مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

خال گوشتی چیست و چطور درمان می‌شود؟

فهرست مطالب

خال گوشتی نوعی از انواع خال است که در تمام نقاط بدن انسان‌ها و در تعداد گوناگون، رشد می‌کند. بسیاری از افراد علاقه‌ای به وجود این خال‌ها روی پوست خود ندارند و به دنبال راهی برای برداشتن آن‌ هستند. از آنجایی که روش‌های مختلفی برای برداشتن و از بین بردن آنها وجود دارد، ما در این مقاله قصد داریم توضیحات کاملی درباره این خال‌ها و سپس روش از بین بردن آنها ارائه دهیم. لطفا تا انتها همراه ما باشید.

خال گوشتی چیست؟

خال گوشتی به تومور خوش خیم، زائده و برآمدگی نرم روی پوست انسان که غالبا رنگی تیره و قهوه‌ای کم رنگ یا گوشتی رنگ دارد، گفته می‌شود. این نوع خال‌ها در بیشتر موارد ساقه، پایه و شکلی مانند منگوله دارند. معمولا بسیاری از آن‌ها خیلی جلب توجه ندارند، مگر اینکه در جایی از بدن یا صورت رشد کرده که دیده شده یا اینکه با پوست سایر قسمت‌های بدن یا حتی لباس‌ها و زیورآلات ما برخورد کنند.

از آنجایی که گاهی اوقات این نوع خال‌ها به خودی خود و بدون هیچ دردی می‌افتند و از بین می‌روند، ممکن است افراد اصلا متوجه وجود چنین خالیروی پوست خود نشوند. در زمان آغاز رشد آن‌ها بسیار کوچک بوده و سطحی تخت و جوش مانند دارند. پس از رشد اولیه، بعضی از انواع آنها در همان اندازه اولیه خود باقی مانده و بعضی دیگر از آنها باز هم رشد می‌کنند. رشد آنها معمولا تا جایی ادامه دارد که اندازه قطر آن‌ها ۲ میلی متر تا ۱ سانتی متر شود. اما گاهی اوقات پیش می‌آید خالی آن قدر رشد می‌کند که قطر آن به ۵ سانتی متر می‌رسد. از نظر ظاهر، ممکن است بعضی از از این خال‌ها سطحی صاف و بعضی سطحی غیر عادی داشته باشند.

انواع خال گوشتی

به طور کلی دو نوع خال گوشتی وجود دارد که مادرزادی و دیسپلازی نام دارند.

  • خال گوشتی مادر زادی: وجود کلمه مادر زادی در کنار هر نوع بیماری یا عارضه‌ایی به این معنی است که آن بیماری از زمان تولد با فرد همراه بوده است. در اینجا هم این نوع خال‌ها از بدو تولد روی پوست افراد قرار دارند. حدود ۱ درصد احتمال دارد که این نوع خال روی پوست افراد به وجود بیاید و امکان دارد که این خال‌ها به ملانوما تبدیل شوند.
  • خال گوشتی دیسپلازی: خال دیسپلازی به زائده‌های گوشتی گفته می‌شود که از نظر ظاهری شکلی غیر عادی و متفاوت دارند و از نظر اندازه نیز از حد متوسط بزرگ‌تر هستند. دیسپلازی‌ها رنگ‌های مختلفی به خود می‌گیرند و بعضی از آنها ممکن است در وسط به رنگ قهوه‌ای تیره و در لبه‌ها به رنگ قهوه‌ایی روشن‌تر باشند. این گونه که در مرکز خال تیره‌ترین قهوه‌ای قرار دارد و هر چه به لبه‌های خال نزدیک‌تر می‌شویم رنگ قهوه‌ایی روشن‌تر می‌شود.

دلیل ایجاد شدن خال‌های گوشتی

 یکی از سوالاتی که با دیدن این خال‌ها روی پوست بدنمان پیش می‌آید این است که این خال‌ها چرا ایجاد شده‌اند؟ در پاسخ باید بگوییم مطالعات زیادی درباره علل ایجاد این نوع خال‌ها انجام شده است. نتیجه آنها نشان می‌دهد که عوامل متعددی که در ادامه بیان شده‌اند باعث می‌شوند احتمال بروز خال‌های گوشتی افزایش یابد.

  • چاق بودن یا اضافه وزن داشتن
  • ابتلای افراد به دیابت
  • باردار شدن بانوان (در بارداری چون سطح ترشح هورمون‌ها نسبت به حالت عادی تغییر می‌کند، احتمال بروز این نوع خال نیز افزایش می‌یابد)
  • ابتلای افراد به ویروس پاپیلومای انسانی
  • بر هم خوردن توازن هورمون‌ها در بدن افراد و خصوصا هورمون‌های استروژن و پروژسترون
  • وراثت
  • بالا رفتن فشار خون
  • ابتلای افراد به بیماری دیس لیپیدمی  
  • بیماری‌های خاص؛ بیماری دیسپلاستیک یکی از بیماری‌هایی است که افراد مبتلای به آن با زائده‌های گوشتی متولد می‌شوند.
  • اشعه ماورای بنفش: اشعه ماورای بنفش غالبا در فصل تابستان بیشتر به سطح زمین می‌رسد و در نتیجه این تابش، خال‌های پوستی پر رنگ‌تر می‌شوند. به همین دلیل در فصل زمستان رنگ خال‌ها کمرنگ‌تر می‌شوند. در برخی موارد علت ایجاد این خال‌ها، تابش اشعه ماورا بنفش است. به این صورت که با افزایش تابش اشعه ماورا بنفش، جهش‌های قابل توجهی در سلول‌های پوستی ایجاد شده و خال‌ها و زائده‌های گوشتی ایجاد می‌شوند.

 بروز این خال‌ها می‌تواند نشانه خارجی بروز بیماری‌های چون بالا رفتن خطر مقاومت به انسولین، بیماری‌های قلبی و عروقی و سختی سرخرگ‌ها نیز باشد. همچنین با احتمال خیلی کم پیش می‌آید که به خاطر سندروم تخمدان پلی کیستیک و سندروم برت هاگ دوب نیز  این زائده‌ روی پوست بدن انسان ظاهر شود.

خال گوشتی در کدام نواحی بدن ایجاد می‌شود؟

این نوع خال‌ها غالبا در نواحی خاصی از بدن مثل صورت، پلک‌ها، به صورت خال‌های ریز گوشتی روی گردن، بالای قفسه سینه، زیر بغل، کشاله ران و زیر سینه‌ها ظاهر می‌شوند و رشد می‌کنند. ناگفته نماند که این خال در ناحیه تناسلی نیز دیده می‌شود. البته غالبا افراد متوجه وجود این خال‌ها نمی‌شوند مگر اینکه بزرگ و برجسته شوند یا اینکه مدام با پوست قسمت‌های دیگر بدن یا لباس یا زیورآلات برخورد داشته باشند. برخی از آن‌ها نیز هنگام اصلاح مشکل ایجاد کنند.

نحوه از بین رفتن خال‌های گوشتی

از آنجایی که این خال‌ها خللی در عملکرد بدن ایجاد نمی‌کنند، معمولا افراد با هدف زیبایی به دنبال راهی برای برداشتن خال‌های خود می‌افتند. در ادامه انواع روش‌های موجود برای از بین بردن خال‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

جراحی

به طور کلی سه روش برای جراحی خال‌ها وجود دارد. بیوپسی پانچ، عمل جراحی و تراشیدن و برداشتن راه‌های موجود هستند. تراشیدن و برداشتن برای خال‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که روی سطح پوست قرار دارند. به این صورت که ابتدا پزشک بی حسی موضعی را به نواحی اطراف آن خال اعمال می‌کند، سپس با یک چاقو تیز و کوچک خال مورد نظر برداشته می‌شود. با این کار پوست اطراف خال فرسوده می‌شود. روش بیوپسی پانچ برای خال‌های کوچک مناسب است. در این روش یک تکه از پوست که خال در آن قرار دارد، با استفاده از دستگاهی خاص، پانچ می‌شود. عمل جراحی هم برای خال‌های بدخیم و خطرناک استفاده می‌شود. در عمل جراحی، خال به طور کامل از بین برده می‌شود و سپس زخم حاصل از کار بخیه می‌شود.

برداشتن خال از طریق لیزر

استفاده کردن از لیزر یکی از راه‌های برداشتن و از بین بردن خال‌های کوچک است. در نتیجه استفاده از این روش درمانی نور لیزر عروق خونی که به خال می‌رسیدند را مسدود کرده و بافت را بخار می‌کند. در نتیجه آن هیچ برشی در پوست ایجاد نمی‌شود و بخیه لازم ندارد. بعد از لیزر درمانی محل لیزر شده زخم می‌شود که البته این زخم پس از دو هفته بهبود پیدا می‌کند. ممکن است در محل زخم قرمزی جزئی نیز ایجاد شود که البته جای نگرانی نیست و این قرمزی‌ها خود به خود از بین می‌روند.  

کرایو تراپی

در روش کرایو تراپی با استفاده از اکسید نیتروژن خال گوشتی فریز می‌شود. این روش هیچ دردی ندارد و هیچ نیازی به دریافت بی حسی نخواهید داشت. مزیت دیگر این روش نیز نداشتن هزینه آنچنانی است. اما یک عیب بزرگی که این روش دارد این است که متاسفانه اثرگذاری کمی داشته و مدت کوتاهی پس از استفاده ممکن است عوارض جانبی زیادی از جمله تحریک یا تاول را تجربه کنید.

بستن رگ

همان طور که از اسم این روش نیز مشخص است، در این روش با مسدود کردن مسیر رگ‌های خونی منتهی به این زائده گوشتی آن را از بین می‌برند.

سوزاندن

در این روش با استفاده از دستگاه الکترولیز، زائده گوشتی سوزانده می‌شود. از دستگاه الکترولیز برای از بین بردن موهای زائد صورت نیز استفاده می‌شود. 

برداشتن خال گوشتی با روش RF یا رادیوفرکانسی

در این روش از آر اف برای برداشتن خال گوشتی استفاده می شود. استفاده از فرکانس بالا بدون فشار فیزیکی در این روش توسط متخصص به کار می رود. انواع مختلفی از الکترودها مانند سوزن، سیم حلقوی، تیغه و … به کار می رود و مقدار قرمزی، تورم و کبودی بسیار جزئی است.  

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا به تعریف خال گوشتی چیست پرداخته شد. پس از آن انواع موجود این خال را برایتان توضیح دادیم. سپس با توضیح دلایل ایجاد این خال‌ها، نواحی محتمل تشکیل آنها و راه‌های از بین بردن آنها را نیز به طور کامل شرح داده شد. اگر شما نیز نمونه ای از خال‌های گوشتی بر روی بدن دارید، می‌توانید با روش‌های موجود برای برداشتن آن اقدام کنید. از آنجایی که این خال‌ها مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی‌کنند می‌توانید از برداشتن آن‌ها صرف نظر کنید.  

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید