بینی یکی از اجزای مهم صورت است که تاثیر زیادی بر زیبایی و ظاهر افراد دارد. داشتن بینی متناسب باعث میشود زیبایی سایر اجزای صورت مثل گونهها و چشمها به خوبی مشخص شود. به همین دلیل این روزها افراد زیادی دوست دارند بینیهای بزرگ خود را جراحی کنند؛ ولی بسیاری از آنها به دلیل ترس از بیهوشی، عوارض جانبی و… از انجام آن امتناع میکنند.
خوشبختانه برای این گروه از افراد روشهای غیرجراحی کوچککردن بینی مثل تزریق آنزیم هم وجود دارد که راهحل مناسبی است. اگر شما هم از انجام جراحی بینی میترسید؛ اما میخواهید فرم بینی خود را اصلاح کنید، در این مقاله از سایت صندلی با ما همراه باشید تا با آنزیم کوچک کننده بینی که یکی از روشهای جایگزین جراحی است، آشنا شوید.
آنزیم بینی چیست؟
بینی، تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی چهره دارد و توجه زیادی را جلب میکند. زیرا نقطه کانونی صورت است و در برخورد با اطرافیان، اولین عضوی است که مورد توجه قرار میگیرد. به همین دلیل بسیاری از افرادی که بینیهای گوشتی بزرگ و نامتناسب دارند، دوست دارند آن را تغییر دهند. خبر خوب برای این دسته از افراد این است که این روزها به غیر از جراحی، روشهای متعددی برای اصلاح فرم بینی وجود دارد که یکی از آنها تزریق آنزیم کوچککننده بینی است.
در این روش از آنزیم هیالاز استفاده میشود که با تاثیر روی بافت چربی و سایر بافتهای بینی، باعث کاهش حجم و اندازه و تغییر شکل بینیهای گوشتی میشود. همچنین ممکن است پزشک در این فرآیند از مادهای به نام هیدروکسی آپاتیت کلسیم هم استفاده کند.
آنزیم بینی کاربردهای زیادی دارد، برای مثال وقتی که نیاز است حجم بینی کاهش یابد، از این روش استفاده میشود. همچنین یکی دیگر از کاربردهای آن در مواقعی است که بیمار از نتیجه تزریق فیلرهای بینی ناراضی است و با استفاده از آنزیم فیلرهای قبلی را تخلیه میکنند، در واقع فیلرها در آنزیم حل میشوند. سایر کاربردهای این روش عبارتاند از:
- کاهش میزان بافت چربی بینی
- کوچکتر کردن حلقههای بینی
- اصلاح نامتقارن بودن بینی
- افزایش ارتفاع بینی
- بالابردن نوک بینی
- از بین بردن برآمدگیهای گوشتی بینی
بیشتر بخوانید: کانتور بینی
اصلاح بینی با آنزیم روش دائمی نیست و هر چند سال یکبار نیاز به ترمیم دارد. طبق نتایجی که از تحقیقات در این زمینه به دست آمده است، مدت زمان متوسط طول عمر آنزیم بین ۲ تا ۵ سال تخمین زده شده است. البته ماندگاری نتایج حاصل از این روش به عوامل مختلفی مثل شرایط و سبک زندگی بیمار بستگی دارد، برای مثال چاقی مفرط یا بارداری میتوانند باعث تغییر فرم بینی و بازگشت آن به حالت اولیه شوند.
به این نکته توجه کنید که آمپول کوچک کننده بینی با کورتونهایی که پس از جراحی به بینی تزریق میشوند، متفاوت هستند. کورتونها یا کورتیکواستروئیدها برای کنترل حساسیتهای آلرژیکی یا کاهش التهاب و تورم پس از جراحی بینی تجویز میشوند.
نحوه تزریق آنزیم بینی
بسیاری از افراد هیچ تصوری از نحوه تزریق آنزیم بینی ندارند و به همین خاطر از انجام آن میترسند. در صورتی که این روش به راحتی در عرض ۱۰ الی ۱۵ دقیقه و بدون نیاز به بیهوشی یا بستریشدن در بیمارستان انجام میشود. در ادامه با نحوه انجام این روش درمانی بیشتر آشنا میشویم:
- برای کوچککردن بینی با آنزیم ابتدا باید یک پزشک متخصص و با تجربه انتخاب کنید. کلینیکهای زیبایی زیادی وجود دارند که این روش را انجام میدهند؛ ولی شما باید یک پزشک مناسب را انتخاب کنید. زیرا انتخاب پزشک بر نتیجه درمان تاثیر بسیار زیادی دارد و باید در این مرحله دقت زیادی داشته باشید. وظیفه یک پزشک خوب حفظ عملکرد طبیعی مکانیزم تنفسی و پس از آن زیبایی بینی است.
- پس از این مرحله، باید در یک جلسه مشاوره با پزشک موردنظر خود شرکت کنید. در این جلسه پزشک بینی شما را معاینه میکند تا مشخص شود که آیا امکان تغییر فرم آن با استفاده از انزیم بینی وجود دارد یا خیر. همچنین در این جلسه تعداد تزریقهای موردنیاز، فاصله بین جلسات و فرم بینی مورد نظرتان پس از تزریق مشخص میشود و شما میتوانید سوالات و انتظارات خود را مطرح کنید. حتما قبل از شروع درمان اگر سابقه هرپس یا آلرژی پوست دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت تایید پزشک، در مرحله بعدی درمان آغاز میشود. برای شروع ابتدا بینی شما را ضدعفونی کرده و سپس با استفاده از داروهای بیحس کننده موضعی، بیحس میکنند تا درد تزریق را احساس نکنید.
- پس از اینکه بینی شما کامل بیحس شد، پزشک با استفاده از سرنگهای مخصوص مقدار مشخصی از آنزیم را به نواحی موردنظر تزریق میکند. آنزیم با توجه به فرم ایدهآلی که بیمار درنظر دارد، به ناحیههای مختلف بینی تزریق میشود. تعیین مقدار مورد نیاز آنزیم هم اهمیت زیادی دارد، زیرا مقدار بیش از حد آن میتواند به بافت طبیعی بینی آسیب بزند و متاسفانه ترمیم آسیب، گاهی سخت و حتی غیرممکن است.
تزریق آنزیم بینی با توجه به شرایط بیمار و البته تشخیص پزشک، معمولا در ۲ تا ۶ جلسه با فواصل یک تا دو هفته انجام میشود.
بیشتر بخوانید: درمان جای زخم
مزایای تزریق آنزیم بینی
کوچک کردن بینی با آنزیم به دلیل مزیتهای متعدد مثل راحتی بیشتر، دوره نقاهت کوتاهتر و هزینه کمتر طرفداران زیادی دارد. سایر مزایای این روش که باعث محبوبیت آن شدهاست، شامل موارد زیر است:
- عدم نیاز به بیهوشی و بستریشدن در بیمارستان
- بدون احساس درد هنگام تزریق و بعد از آن
- بسیار سریع و کارآمد
- عدم بروز عوارض جانبی
- طراحی فرم ایدهآل بینی با استفاده از آنزیم
- امکان بازگشت به حالت اولیه در صورت عدم رضایت
معایب و عوارض تزریق انزیم بینی
آنزیم بینی به دلیل استفاده از مواد سازگار با بدن، عوارض جانبی خاصی به همراه ندارد. فقط در برخی افراد ممکن است کمی تورم و کبودی در محل تزریق مشاهده شود که با استفاده از کمپرس یخ برطرف میشود. یکی از متداولترین عوارض این روش این است که برخی افراد سه تا چهار روز پس از تزریق نسبت به آنزیم واکنش آلرژیک نشان میدهند که با بروز علائمی مانند درد، خارش، تورم، التهاب و آریتمی قلب همراه است.
سایر عوارض جانبی معمولا به دلیل انتخاب پزشک نامناسب و تزریق اشتباه رخ میدهد. برخی از عوارض آنزیم بینی که به این دلیل اتفاق میافتند عبارتاند از:
- واردشدن صدمات جدی به بافت و استخوان کرتیل بینی در اثر تزریق در محل نادرست
- آسیب به بافت طبیعی بینی و مسیر تنفسی به دلیل استفاده از مقدار بیش از حد آنزیم
هزینه تزریق آنزیم بینی
هزینه آنزیم بینی به طور دقیق مشخص نیست و به عوامل متعددی مثل مقدار آنزیم مصرفی، برند آن، مهارت پزشک و تعداد جلسات موردنیاز بستگی دارد. معمولا توصیه میشود ابتدا از چند پزشک مختلف، رنج قیمت متوسط را جویا شوید؛ سپس بعد از انتخاب پزشک موردنظر در جلسه مشاوره قیمت دقیق انجام این روش را بپرسید.
مراقبت های قبل و بعد از تزریق آنزیم بینی
همانطور که قبلا گفتیم در ۱۰ الی ۱۵ دقیقه، تزریق آنزیم انجام میشود و شما میتوانید به خانه بازگردید. به همین دلیل نیاز نیست قبل از جلسه درمان، کار خاصی انجام دهید. پس از تزریق هم دوره نقاهت طولانی وجود ندارد و شما میتوانید بلافاصله پس از آن، کارهای روزمره خود را ادامه دهید؛ ولی پزشکان رعایت برخی نکات مراقبتی را توصیه میکنند که به حفظ و تثبیت تغییرات کمک میکند. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:
- اگر پس از تزریق بینی شما متورم شد، برای چند دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید.
- طی ۲۴ ساعت پس از تزریق از استحمام و هرگونه تماس بینی با آب اجتناب کنید.
- پس از تزریق آنزیم از ماساژدادن بینی، خودداری کنید.
- پس از جلسه دوم درمان، طی ۲۴ ساعت شبانه روز ۸ ساعت از چسب بینی استفاده کنید. این کار را تا دو هفته بعد از آخرین جلسه ادامه دهید.
- جلسات معاینه بینی برای بررسی تغییرات توسط پزشک را جدی بگیرید و به طور مرتب دنبال کنید.
- تعداد جلساتی که برای رسیدن به نتیجه ایدهآل نیاز است را تکمیل کنید و درمان را ناتمام رها نکنید.
چه کسانی نباید آنزیم بینی تزریق کنند؟
انزیم بینی بیشتر برای افرادی مناسب است که بینیهای گوشتی بزرگ دارند و به کاهش حجم بینی کمک میکند. بنابراین این روش برای افرادی با بینیهای استخوانی یا افرادی که مشکلاتی مانند قوز بینی دارند، مناسب نیست. اگر این روش برای شما مناسب نیست میتوانید از سایر روشهای جایگزین جراحی مانند تزریق فیلر برای بینیهای استخوانی و دارای قوز یا لیفت بینی برای بالابردن نوک بینی استفاده کنید.
جمعبندی
امروزه تزریق آنزیم برای کوچک کردن بینی به عنوان جایگزینی برای جراحی رایج شده است. این روش بدون نیاز به بیهوشی و بستریشدن انجام میشود و برخلاف جراحی، اگر توسط یک پزشک ماهر و باتجربه انجام شود، عوارض جانبی شدیدی به دنبال نخواهد داشت. البته هرچند مزایای آنزیم بینی بسیار زیاد هستند؛ ولی به یاد داشته باشید که تغییرات حاصل از این روش، موقت هستند و پس از مدتی باید آن را ترمیم کنید.
آیا شما تجربه استفاده از آنزیم بینی را دارید؟ اگر برای اولین بار اقدام میکنید، انجام کدام روش را ترجیح میدهید؟ جراحی یا تزریق آنزیم؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را راجع به هر یک از این روشها در قسمت دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.