مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

روش های از بین بردن خط خنده

فهرست مطالب

به چین‌وچروک‌ها و خطوطی که از دو طرف بینی تا گوشه‌های دهان امتداد دارند، خط خنده یا خط لبخند می‌گویند. خط خنده با افزایش سن و کاهش کلاژن‌سازی در پوست و همچنین در اثر عواملی مانند مصرف سیگار و قرارگرفتن در معرض اشعه آفتاب ایجاد می‌شود. وجود این خط و چروک در کنار لب‌ها اعتماد‌به‌نفس افراد را کاهش داده و سن آن‌ها را بیشتر نشان می‌دهد؛ بنابراین اکثر افراد درگیر با این مشکل به دنبال راهی برای از بین بردن خط خنده خود هستند. در این مطلب از صندلی ابتدا قصد داریم درباره علت ایجاد و نحوه جلوگیری از آن صحبت کنیم و سپس به معرفی روش های از بین بردن خط خنده بپردازیم.

علت ایجاد خط خنده در صورت

از مهم‌ترین علل ایجاد خط خنده در صورت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بالارفتن سن: با افزایش سن و صاف‌شدن گونه‌ها نیروی جاذبه پوست را به سمت پایین می‌کشد. علاوه بر این سطح کلاژن‌سازی در پوست کاهش می‌باید و به همین دلیل پوست خاصیت الاستین و ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. در نهایت همه این عوامل باعث ایجاد خط خنده می‌شوند.
  • مصرف سیگار و قلیان: افرادی که به مصرف سیگار و قلیان اعتیاد دارند، خیلی زودتر از هم‌سن‌وسال‌های خود دچار خط خنده می‌شوند؛ زیرا سیگار و قلیان کلاژن پوست و خاصیت ارتجاعی آن را از بین می‌برد.
  • قرارگرفتن در معرض نور آفتاب: یکی دیگر از عوامل کاهش کلاژن پوست و افتادگی آن قرار‌گرفتن در معرض نور خورشید است. اشعه مضر نورخورشید نه‌تنها باعث ایجاد چین‌وچروک در پوست می‌شود؛ بلکه در ایجاد لکه‌های قهوه‌ای پوست هم نقش زیادی دارد.
  • استفاده نکردن از کرم ضدآفتاب: افرادی که قبل از خروج از منزل از ضدآفتاب مناسب استفاده می‌کنند، پوست سالم‌تر و شاداب‌تری دارند و خط خنده کمتری در کنار دهان آن‌ها ایجاد می‌شود؛ اما کسانی که به این نکته اهمیت نمی‌دهند، زودتر دچار چین‌وچروک می‌شوند و باید به فکر از بین بردن  باشند.
  • کاهش یا افزایش وزن: در افرادی که به‌صورت ناگهانی وزن خود را کاهش یا افزایش می‌دهند، معمولا خط خنده به وجود می‌آید. کاهش وزن باعث شل‌شدن و چروک‌شدن پوست می‌شود. اضافه وزن و بزرگ‌شدن بیش از حد گونه‌ها نیز چین‌های کنار بینی و دهان را برجسته‌تر می‌کند.
  • مشکلات فک و دندان: دندان‌ها و فک برخی از افراد به‌صورت ژنتیکی دارای ناهنجاری‌هایی هستند که باعث می‌شوند، خط خنده در صورت آن‌ها واضح‌تر و عمیق‌تر از سایر افراد باشد.

روش های جلوگیری از ایجاد خط خنده

به جای اینکه به فکر از بین بردن خط خنده خود باشید، با استفاده از چند راهکار مفید می‌توانید از ایجاد آن جلوگیری کنید. به‌قول‌معروف پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. روش‌های جلوگیری از ایجاد خط خنده عبارت‌اند از:

  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • نوشیدن آب به‌مقدار کافی
  • خوب خوابیدن
  • ورزش‌کردن به‌اندازه کافی
  • عدم استفاده از مواد آرایشی بهداشتی غیراستاندارد
  • برنزه‌ نکردن پوست
  • استفاده روزانه از کرم ضدآفتاب قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • ترک‌کردن سیگار
  • به پشت خوابیدن
  • کاهش استرس
  • استفاده از پاک‌کننده و مرطوب‌کننده ملایم
  • مشورت با پزشک متخصص پوست‌ قبل از مصرف هر نوع کرم و شوینده

روش های درمان خط خنده

روش‌ های از بین‌ بردن خط خنده متنوع هستند. برای انتخاب بهترین روش درمان خط خنده بهتر است با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید. پزشک با بررسی و معاینه پوست فرد و باتوجه به عمق چین‌وچروک‌ و خط خنده یکی از روش های زیر را برای از بین بردن خط خنده پیشنهاد می‌دهد:

رژیم غذایی مناسب

استفاده از رژیم غذایی مناسب تأثیر زیادی در از بین بردن و درمان خط خنده در اطراف دهان و دورچشم‌ها دارد. با گنجاندن گوجه‌فرنگی، بادام، آووکادو، اسفناج، گردو، سیر، تخم‌مرغ، ماهی‌چرب، بلوبری، نارگیل، مرکبات، چای‌سبز، نارگیل، شکلات‌ تلخ، هویج، بروکلی، انار، زردچوبه،‌ دانه تخم‌ کدو، شیربادام و غیره در رژیم غذایی خود و استفاده از مکمل‌های ویتامین می‌توانید پوستی سالم و شاداب داشته باشید.

ورزش

یکی از روش‌های عالی برای از بین بردن خط خنده ورزش کردن است. در صورت نیز مانند سایر نقاط بدن ماهیچه‌های وجود دارد که با تمرینات سبک یوگا می‌توان آن‌ها را تقویت کرد.‌ با تمرکز روی عضلات موجود در اطراف دهان می‌توان عمق خط خنده را کاهش داد. با انگشتان اشاره گوشه دهان خود را به بیرون بکشید و چندثانیه به همان حالت نگه دارید و این عمل را چندین بار تکرار کنید.

ماساژ درمانی

یکی دیگر از روش‌های مؤثر و کم‌هزینه برای از بین بردن خطوط خنده دور دهان و اطراف چشم‌ها، ماساژدرمانی است. در این روش افراد با کمک یک سری حرکات و تمرین‌های مخصوص در ناحیه دور لب و اطراف بینی می‌توانند باعث کاهش خط خنده خود شوند؛ البته این روش زمانی تأثیرگذار و نتیجه‌بخش خواهد بود که به‌صورت مداوم و مستمر انجام شود.

استفاده از روغن های گیاهی

استفاده از روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن آرگان نیز می‌تواند خط خنده را از بین ببرد. این روغن‌ها حاوی انواع مختلف ویتامین مانند ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D و ویتامین K هستند و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. با ماساژ دادن دورانی ناحیه اطراف لب با روغن‌های نامبرده قبل از خواب رطوبت پوست خود را تامین کنید و چروک‌های اطراف دهان را از بین ببرید.

کرم های رفع کننده خطوط چین و چروک

کرم‌های ضدچروک حاوی ماده‌ای به‌ نام رتینول هستند و استفاده از آن‌ها خط خنده را به مرور زمان از بین می‌برد. رتینول با رادیکال‌های آزاد پوست مبارزه می‌کند. علاوه بر رتینول در ترکیبات این کرم‌ها از پپتید، ویتامین سی و اسیدهای آلفا هیدروکسی هم استفاده می‌شود‌.

نور درمانی

برای استفاده از این روش درمانی ابتدا باید یک کیت نوری خریداری کنید. استفاده از لامپ‌های ال‌ای‌دی در این کیت‌های نوری سطح‌ کلاژن‌سازی را در پوست ناحیه اطراف چشم افزایش می‌دهد و خطوط ناشی از خنده را از بین می‌برد. مدت‌زمان استفاده از نوردرمانی روزانه سه دقیقه است. تا‌کنون هیچ گزارشی مبنی بر عوارض جانبی کیت‌های نوری اعلام نشده و FDA این کیت‌های نوری را تایید کرده است.

لیزر درمانی

لیزر درمانی نیز جزء روش‌های پرطرفدار از بین بردن خط خنده است و به بازسازی پوست کمک زیادی می‌کند. در این روش لایه‌های سطحی پوست و لکه‌های موجود در آن از بین می‌رود و لایه زیرین آن که عاری از لک و چروک است، ظاهر می‌شود. از عوارض جانبی لیزردرمانی می‌توان به تورم و درد و در بعضی مواقع عفونت و اسکار اشاره کرد. این عوارض یک تا سه هفته بعد برطرف می‌شوند.

میکرونیدیلینگ

روش میکرونیدیلینگ یا القای کلاژن به‌صورت طبیعی تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهد و چین‌وچروک‌های پوست از جمله خط خنده را از بین می‌برد. نتیجه نهایی میکرونیدیلینگ معمولا بعد از گذشت نه ماه مشخص می‌شود. پزشکان توصیه می‌کنند برای اثربخشی بیشتر و رسیدن به نتایج دلخواه این روش افراد سه تا شش دوره پوست صورت خود را میکرونیدیلینگ کنند.

بوتاکس

یکی از پرکننده‌های تزریق که برای از بین بردن خط خنده کاربرد زیادی دارد، بوتاکس است. پزشک این ماده را با یک سوزن کوچک به نواحی خط خنده تزریق می‌کند. بوتاکس با تضعیف ماهیچه‌ها باعث محو شدن و کاهش چین‌وچروک‌های پوست می‌شود. این روش برای محوکردن خطوط خنده اطراف چشم بهترین گزینه است. زمان ریکاوری بوتاکس کوتاه است و فرد بعد از ۲۴ ساعت می‌تواند فعالیت‌های معمولی خود را از سر بگیرد.

تزریق ژل

با تزریق ژل یا فیلر اسید هیالورونیک نیز می‌توانید به‌راحتی چروک‌های اطراف لب و دهان را حذف کنید. ماندگاری این روش درمانی معمولا بین ۶ تا ۱۲ ماه است. تاثیر تزریق ژل بلافاصله روی صورت مشخص می‌شود. برخی از افراد بعد از تزریق با عوارضی مانند سردرد و حساسیت مواجه می‌شوند که این عوارض بعد از مدت کوتاهی از بین می‌روند.

تزریق چربی

یکی از بهترین و ماندگارترین روش‌های از بین بردن خط خنده، تزریق چربی است؛ البته این روش نسبت به سایر روش‌هایی که تا به این قسمت معرفی کردیم، هزینه بیشتری به همراه دارد. در این روش پزشک مقداری از چربی بدن فرد را استخراج کرده و بعد از تصفیه با سوزن مخصوص به نقاط مورد نیاز صورت تزریق می‌کند. تزریق چربی حتما باید توسط توسط پزشک متخصص و در محیط اتاق عمل انجام شود. یکی از مهم‌ترین مزایای تزریق چربی این است که بدن افراد به چربی بدن خودشان واکنش منفی و آلرژی نشان نمی‌دهد.

عمل جراحی

اگر می‌خواهید نتایج طولانی‌تر و ماندگارتری را کسب کنید، برای درمان خط خنده خود از روش عمل جراحی لیفت صورت یا ریتیوکتومی کمک بگیرید. این روش درمانی گران‌قیمت توسط جراح پلاستیک انجام می‌شود و طی آن تمام چین‌وچروک‌های موجود در پوست به‌طور کامل از بین می‌رود. پوست صورت بیمار سه ماه بعد از جراحی به بهبودی کامل می‌رسد. پزشکان معمولا همراه با جراحی پوست صورت عمل بلفاروپلاستی یا جراحی پلک را نیز به افراد پیشنهاد می‌کنند.

جمع‌بندی

در این مقاله از صندلی ابتدا درباره علت ایجاد خط خنده در صورت صحبت کردیم و توضیح دادیم که عواملی مانند بالارفتن سن، مصرف سیگار و قلیان، قرارگرفتن در معرض نور آفتاب، استفاده نکردن از ضدآفتاب، کاهش یا افزایش وزن و مشکلات فک و دندان در ایجاد آن نقش دارند. سپس روش‌های جلوگیری از ایجاد خط خنده را معرفی کردیم و در ادامه ۱۲ روش از بین بردن خط خنده را معرفی کردیم. اگر قصد دارید خط خنده خود را از بین ببرید و صورت جوان و شادابی داشته باشید، ابتدا به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا پزشک با بررسی خط خنده شما مناسب‌ترین روش درمانی را به شما معرفی کند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید