یکی از جذابترین کارها برای خانمهای سرتاسر دنیا، آراستن ناخن است. لاک زدن ناخن با رنگهای مختلف و شاد باعث تقویت روحیه خانمها شده و ازطرفی یکی از مقدمات شرکت در مهمانیها محسوب میشود. برخی از بانوان، ناخنهای طبیعی زیبایی دارند؛ اما برخی دیگر با مشکلاتی مثل دفرمه بودن ناخن مواجه هستند یا بهدلیل کار زیاد با آب و… ناخنهایشان زودبهزود میشکند. در این مواقع، معمولا به کاشت ناخن روی میآورند. کاشت ناخن انواع مختلفی دارد و شاید تابهحال برای شما هم پیش آمده باشد که اسم مدل های کاشت ناخن را با یکدیگر اشتباه گرفته باشید. بههمین دلیل ما در این مطلب از صندلی به انواع روش های کاشت ناخن و مزایا و معایبشان اشاره میکنیم.
کاشت ناخن با فرمر
فرمر یا همان nail form یکی از روش های کاشت ناخن بهشمار میآید که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. از فرمر هم برای کاشت ناخنهای دست و هم برای کاشت ناخنهای پا استفاده میکنند. فرمر، در دو نوع زیر به متقاضیان کاشت ناخن ارائه میشود:
- چندبار مصرف: نوع چندبار مصرف آن از ترکیب فلز و طلق ساخته شده است.
- یکبار مصرف: نوع یکبار مصرف از طلق یا کاغذ تولید شده است.
ازطرفی یکی دیگر از دستهبندیهای فرمر براساس شکل آن است که عبارتاند از:
- فرمر پروانهای
- ذوزنقهای
- مستطیلی
فرمر پروانهای رایجترین مدل است و نوع مستطیلی هم امروزه کاربرد چندانی ندارد. چسبندگی و انعطافپذیری فرمر بهصورتی است که پس از قرار دادن مواد کاشت روی آن، میتوان بهراحتی آن را کند. اصولا وقتی مشتری با چند ناخن شکسته درمیان ناخنهایش به سالن زیبایی مراجعه میکند، ناخن کار برای ناخنهای شکسته از فرمر استفاده میکند.
مزایای کاشت ناخن با فرمر
- دقت و ظرافت زیاد
- زمان کم کاشت
- نیاز به مواد کمتر
- نیاز به سوهانکشی کمتر
- آسیب کمتر به ناخن
- قیمت مناسب
معایب کاشت ناخن با فرمر
- امکان بیرون زدن مواد از کادر
- امکان نصب اشتباه فرمر روی ناخن
کاشت ناخن با تیپ
تیپ یکی از انواع کاشت ناخن و نوعی قالب شبیه به ناخن مصنوعی است که معمولا جنسی از پلاستیک دارد. تیپ، مانند ناخن مصنوعی روی ناخن فرد چسبانده میشود و کار کاشت ناخن روی آن انجام میشود. این کار باعث میشود که پایه کاشت، قویتر و مستحکمتر شده و ناخنها هم ظاهری یکدست و بلند پیدا کنند. رنگ تیپ معمولا شیشهای است تا بتوان هر رنگ دلخواهی را روی آن بهکار برد. البته این موضوع را یادتان باشد که تیپ روی بستر ناخن، گذاشته نمیشود و تنها روی بخش آزاد آن قرار میگیرد تا طول ناخن را به اندازه دلخواه افزایش دهد.
تیپ ازنظر جنس مواد سازنده معمولا به دو دسته زیر تقسیم میشود:
پلکسی: نوع پلکسی بهدلیل انعطافپذیری بیشتر برای مشتریان عادی و هنگام کاشت پودری اکرلیک مورد استفاده قرار میگیرد.
شیشهای: از نوع شیشهای بهدلیل ظاهر جذابتر برای مدلهای ژورنالی استفاده میکنند.
تیپها به دستههای دیگری هم تقسیم میشوند؛ ازجمله: ژلهای، آکواریومی، بادامی، گرد، گلدانی، کریستالی، فرنچ و… معمولا از تیپ، صرفا برای افرادی استفاده میکنند که ناخنهای بسیار کوتاهی دارند یا بار اول است که برای کاشت ناخن مراجعه میکنند.
مزایای کاشت ناخن با تیپ
- عدم نیاز به دستگاه UV برای خشک شدن
- سرعت بالای روند تیپگذاری
- استحکام زیاد
معایب کاشت ناخن با تیپ
- نامناسب بودن برای صدف برخی ناخنها
- امکان ایجاد قارچ ناخن
- کمتر بودن ظرافت کار
- نامطبوع بودن بوی لیکوئید مورداستفاده در کاشت ناخن با تیپ
کاشت ناخن پودری
درواقع میتوان گفت دو روش قبلی که با عنوان کاشت ناخن با فرمر و کاشت ناخن با تیپ توضیح دادیم، زیرمجموعه روش های کاشت ناخن با پودر هستند. در این روش، ناخنکار بعد از انجام مراحل لازم مثل سوهانکشی و عقب زدن کوتیکول ناخن و جدا کردن گوشتهای اضافه آن، موادی پودر مانند را روی ناخن گذاشته و با آن پودر، کاشت را انجام میدهد؛ اما یک مرحله در این میان وجود دارد که همان گذاشتن تیپ روی ناخن یا استفاده از فرمر است. امروزه پودر کاشت ناخن در دو مدل کلیر یا همان بیرنگ و نیز هلویی به بازار عرضه میشود.
مزایای کاشت ناخن با پودر
- استحکام زیاد
- دوام طولانی
معایب کاشت ناخن با پودر
- شکستن درصورت فشار زیاد
- امکان حساسیت زا بودن برای برخی پوستها
کاشت ناخن با ژل یا ژلیش ناخن
ژل ناخن یکی از محبوبترین روش های کاشت ناخن است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ هرچند که همه سالنهای زیبایی برای کاشت ناخن از این روش استفاده نمیکنند، چون استفاده از ژل به تبحر بیشتری نیاز دارد و گرانتر از سایر روشهاست.
کاشت ناخن با ژل را نباید با ژلیش ناخن اشتباه گرفت؛ ژلیش ناخن درواقع نوعی لاک است که توسط دستگاه UV یا اشعه فرابنفش، خشک میشود و ماندگاری زیادی دارد. ژل ناخن به سه مدل پلیژل یا همان تیوپی، ژل کاسهای یا ژلبیلدر و لمینت ناخن تقسیم میشود. ژل کاسهای نسبت به پلیژل شلتر است و کشسانی بیشتری دارد.
از لمینت برای کاور کردن ناخن استفاده میشود. لمینت فرم ناخن را چندان عوض نکرده و آن را خیلی برجسته نمیکند؛ درعوض استحکام و دوام آن را زیاد میکند و در هنگام ترمیم، لازم نیست تمام مواد قبلی را از روی ناخن برداشت. هنگامی که ناخن خود را لمینت میکنید، باید زودتر از زمانی که از ژل استفاده میکنید برای ترمیم به ناخنکار مراجعه کنید؛ اما پلیژل دوام بیشتری دارد و تا یک ماه هم روی ناخن ماندگار است.
رایجترین و محبوبترین روش کاشت ناخن بااستفاده از ژل، پلیژل است. پلیژل بهصورت تیوپی بوده و رنگهای مختلفی مثل هلویی، گچی، کلیر و نود دارد.
بهطور کلی اگر بخواهیم به این سوال رایج جواب دهیم که کاشت ناخن با ژل بهتر است یا پودر، ما روش ژل را باتوجه به مزایای زیادش پیشنهاد میکنیم.
مزایای کاشت ناخن با ژل
- بدون بو، بهدلیل استفاده نکردن از لیکوئید
- غیر سمی
- ظریفتر و طبیعیتر شدن ناخن
- سرعت بیشتر کار
- دوام بسیار زیاد
- استحکام زیاد
معایب کاشت ناخن با ژل
- گرانتر بودن
- وقتگیر بودن ترمیم مجدد آن
کاشت ناخن با فایبر گلاس
کاشت ناخن با فایبرگلاس یکی از محبوبترین روش های کاشت ناخن در دهه ۸۰ میلادی محسوب میشد، اما پس از اینکه استفاده از تیپ در کاشت اکرلیک جای آن را گرفت، محبوبیت خود را ازدست داد؛ تا امروز که دوباره به برخی از سالنهای زیبایی برگشته است. هرچند که هنوز هم بهاندازه سایر روشها محبوبیت ندارد. درواقع نام اصلی این نوع کاشت ناخن، کاشت با فیبر گیاهی است که به دو نوع فایبرگلاس و سیلک تقسیم میشود.
هردو مورد از جنس ابریشم هستند، اما فیبر بهصورت رشتهای روی ناخن قرار میگیرد و محکمتر از سیلک پارچهای است. در این روش نیازی به سوهانکشی صدف ناخن و گذاشتن تیپ نیست؛ بههمین دلیل آسیب کمتری به ناخن وارد میشود. درضمن ریموو کاشت فیبر آسانتر از روشهای دیگر است.
این روش برای افرادی که ناخنهای ضعیف و حساس دارند، مناسب نیست؛ درضمن نباید ناخن خود را بهطور مداوم در معرض آب قرار دهید؛ چون احتمال بروز قارچ ناخن بالا میرود.
بیشتر بخوانید: روش های خانگی تقویت ناخن
مزایای کاشت ناخن با فیبر
- آسیب کم به ناخنها
- ایجاد نکردن گرد و غبار حاصل از سوهانکشی ناخن و درنتیجه آسیب نزدن به ریه
- دوام بالا
- بوی کمتر نسبت به کاشت با اکرلیک
معایب کاشت ناخن با فیبر
- دوام کم و آسیب رسیدن به ناخنها درصورت تماس مداوم با آب
- دوام کمتر نسبت به کاشت پودر و ژل
- گرانتر بودن
کاشت ناخن بیبی بومر
بیبی بومر یکی از پرطرفدارترین روشهای آراستن ناخن بهشمار میآید. این روش، سالها پیش محبوبیت زیادی داشت، مدتی از رونق افتاد و اکنون دوباره مدتهاست که محبوبیت پیدا کرده است. درواقع بیبی بومر به نوع تلفیق دو رنگ در یکدیگر گفته میشود. اگر این تلفیق با پودر یا ژل انجام شود، بهنوعی کاشت ناخن تبدیل میشود و اگر با دو رنگ لاک باشد، نوعی رنگآمیزی ناخن بهشمار میآید که خودش روی انواع کاشت ناخن قابل اجراست.
معمولا در بیبی بومر یکی از رنگهای محبوب سفید است و رنگ بعدی در تنالیتههای رنگی هلویی، بژ و رنگهای نود انتخاب میشود؛ هرچند که میتوانید از هر رنگ دیگری هم استفاده کنید. درکل باید در این روش هایلایت رنگی روی ناخن ایجاد شود؛ بههمین دلیل به آن روش آمبره (Ombre) هم میگویند.
مزایای کاشت ناخن بیبی بومر
- نیاز نبودن به لاک و ژلیش و طراحی بهخاطر زیبایی طبیعی خود کاشت
- قابلیت ترکیب شدن با انواع طراحیها و فرنچ و نگینگذاری و…
معایب کاشت ناخن بیبی بومر
- نیاز به دقت و مهارت زیاد
- زمانبر بودن ترمیم
سخن آخر
همانطور که مشاهده کردید، روش های کاشت ناخن کم نیستند و هرکدام معایب و مزایای خاص خودشان را دارند. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بهترین روش کاشت ناخن چیست؟ شما میتوانید برای پاسخ به این سوال کار از ناخنکار متخصص خود کمک و مشورت بگیرید. درضمن اگر شرایط خاصی مثل ناخن دفرمه، شکننده، حساس و… دارید، حتما پیش از شروع با ناخنکار درمیان بگذارید. یادتان باشد که در آراستن و کاشت ناخن، رعایت بهداشت اولین و مهمترین عامل محسوب میشود؛ بنابراین حتما به یک سالن زیبایی معتبر و یک ناخنکار حرفهای مراجعه کنید. آیا شما کاشت ناخن را تجربه کردهاید؟ کدام نوع را بیشتر میپسندید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را در بخش نظرات با کاربران ما به اشتراک بگذارید.