برخی از افراد دوست دارند مژههای بلند، حالتدار و پرپشتی داشته باشند تا چشمهایشان زیباتر به نظر برسد. خوشبختانه روشهای متعددی طراحی شده است که کمک میکند این اتفاق رخ دهد که یکی از آنها کاشت مژه است؛ روشی کمتهاجم و موثر برای داشتن مژههایی طبیعی و زیبا که اتفاقا طرفداران زیادی هم دارد. اگر شما هم دوست دارید مژههایی بلند و طبیعی داشته باشید و به کاشت آن فکر میکنید، در این مقاله از سایت صندلی با ما همراه باشید. زیرا ابتدا برایتان توضیح میدهیم کاشت مژه چیست؟ و سپس از مزایا و معایب آن صحبت میکنیم.
انواع کاشت مژه
نمیتوان منکر تاثیر مژههای پرپشت و زیبا بر زیباترشدن چهره شد. به همین دلیل بسیاری از افراد برای داشتن چنین مژههایی از ریملهای حجمدهنده استفاده میکنند؛ اما از آنجایی که این روش فقط جنبه آرایشی دارد، برخی از خانمها استفاده از تکنیکهایی با ماندگاری بیشتر را ترجیح میدهند. از این روی انواع کاشت مژه به صورت دائمی یا موقت کار میشود و در هر دو روش، مژهها روی خط مژه قرار میگیرند. برای آشنایی بیشتر با انواع کاشت، همچنان همراه ما باشید.
کاشت مژه موقت
در کاشت مژه موقت یا اکستنشن مژه، تارهایی که از موی مصنوعی ساخته شدهاند، به صورت مجزا و تک تک بین مژههای طبیعی قرار میگیرند و برای این کار از نوعی چسب مخصوص استفاده میشود. در این روش، انتخاب مدل کاشت مژه به سلیقه مشتری بستگی دارد و فرد میتواند از بین مدلهای کلاسیک، والیوم، ابریشمی و… یکی را انتخاب کند. کاشت موقت فقط بین ۲۰ الی ۳۰ روز ماندگاری دارد و پس از آن باید ترمیم شود.
کاشت مژه دائمی
افرادی که به صورت ژنتیکی مژههای بسیار کوتاه یا کم پشتی دارند یا در اثر ضربه و… مژههای طبیعی خود را از دست دادهاند، میتوانند از این روش استفاده کنند. در این روش کاشت، طی یک عمل جراحی فولیکولهای مو از قسمتهای دیگر بدن استخراج و به پلک پیوند زده میشوند، در نتیجه پس از مدتی، مژههای طبیعی و دائمی رشد میکنند. در ادامه درباره جراحی کاشت مژه بیشتر صحبت میکنیم.
جراحی کاشت مژه
جراحی کاشت مژه روشی است که برای بهبود ظاهر مژههای کمپشت استفاده میشود و برخلاف لیفت و اکستنشن، نتایج آن دائمی هستند. شنیدن اسم جراحی ممکن است ترسناک به نظر برسد؛ ولی این روش جزء روشهایی است که عوارض جانبی زیادی به دنبال ندارد. برای کاشت با روش جراحی از تکنیک استخراج واحد فولیکولی استفاده میشود. در این تکنیک، فولیکولهای موی سالم از قسمت پشت سر استخراج میشوند و سپس به منظور تحریک رشد مژهها به پلکها پیوند زده میشوند. در نتیجه فرد مژههای پرتر و بلندتری خواهد داشت.
مزایای کاشت مژه
عمل کاشت مژه نسبت به سایر روشها، مزایای منحصربهفردی دارد. برای مثال نتایج حاصل از آن بدون نیاز به ترمیم مکرر تا آخر عمر، ماندگار هستند. در نتیجه افرادی که مژههای کم پشت دارند یا به هر دلیلی آنها را از دست دادهاند، میتوانند به کمک این روش به صورت دائمی مژههای خوبی داشته باشند. همچنین در کاشت مژه دائم به جای موهای مصنوعی از موی طبیعی استفاده میشود که کمک میکند مژهها مصنوعی و غیرطبیعی به نظر نرسند.
عوارض کاشت مژه
کاشت مژه دائمی عوارض جانبی چندانی به دنبال ندارد؛ ولی در هر صورت جراحی ممکن است با برخی علائم همراه باشد که البته به ندرت رخ میدهند. برخی از عوارض احتمالی این روش عبارتاند از:
- بیماران ممکن است پس از جراحی در اطراف پلک خود کمی خارش، قرمزی یا تورم را تجربه کنند؛ ولی این علائم موقتی هستند و پس از چند روز، بهبود مییابند.
- همچنین به ندرت احتمال دارد ناحیه جراحی شده دچار درد، خونریزی و عفونت شود یا به قرنیه چشم آسیب وارد شود.
- پس از انجام جراحی، به مرور زمان مژهها پرتر و بلندتر میشوند. به همین دلیل این روش برای افرادی که میخواهند هرچه سریعتر مژههای بلند و پرپشتی داشتهباشند، مناسب نیست.
- یکی دیگر از معایب کاشت مژه این است که با وجود هزینه بالای جراحی، ممکن است نتیجه کار مورد قبول بیمار نباشد و روند درمان شکست بخورد.
نحوه انجام کاشت مژه
جراحی کاشت مژه، یک عمل ساده است که بدون نیاز به بیهوشی و بستریشدن در بیمارستان انجام میشود. از این روی اصلا نگران نباشید؛ ولی برای اینکه درک بهتری از نحوه کاشت مژه داشته باشید، در ادامه مراحل انجام آن را توضیح میدهیم:
- ابتدا موهای پشت سر تا طول یک میلیمتر کوتاه میشوند.
- نوعی داروی بیحسکننده موضعی مثل لیدوکائین با اپینفرین روی این ناحیه اعمال میشود تا در حین برداشتن فولیکولهای مو، احساس درد و ناراحتی نداشته باشید.
- پس از بیحسی ناحیه موردنظر، فولیکولهای مو با استفاده از یک ابزار مخصوص استخراج و آماده پیوند میشوند.
- درنهایت، پلکها ضدعفونی و بیحس میشوند و سپس برشهای میکروسکوپی در قسمت مژهها ایجاد میشود تا فولیکولهای مو وارد شوند و جراحی تمام شود. طیکردن این مراحل بین دو تا چهار ساعت طول میکشد و پس از آن، بیمار میتواند به خانه بازگردد.
هزینه انجام کاشت مژه
هزینه کاشت مژه به طور دقیق مشخص نیست، زیرا تعیین هزینه به عوامل متعددی مثل مهارت و تجربه جراح، تعداد دقیق پیوندهای مورد نیاز، تراکم مژههای طبیعی بیمار و… بستگی دارد. در نتیجه بهتر است به صورت حضوری به کلینیک موردنظر خود مراجعه کنید تا پزشک پس از بررسی شرایط، قیمت دقیق انجام این روش را به شما اطلاع دهد. البته در هر صورت این روش جزء درمانهای زیبایی گرانقیمت محسوب میشود و معمولا تحت پوشش بیمه هم نیست.
مراقبت و نگهداری کاشت مژه
کاشت مژه دوره نقاهت کوتاهی دارد و قسمتهای جراحیشده معمولا در عرض چند روز بدون درد و ناراحتی بهبود مییابند. البته هنگام مرخصشدن از بیمارستان احتمالا پزشک به شما توصیه میکند، برخی نکات را رعایت کنید. رعایت نکات مراقبتی علاوه بر اینکه دستیابی به نتیجه موردنظر را تضمین میکند، خطر بروز عوارض جانبی را نیز کاهش میدهد. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:
- پس از اتمام عمل کاشت مژه، کاملا طبیعی است که برای چند روز تا چند هفته، تورم یا کبودی را در ناحیه پلک خود تجربه کنید. اصلا جای نگرانی نیست زیرا این علائم خود به خود برطرف میشوند.
- ممکن است چند روز پس از جراحی در قسمت پلک خود پوسته پوستههایی را مشاهده کنید که با خارش نیز همراه است. این اتفاق یک واکنش موقت ناشی از پیوند فولیکول است که خودبهخود برطرف میشود. ولی به هیچ وجه پلک خود را لمس نکنید، در غیر این صورت خطر ابتلا به عفونت یا کندهشدن مژههای کاشتهشده وجود دارد.
- در صورتی که حدود دو هفته پس از جراحی با ریزش مژهها مواجه شدید، نگران نباشید. این مرحله موقت و کاملا طبیعی است. در واقع پنج تا هشت روز پس از عمل، مژهها میریزند و این روند تا دو هفته ادامه دارد. سپس چهار تا شش ماه پس از جراحی ساقههای مو رشد میکنند؛ البته ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد تا همه مژهها به طور کامل رشد کنند. به همین دلیل نتایج کاشت مژه به مرور زمان و حداقل پس از ۶ تا ۱۲ ماه کاملا مشخص میشود.
- پس از مشخصشدن نتایج نهایی درمان، باید مژهها هر چند وقت یک بار کوتاه شوند. زیرا همانطور که گفتیم در این روش از فولیکولهای موی سر استفاده میشود، درنتیجه مژهها مثل موی سر رشد میکنند و باید به صورت مرتب کوتاه شوند. در غیر این صورت ممکن است به سمت داخل چشم رشد کرده و به قرنیه آسیب جدی وارد کنند.
کاشت مژه برای چه کسانی مناسب است؟
این روزها افراد زیادی برای داشتن چشمان زیبا سراغ انواع روشهای کاشت مژه میروند؛ اما انجام جراحی کاشت مژه به همه توصیه نمیشود. افراد زیر میتوانند از این روش استفاده کنند:
- در اثر ضربه به چشم، تصادف، سوختگی یا عفونتهای ناشی از تاتو، مژههای خود را از دست دادهاند.
- افرادی که به صورت ژنتیکی دارای مژههای کوتاه یا کمپشت هستند.
- برای کسانی که مبتلا به تریکوتیلومانیا هستند، (یک اختلال روانی که با کندن موها مشخص میشود) کاربرد دارد.
این روش به دلیل حساسیت بالا و فرآیند پیچیده به افراد زیر توصیه نمیشود:
- اشخاصی که به صورت طبیعی مژههای خوبی دارند و فقط میخواهند مژههای زیباتری داشته باشند.
- افراد مبتلا به بیماریهای خودایمنی نیز نباید کاشت انجام دهند.
- بیمارانی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند یا مستعد ابتلا به عفونت هستند، کاندید مناسبی برای انجام این روش نیستند.
جمعبندی
در این مقاله از صندلی توضیح دادیم که کاشت مژه چیست و چه مزیتها یا معایبی دارد. همچنین از انواع دائمی و موقت آن صحبت کردیم که یکی از آنها جراحی است. جراحی باعث میشود فرد مژههای دائمی و طبیعیتری داشته باشد؛ ولی این روش هزینه زیادی به دنبال دارد. به همین دلیل فقط به افرادی توصیه میشود که در اثر آسیب به چشم مژههای خود را از دست دادهاند یا به صورت ژنتیکی مژههای کمی دارند و سایر افراد میتوانند از روشهای کاشت موقت استفاده کنند. اگر شما هم تجربه کاشت دارید، لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید؛ قطعا میتواند راهنمای خوبی باشد برای کاربرانی که قصد دارند از این روش، استفاده کنند.