افراد برای درمان پوسته شدن کف پا می توانند از روش های درمانی پوستی مختلفی همچون لایه برداری، سنگ پا و… استفاده کنند. بنابراین، بهتر است که افراد برای جلوگیری از بروز این مشکلات، از پوسته پوسته شدن پوست کف پا خود مراقبت کنند. اگر شما هم جز این افراد هستید، برای آشنایی با روش های درمانی و یا نحوه مراقبت از دست و پا، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. ما در ادامه مقاله هر آنچه که باید در رابطه با این موضوع بدانید را برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.
علت پوسته شدن کف پا و یا ضخیم شدن کف پا چیست؟
پوسته شدن کف پا و یا ضخیم شدن پوست پا، بنا به دلایل مختلفی ایجاد می شود که برخی از مهم ترین علت پوسته شدن کف پا و یا ضخیم شدن آن، شامل موارد زیر می باشند:
- یکی از مهم ترین علت پوسته شدن کف پا، پوشیدن کفش نامناسب است.
- یکی دیگر از علت پوسته شدن کف پا، اضافه وزن و افزایش سن می باشد.
- بیماری های مختلفی همچون دیابت و کم کاری تیروئید
- بیماری های پوستی مختلف مثل اگزما
- کمبود ویتامین و یا استفاده از برخی دارو ها
- یکی از اصلی ترین علت پوسته شدن کف پا، شستن مکرر آن و استفاده بیش از حد از صابون و شوینده های مختلف است.
- گرما، حرارت و رطوبت
- التهاب و تحریک
6 روش درمان ضخیم شدن پوست کف پا
همان طور که بیان شد، گاهی اوقات، ممکن است که پوست کف پا بنا به دلایل مختلفی مثل گرما و رطوبت، استفاده مکرر از صابون ها و شوینده های مختلف، دیابت، اگزما و… ضخیم و یا زبر شود. اگر پوست کف پا شما هم ضخیم و یا زبر شده است، بهتر است که هرچه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام نمایید. برخی از بهترین روش های درمان ضخیم شدن و پوسته شدن کف پا، شامل موارد زیر می باشند:
پوست پا خود را لایه برداری کنید
همان طور که می دانید، لایه برداری روشی است که به کمک آن سلول های مرده از بین می روند. به همین دلیل، یکی از روش های درمان ضخیم شدن و پوسته شدن کف پا، لایه برداری پوست است. برای انجام این کار شما می توانید از لایه بردار های فیزیکی استفاده کنید. برخی از بهترین لایه بردار های فیزیکی، شامل موارد زیر می باشند:
- برس های بدن
- اسکراب های بدن
- سنگ پای برقی
علاوه بر لایه بردار های فیزیکی، شما عزیزان می توانید از لایه بردار های شیمیایی نیز استفاده کنید. این لایه بردار ها، به صورت لوسیون و مایعی رقیق می باشند که از مواد مختلفی مانند اسید لاکتیک، اسید گلیکولیک، آلفا هیدروکسی اسید و… تشکیل شدهاند.
بیشتر بخوانید: درمان پوسته پوسته شدن صورت
پاهای خود را مرطوب کنید
یکی دیگر از روش هایی که می توانید از طریق آن زبر و ضخیم شدن پوست پاها را رفع کنید، استفاده از مرطوب کننده است. مرطوب کننده، به کاهش خشکی پوست کمک کرده و از به وجود آمدن پوسته های جدید، جلوگیری می کند. اما، در هنگام تهیه مرطوب کننده، به مواد تشکیل دهنده آن توجه کنید تا حاوی رنگ های مصنوعی، رایحه های افزوده، الکل و… نباشد؛ زیرااین مواد نه تنها پوست را نرم نمی کنند، بلکه سبب می شوند تا پوست نسبت به قبل خشک تر و ضخیم تر شود. بنابراین، در هنگام تهیه این وسیله بهداشتی، توجه کنید تا حاوی مواد طبیعی همچون روغن نارگیل، آلوئه ورا، اوره و… باشد. این مواد سبب مرطوب شدن و درمان خشکی و زبری پاها می شوند.
هنگام خواب، جوراب مرطوب کننده بپوشید
برای درمان پوسته شدن کف پاهایتان، می توانید در هنگام خواب مقداری زیادی نرم کننده به کف پاهای خود بمالید و سپس، جوراب نخی بپوشید. علاوه بر این، می توانید در هنگام خواب، جوراب ژلهای بپوشید. جوراب ژلهای، حاوی ویتامین های مختلف و روغن های گیاهی است که سبب می شوند پوست هیدارته و ترمیم شود.
پاهای خود را در آب گرم بگذارید
قرار دادن پاها در آب گرم، یکی دیگر از روش هایی است که می توانید بدون هزینه، زبر و پوسته شدن کف پاهایتان را درمان کنید. در واقع، آب گرم با شل کردن پوست و افزایش گردش خون، سبب درمان خشکی و زبری پاهایتان می شود.
بیشتر بخوانید: روش های آبرسانی پوست
آب گرم باعث تسکین درد ها و افزایش آرامش شما نیز می گردد. برای تسریع روند درمان، می توانید به آب گرم مواد دیگری نیز اضافه کنید که برخی از این مواد، شامل موارد زیر هستند:
- عسل
- آب لیمو
- سرکه
- نمک اپسوم
- اسانس روغنی نعنا
استفاده از کرم لایه بردار کف پا
برای درمان پوست خود، علاوه بر مرطوب کننده، شما می توانید از کرم های مختلف نیز استفاده کنید. کرم لایه بردار کف پا، همان طور که از نامش پیداست به شما کمک می کند تا سلول های مرده پوست خود را از بین برده و پوست نرمی داشته باشید. برخی از بهترین کرم لایه بردار برای پوسته شدن کف پا، شامل موارد زیر می باشند:
- کرم لایه بردار پا بادی ناتور 15 percent Urea حجم 100 میلی لیتر
- کرم لایه بردار کف پا سینره ده درصد AHA حجم 40 میلی لیتر
- کرم لایه بردار ام کیو AHA 20% NIGHT CREAM حجم 30 میلی لیتر
- کرم لایه بردار پا درمالیفت Glycolift حجم 40 میلی لیتر
- کرم لایه بردار کف پا فیس دوکس Alphasome 10 حجم 30 میلی لیتر
- کرم لایه بردار پا آردن AHA 12% وزن 45 گرم
بیشتر بخوانید: بهترین کرم های لایه بردار
از سنگ و یا سوهان پا استفاده کنید
یکی از بهترین روش های درمان خشکی و یا ضخیم شدن پوست پاها، استفاده از سوهان و یا سنگ پا است. این دو وسیله، پوست های خشک شده و یا پینه بسته پاهایتان را از بین میبرند.
شما عزیزان برای استفاده از سوهان، می توانید هم به سالن های آرایشی مراجعه کرده و توسط افراد دیگر این کار را انجام دهید و هم خودتان در منزل این کار را انجام دهید. برای این کار در منزل، ابتدا باید پاهای خود را با آب گرم به خوبی مرطوب کنید. پس از آن، سوهان و یا سنگ پا را به خوبی شسته و ضد عفونی کنید.
سپس، سنگ پا و یا سوهان را به آرامی بر روی نواحی پوسته شدن کف پاهای خود بکشید. لازم به ذکر است تا بدانید که برای انجام این کار باید سوهان را به صورت افقی و عمودی بر روی پا های خود حرکت دهید؛ اما، سنگ پا را به صورت دایره بر روی کف پاهایتان بکشید. در نهایت، پاهایتان را شست و شو داده و بر روی آن ها مقداری مرطوب کننده بزنید.
پاکسازی پا در منزل
علاوه بر روش های ذکر شده، روش های دیگری نیز وجود دارند که شما عزیزان می توانید با کمک آن ها در منزل، خشکی و زبری پاهای خود را درمان کنید. برخی از بهترین روش های پاکسازی پا در منزل، شامل موارد زیر می باشند:
تهیه انواع اسکراپ پا
اسکراپ نوعی لایه بردار است که می توانید از طریق آن، پاکسازی پا در منزل را انجام دهید. اسکراپ، دارای انواع مختلفی است که برخی از آن ها شامل موارد زیر می باشند:
- اسکراپ شکر قهوه ای
- اسکراپ توت فرنگی و شکر
- اسکراپ نعنا و نمک اپسوم
- اسکراپ روغن نارگیل و نمک
- اسکراپ نمک و اسطوخودوس
- اسکراپ شکر قهوه ای و روغن زیتون
- اسکراپ نعنا و روغن درخت چای
- اسکراپ آناناس و ماست
- اسکراپ شکر، سیب و پرتقال
بیشتر بخوانید: پارافین تراپی دست و پا
تهیه انواع ماسک لایه بردار کف پا
علاوه بر اسکراپ ها، شما عزیزان برای پوسته شدن کف پا در منزل می توانید از انواع ماسک ها نیز استفاده کنید. برخی از بهترین ماسک لایه بردار کف پا، شامل موارد زیر می باشند:
- ماسک لایه بردار کف پا روغن زیتون و کره کاکائو
- ماسک خیار، لیمو و روغن زیتون
- ماسک آرد برنج و عسل
- ماسک لایه بردار کف پا آووکادو و موز
- ماسک لایه بردار کف پا آلوئه ورا و آرد ذرت
- ماسک شکر قهوه ای و جو دوسر
بخور دهی پوست پا
یکی دیگر از روش هایی که شما می توانید از طریق آن پاکسازی پا در منزل را انجام دهید، بخور دهی و یا همان بخار دادن پوست پا است. در این روش، شما می توانید یک دستگاه بخور تهیه کرده و بر روی آن یک حوله بیاندازید. سپس، پا های خود را زیر حوله برده و 5 الی 10 دقیقه صبر کنید. پس از گذشت 5 الی 10 دقیقه، پا های خود را از زیر حوله خارج کرده و با کمک یک سوهان، پوست های مرده را بتراشید.
مراقبت از دست و پا
حال که به طور کامل با روش های درمان ضخیم شدن و پوسته شدن کف پا آشنا شدید، ممکن است سوال کنید که چگونه از بروز این مشکلات جلوگیری کنیم؟ و یا بپرسید روش های مراقبت از دست و پا کدامند؟ اگر که شما عزیزان می خواهید از پوست دست و پا خود در برابر عوامل مختلف محافظت کنید، باید اقداماتی را در رابطه با این زمینه انجام دهید. برخی از مهم ترین اقدامات برای مراقبت از دست و پا، شامل موارد زیر می باشند:
نحوه مراقبت از پوست دست
برخی از کار های مهمی که شما می توانید برای مراقبت از پوست دست انجام دهید، شامل موارد زیر می باشند:
- دست های خود را با صابون های مرطوب کننده شست و شو دهید.
- همواره زیر ناخن هایتان را با کمک برس ناخن پاک کنید.
- هر 7 روز یکبار و یا هر 14 روز یکبار پوست دست خود را لایه برداری کنید.
- همواره از مرطوب کننده های مختلف برای نرم و مرطوب کردن دست هایتان استفاده کنید.
- هر هفته از ماسک های طبیعی دست استفاده کنید.
- از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.
- هنگام شستن ظرف، حتما از دستکش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مراقبتهای خانگی از پوست دست و صورت
نحوه مراقبت از پوست پا
تعدادی از اقدامات لازم که باید جهت محافظت و مراقبت از پا در برابر عوامل مختلف، انجام دهید را برایتان نوشته ایم:
- برای جلوگیری از بروز مشکلات مختلف و مراقبت از پا، بهتر است که همیشه پاهای خود را از هر گونه آلودگی پاک کنید.
- جوراب الیاف طبیعی تهیه کرده و بپوشید.
- کفش های خود را هر چند وقت یکبار به خوبی شست و شو داده و تمیز کنید.
- برای مراقبت از پا کفش مناسب و اندازه پاهای خود را تهیه کنید.
- هر دو هفته یکبار، پاهای خود را در سرکه و لیسترین قرار دهید.
- جهت مراقبت از پا همواره به طور مرتب پاهای خود را مرطوب کنید.
- هر چند وقت یکبار، پوست پاهای خود را لایه برداری کنید.
- پاهای خود را دو بار در ماه، با کمک روغن زیتون و یا روغن نارگیل ماساژ دهید.
- در فصل های پاییز و زمستان، حتما جوراب بپوشید.
کلام آخر
ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما عزیزان را به طور کامل و مفصل با دلایل ضخیم شدن پوست پا، روش های درمان، نحوه مراقبت از دست و پا و… آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که اگر می خواهید پاکسازی پوست پا را در سالن های آرایشی انجام دهید، حتما به سالن های معتبر مراجعه کنید؛ زیرا، ممکن است افراد به دلیل نداشتن تجربه کافی باعث شوند تا پوست پاهای شما دچار مشکلات مختلفی شوند. اگر سوال دیگری در این زمینه دارید و یا به کمک نیاز دارید، حتما با ما تماس گرفته و یا برای ما کامنت بگذارید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن به شما عزیزان یاری خواهند رساند.