مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

 کاشت مو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟

فهرست مطالب

نقش مو در جذابیت ظاهری و زیبایی صورت، بسیار مهم و تاثیرگذار است. از این رو بسیاری از افرادی که با ریزش موی شدید مواجه می‌شوند، به‌دنبال راهی هستند که این مشکل را برطرف کند کاشت مو به روش FIT، یکی از تکنیک‌هایی است که امروزه مورد توجه برخی از متخصصان پوست و مو و اشخاص زیادی قرار گرفته است. در این روش، فولیکول‌های مو به صورت حجیم و تکی از پشت سر فرد با نگهدارنده‌های دستی، چیده‌ می‌شود و به قسمت‌های موردنظر، منتقل می‌شود. اف ای تی روشی است کم‌تهاجم زیرا نیاز به جراحی ندارد. اگر علاقه‌مند هستید اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید، حتما تا انتهای این مقاله از صندلی همراه ما باشید.

کاشت مو به روش FIT چیست؟

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، در صورتی که افراد با ریزش شدید مو مواجه شوند، به دنبال راهکاری هستند که بتوانند موهای از دست رفته خود را بازگردانند و معمولا سراغ روشهای کاشت مو می‌روند. متخصصان پوست و مو، روش‌های مختلفی را برای کاشت با توجه به شرایط بیمار و شدت ریزش تارهای مو، انتخاب می‌کنند که یکی از محبوب‌ترین آنها، کاشت مو به روش اف ای تی است.

در واقع FIT یکی از جدیدترین روش‌های پیوند مو است که در آن فولیکول‌های مو از قسمت‌های مختلف سر که معمولا قسمت پشت سر است، برداشته می‌شود. در واقع این فولیکولها با کمک اف ای تی در قسمت‌هایی که ریزش شدید مو دارد مانند جلو، مرکز و تاج سر، منتقل و پیوند زده می‌شود. اگر بخواهیم تخصصی ولی به زبان ساده‌ توضیح دهیم باید بگوییم که واحدهای فولیکولی به طور طبیعی گروه‌هایی از یک تا چهار فولیکول مو هستند و اف ای تی شامل برداشتن نواری از پوست از ناحیه اهداکننده (پشت سر) و تبدیل آن به واحدهای فولیکولی تکی است. این فولیکول‌های تک، به نوبت به قسمت‌هایی از جلو و مرکز سر پیوند زده می‌شوند. سپس در این قسمت‌ها ریشه می‌گیرند و باعث می‌شوند که تارهای موی جدید، رشد کنند. این کار به صورت دستی و با ابزار خاصی انجام می‌شود، روشی است کم‌تهاجم زیرا نیازی به جراحی و برش پوست یا بخشی از سر نیست و پس از اتمام کار، نیازی به بخیه زدن نیست.

اگر پزشک انجام دهنده این کار، از تبحر و تخصص کافی برخوردار باشد، نتیجه کار بسیار طبیعی است؛ اما اگر به وسیله فرد غیر متخصص صورت بگیرد، که معمولا چون یک روش جراحی نیست، غیرپزشکان نیز آن را انجام می‌دهند، ریسک بروز عوارض و خطرات جانبی افزایش می‌یابد.

مزایای کاشت مو به روش اف ای تی

معمولا یکی از بررسی‌هایی که قبل از هر اقدام درمانی انجام می‌شود، بررسی مزایا و معایب آن روش است. در مورد کاشت مو به روش اف ای تی هم خوشبختانه مزایای قابل توجهی وجود دارد که افراد را به انجام و استفاده آن، ترغیب می‌کند. این مزایا عبارت‌اند از:

  • این روش کم‌تهاجم است و برای انجام آن نیاز نیست بیمار را بیهوش کنند. بلکه با استفاده از بی‌حسی موضعی کاشت را انجام می‌دهند.
  • سرعت عمل بالاست زیرا فولیکول‌ها با کمک میکروسکوب انتخاب و برداشته می‌شوند؛ درنتیجه بیمار نسبت به سایر روش‌ها، آسیب بسیار کمتری را خواهد دید.
  • گرافت‌هایی را انتخاب و پیوند می‌زنند که از کیفیت بالایی برخوردار هستند؛ بنابراین به ندرت شاهد ریزش و از بین رفتن آنها خواهید بود.
  • دوره نقاهت بسیار کم است و بیمار به زودی به روال عادی زندگی برمی‌گردد.
  • برش یا جراحی روی سر انجام نمی‌شود و فقط با تیغ‌های مخصوص خراش‌هایی ایجاد می‌شود که پس از مدت کوتاهی، بهبود می‌یابند.
  • این روش ظاهری بسیار طبیعی را برای چهره فرد رقم می‌زند و کمتر کسی متوجه می‌شود که موها کاشته شده‌اند.
  • نیازی به بخیه زدن نیست و این سرعت بهبودی فرد را افزایش می‌دهد.

معایب کاشت مو به روش اف ای تی

در بخش قبل مزایای FIT مو را بررسی کردیم که باعث جذابیت و محبوبیت آن در بین سایر روش‌های کاشت مو شده است. با این حال نمی‌توان از عوارض و معایب آن چشم‌پوشی کرد. از این رو اگر قصد دارید برای انجام این روش اقدام کنید، پیشنهاد می‌کنیم عوارض آن را نیز بررسی کنید تا با خیال راحت تصمیم بگیرید.

  • درست است که برشی در سر ایجاد نمی‌شود، اما این روش همانند دیگر عمل‌های کاشت مو، ممکن است خطراتی همچون عفونت را به‌همراه داشته باشد. حتی ممکن است در نقاط دهنده فولیکول و گیرنده آن نیز شاهد خونریزی باشید.
  • ممکن است برخی از بیماران احساس درد و تورم را در بخش پیوند داشته باشند. این تورم معمولا به دلیل آن است که برخی از فولیکول‌های پیوندی رشد نکرده است.
  • برداشت فولیکول تکی یا دانه‌دانه است و نمی‌توان در یک جلسه عمل پیوند را انجام داد و نیاز به جلسات بیشتری دارد؛ خصوصا اگر محدوده‌ای که نیاز به کاشت دارد، وسیع باشد.
  • در صورتی‌که فردی غیر متخصص و کم‌تجربه کاشت را انجام دهد، ممکن است نتیجه‌ای که می‌خواهید دریافت نکنید یا دچار عوارض شدیدی شوید.
  • به دلیل انجام عمل به صورت دستی و استفاده از ابزار خاص، احتمال آسیب‌دیدن افراد وجود دارد.

مراحل انجام کاشت مو به روش اف ای تی

زمانی که برای کاشت مو به روش اف ای تی به کلینیک معتبر مراجعه کنید، در روز عمل مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. موی سر شما به طور کامل تراشیده می‌شود. 
  2. طرح موردنظر در نقاطی که قرار است فولیکول‌ها برداشته شوند و نقاطی که قرار است پیوند انجام شود، رسم می‌شود. این طرح طبق فرم صورت و حالت چهره فرد درنظر گرفته می‌شود. با این اقدامات موهایی که رشد می‌کنند به چهره فرد می‌نشیند و ظاهری بسیار طبیعی خواهد داشت.
  3. در قدم سوم، در قسمتی که قرار است برداشت فولیکول‌های اهدایی یا پیوندی انجام شود، بی‌حسی صورت می‌گیرد تا دردی را حس نکنید.
  4. پزشک متخصص با استفاده از ابزار مخصوص برداشت نمونه اهدایی مانند پانچ که برای سوراخ‌کردن و برداشتن فولیکول‌ها استفاده می‌شود، آنها را برداشت می‌کند.
  5. فولیکول‌ها در این مرحله باید تحت نظر مراقبت‌های پزشکی باشند تا آسیبی نبینند و مناسب پیوند باشند. در این حالت باید آنها را داخل ظروف مخصوص شیشه‌ای قرار دهند تا تخریب نشوند. داخل شیشه، سرم نمکی با دمای تقریبا پایین (خنک) است تا آسیبی به موارد پیوند وارد نشود.
  6. زمانی که واحدهای موردنظر از فولیکول‌ها به میزان لازم برداشته شد، محل اهداکننده را پانسمان می‌کنند.
  7. سوراخ‌های ایجاد شده نیازی به بخیه زدن ندارند و پس از مدت کوتاهی (چند روز)، به طور کامل بهبود می‌یابند.
  8. در این مرحله نوبت پیوند مو است. ناحیه‌‌ای از سر که قرار است پیوند روی آن انجام شود با کمک داروی بی‌حسی، بی حس می‌شود.
  9. پزشک با استفاده از تیغ‌های مناسب این کار، شکاف‌هایی را روی سطح پوست سر، ایجاد می‌کند. تخصص و تبحر پزشک در این مرحله بسیار مهم است. زیرا باید بداند که با چه زاویه‌ای روی سر شکاف ایجاد کند تا فولیکول‌های پیوندی، به درستی روی سر قرار بگیرند.
  10. در این مرحله، فولیکول‌ها بادقت، باسرعت و  باحوصله بسیار زیاد در شکاف‌های ایجادشده جا داده می‌شوند.
  11. هرچه تعداد گرافت‌هایی که قرار است پیوند زده شوند، بیشتر باشد، مدت‌زمان کاشت مو هم، بیشتر می‌شود. گاهی ممکن است در یک جلسه و در برخی موارد نیاز به جلسات بیشتر است. 
  12. در مرحله آخر پانسمان سر انجام می‌شود و کاشت مو به پایان می‌رسد.

مراقبت های قبل از انجام کاشت مو به روش FIT

طبیعی است برای آنکه مشکلی هنگام کاشت مو به روش FIT رخ ندهد، لازم است تا مراقبت‌هایی قبل از انجام این عمل را درنظر بگیرید. این مراقبت‌ها عبارت‌اند از:

  • داروهایی مانند آسپرین را که باعث می‌شوند خون شما رقیق شوند، نباید مصرف کنید.
  • از نوشیدن مایعاتی که حاوی کافئین هستند، پرهیز کنید.
  • تا مدتی قبل از عمل، سیگار و سایر دخانیات را مصرف نکنید.
  • از مصرف مشروبات الکلی، بپرهیزید.
  • غذاهایی که مانع از افت فشار می‌شوند را مصرف کنید.
  • مواد سبک و مغذی مصرف کنید.
  • خود را خسته نکنید و سعی کنید استراحت کنید.
  • حتما حمام کنید.
  • اگر مشکلات چشمی دارید، حتما آن را به پزشک خود اطلاع دهید.

مراقبت های پس از انجام کاشت مو به روش FIT

همانطور که قبل از عمل کاشت مو به روش FIT باید مواردی را رعایت کنید، لازم است که بعد از اف ای تی مو هم مراقبت‌هایی را انجام دهید تا هم نتیجه عمل رضایت‌بخش باشد و هم دچار آسیب و عوارض ناخواسته نشوید. این موارد عبارت‌اند از:

  • حتما به دستورالعمل‌های پزشک خود دقت و آنها را رعایت کنید.
  • داروهایی که پزشکتان برای جلوگیری از تورم ناحیه پیوند و برداشت فولیکول تجویز کرده است، طبق دستورالعمل آنها، مصرف کنید.
  • بلافاصله پس از کاشت مو، موهایتان را نشویید.
  • حداقل بین ۱۰ تا ۱۲ روز دقت کنید که هیچ نیرویی قسمت‌هایی از سر را که در آن‌ها پیوند انجام شده است، نکشد. به بیانی ساده‌تر آن قسمت از پوست و موی سر خود را نکشید. به عنوان مثال حمام که می‌روید حوله را روی سرتان نکشید.
  • ناحیه‌ای که پیوند فولیکول داشته است ممکن است شروع به خاریدن کند، پس هرگز آن قسمت را نخارانید.
  • پس از ۱۰ روز می‌توانید موهایتان را بشویید البته باید این کار را با نهایت دقت انجام دهید.
  • هنگام استحمام دقت کنید که موهایتان را به مدت طولانی زیر دوش آب قرار ندهید.

ریزش موهایتان (تارهایی که پیوند نشده‌اند)، آن هم تا پیش از رشد موهای جدید، کاملا طبیعی است. پس نگران این مسئله نباشید. وضعیتی است که به مرور زمان برطرف می‌شود. در واقع این نشانه‌ای است برای رشد موهای پیوندشده که جای نگرانی نیست. شما معمولا بعد از ۶ ماه می‌توانید موهای جدید خود را شانه کنید و از داشتنشان لذت ببرید.

هزینه انجام اف ای تی مو

یکی از متداول‌ترین سوالات پس از آشنایی افراد با کاشت مو به روش FIT هزینه انجام آن است. لازم است بگوییم که هزینه کاشت مو به روش اف ای تی با توجه به شرایط فعلی موی بیمار، میزان پیوند فولیکول‌های مورد نیاز، تعداد جلساتی که نیاز است تا پیوندهای کافی انجام شود، تخصص پزشک و کلینیکی که این عمل در آن انجام می‌شود، متفاوت خواهد بود. اما از آنجا که اگر پزشک متخصص متبحر آن را انجام ندهد، خطر بروز عفونت و نتیجه‌نگرفتن افزایش می‌یابد، پیشنهاد می‌کنیم که حتما در یک کلینیک معتبر اقدام به کاشت FIT مو کنید. شما می‌توانید از سایت صندلی نوبتی در یکی از بهترین کلینیک‌های کاشت مو رزرو کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت صندلی در مورد کاشت مو به روش FIT صحبت کردیم. ضمن بررسی این روش کاشت مو، در مورد مزایا و معایب استفاده از آن نیز توضیحاتی ارائه دادیم. در صورتی که شما هم تصمیم به انجام این روش درمانی گرفته‌اید، می‌توانید با رزرو صندلی در یکی از بهترین کلینیک‌های تخصصی پوست و مو، نوبتی برای خود در سایت صندلی رزرو کنید. لطفا اگر تجربه‌ای در استفاده از این روش دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید. قطعا کمک بزرگی به تصمیم‌گیری کاربران ما برای انجام یا عدم انجام آن دارد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید