل توجه دیگر این است که از این محصولات برای نواحی حساس مانند دور چشم، لب‌ها و دیگر مناطق حساس پوستی نمی‌توان استفاده کرد؛ چون احتمال دارد باعث تحریک و آسیب به این نواحی شود.

جمع‌بندی

در این مقاله از صندلی، توضیح دادیم که اسکراب چیست و در مورد کاربرد، انواع، مزایا و معایب آن نیز صحبت کردیم.  لازم به ذکر است که باید برای استفاده از این محصول، باتوجه به نوع پوست و انتخاب محصولی مناسب در این زمینه اقدام کنید. همچنین، استفاده درست و به‌اندازه، با توجه به توصیه‌ها و میزان تحمل پوست، از ایجاد مشکلات و آسیب به پوست جلوگیری می‌کند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید