ابروها یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی چهره هستند و شکل و ضخامت مناسب آنها میتواند به طراوت و جذابیت چهره کمک کند؛ اما بسیاری از افراد با مشکل کاهش تعداد موهای ابرو، ریزش آنها یا حتی کاملاً بیمویی در این منطقه روبهرو هستند. کاشت ابرو یک روش جراحی زیبایی است که به کمک آن میتوان ابروهایی طبیعی و پرپشت داشت.
در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بدانید که کاشت ابرو چیست و چه کسانی کاندید استفاده از این روش هستند، تفاوت بین روش FUE و FUT در کاشت چیست؟ و کدام روش برای شما مناسبتر است؟ عوارض و مزایای کاشت طبیعی، توصیههای قبل از کاشت و مراقبتهای بعد از آن کداماند؟
کاشت ابرو چیست؟
در گذشته، روشهای سادهتری مانند استفاده از قلمآرایی برای پر کردن ابروها به کار میرفت. اما با پیشرفت تکنولوژی و علوم پزشکی، روش کاشت ابرو بهعنوان یک راهحل دائمی و مؤثر برای این مشکل معرفی شد.
کاشت ابرو (Eyebrow Transplant) روشی است که در آن موهای طبیعی روی ناحیه ابروها کاشته میشود تا شکل و ضخامت مناسبی به ابروها ببخشد. در این روش، موهای پشت گوش یا مناطق دیگری از بدن که مشابه موهای ابرو هستند، بهصورت هماهنگ با جهت و زاویه رشد موهای ابرو در ناحیهای که نیاز به پرکردن دارد، قرار میگیرند.
این موها به طور دقیق و با استفاده از فناوریهای پیشرفته به پوست متصل میشوند و در نهایت باعث ایجاد شکل و ضخامت طبیعی در ابروها میشوند. زمان بهبودی نسبتاً سریع است، اما ممکن است چندین ماه طول بکشد تا نتایج کاشت را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: انواع خدمات ابرو
چه کسانی کاندید کاشت ابرو هستند؟
کاشت ابرو برای افرادی که با مشکلاتی مانند کاهش تعداد موهای ابرو، ریزش آنها یا حتی کاملاً بیمویی در این منطقه مواجه هستند، توصیه میشود. علاوه بر این، افرادی که شکل و ضخامت ابروهایشان نامناسب است و میخواهند به شکل و ظاهر جدیدی برای ابروها دست یابند، نیز میتوانند از این روش بهره برده و ابروهایی جذابتر و هماهنگتر با چهره خود داشته باشند.
همچنین، افرادی که به دلایل طبی نیاز به بازسازی ابروها دارند، مانند افرادی که به علت بیماریهایی مانند آلوپسیها، سوختگیها، تروما یا تحمل ناخواسته آسیب در ناحیه ابرو مواجه شدهاند، نیز میتوانند از این روش استفاده کنند تا شکل ناحیه ابرو را بازسازی و به ابروهایی طبیعی و پرکشش دست یابند. مهم است که برای کاشت ابرو طبیعی به متخصص مربوطه مراجعه کنید تا از تجربه و مهارت او در این زمینه بهرهمند شوید.
روش های کاشت ابرو
روش انجام کاشت ابرو عموماً شامل دو روش اصلی غیرجراحی یا برداشت (استخراج واحد فولیکولی (FUE) ) و کاشت شیوه نواری یا پیوند واحد فولیکولی (FUT) است.
هر یک از این روشها دارای مزایا و محدودیتهای خود هستند که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت. در ضمن، بر اساس وضعیت شما و توصیههای جراح، روش مناسب برای شما انتخاب خواهد شد.
بیشتر بخوانید: مقایسه میکروپیگمنتیشن با میکروبلیدینگ
کاشت ابرو به شیوه نواری یا FUT
در این روش، یک نوار باریک از پوست در ناحیه پشت سر جمعآوری میشود. سپس از این نوار، موهای طبیعی برداشته و به طور دقیق در ناحیه ابروها کاشته میشوند. با استفاده از روش FUT، میتوانید تعداد بیشتری از مو را در ناحیه ابرو کاشته و ضخامت بیشتری به ابروهای خود ببخشید. در مقایسه با روش FUE، روش FUT هزینه کمتری دارد.
بااینحال در روش FUT، نیاز به برداشت نواری از پوست وجود دارد که ممکن است منجر به آسیب و زخمیشدن پوست شود و ممکن است با تاولهای باریکتری در ناحیه کاشت همراه باشد. در نتیجه معمولاً نیاز به مدتزمان بیشتری برای بهبودی کامل و بازگشت به فعالیتهای روزمره دارد.
کاشت ابرو به روش غیر جراحی یا FUE
در این نحوه کاشت ابرو طبیعی، موهای طبیعی از مناطق دیگری از بدن مانند پشتگوش یا مناطق دیگری که مشابه موهای ابرو هستند، یکبهیک جمعآوری میشوند. سپس با استفاده از ابزارهای خاصی، هر مو به طور دقیق و طبیعی در ناحیه ابروها کاشته میشود. این روش به شما امکان میدهد تا ابروهایی طبیعی و هماهنگ با چهره خود داشته باشید و موهای کاشته شده به طور معمول برای همیشه در ناحیه ابرو باقی بمانند.
در روش FUE، زمان بهبودی سریعتر است و میتوانید به زندگی روزمره خود بازگردید؛ اما به دلیل پیچیدگی فنی و زمانبر بودن، هزینههای بیشتری نسبت به روشهای دیگر از جمله FUT دارد.
مزایای کاشت ابرو طبیعی
- ظاهر طبیعی: یکی از مزایای بزرگ شیوه کاشت ابرو با موهای طبیعی، داشتن یک ظاهر طبیعی و هماهنگ با چهره است. با استفاده از موهای طبیعی کاشته شده در ناحیه ابرو، دیگر نیازی به استفاده از آرایش ندارید.
- اصلاح شکل و طرح ابرو: با کاشت طبیعی ابرو، میتوان شکل و طرح ابرو را بهدلخواه تغییر داد. این به شما اجازه میدهد تا شکل، ضخامت و طول ابروهایتان را باتوجه به سلیقه شخصیتان و هماهنگی با چهره خود، بهبود دهید.
- دوام طولانیمدت: موهای کاشته شده در کاشت طبیعی به طور معمول برای همیشه در ناحیه ابرو باقی میمانند. یعنی شما نیازی به مراقبت و تکرار جراحی نخواهید داشت و میتوانید برای مدت طولانی از ابروهایتان لذت ببرید.
- افزایش اعتمادبهنفس: با داشتن ابروهای طبیعی و جذاب، اعتمادبهنفس شما افزایش مییابد. ابروهای مناسب و زیبا میتوانند صورت شما را تغییر داده و جذابیت شما را بهبود بخشند.
بیشتر بخوانید: تفاوت لیفت و لمینت ابرو
عوارض کاشت ابرو
کاشت ابرو، همانند سایر عملهای جراحی، ممکن است با عوارضی همراه باشد. برخی از عوارض کاشت ابرو شامل موارد زیر است:
- خونریزی: بلافاصله پس از جراحی کاشت ابرو، خونریزی ممکن است رخ دهد. این عوارض معمولاً در محدوده مشخصی است و با فشاردادن نرم ناحیه خونریزی، میتوان آن را کنترل کرد.
- التهاب و عفونت: درصورتیکه ناحیه کاشت در معرض عفونت قرار گیرد، ممکن است التهاب و عفونت رخ دهد.
- تورم و ورم: پس از جراحی کاشت ابرو، ممکن است ناحیه مورد عمل ورم کند. این عوارض معمولاً در عرض چند روز بهبود مییابند.
- خارش و حساسیت: بعضی از افراد ممکن است پس از کاشت ابرو، خارش و حساسیت در ناحیه کاشت، تجربه کنند.
- نهایتاً ممکن است حس یا برخی فولیکولهای مو را در محل جراحی از دست بدهید.
مدت ماندگاری کاشت ابرو طبیعی
مدت ماندگاری کاشت ابرو طبیعی وابسته به چند عامل است، از جمله روش کاشت، مراقبتهای پس از عمل، و پاسخ بدن شخص به عمل جراحی. بهطورکلی، مدت زمانی که موهای کاشته شده در ناحیه ابرو باقی میمانند، معمولاً برای همیشه است. موهای کاشته شده در روش طبیعی معمولاً از مناطقی از بدن شما که مستعد ریزش نیستند (مانند ناحیه پشت سر) برداشت و در ناحیه ابرو کاشته میشوند. این موها با وجود نوع خاصی از رشد مو (معمولاً موهای مواج) و به دلیل موثرنبودن هورمونهای مواج در ناحیه ابرو، برای مدتزمان طولانی باقی میمانند. بااینحال، ممکن است موهای کاشته شده در طول زمان کمی فرق کنند. ممکن است رنگ موها تغییر کند و برخی از موها رشد نکنند. همچنین، با گذر زمان ممکن است نیاز به تمدید کاشت باشد تا شکل و ضخامت آنها حفظ شود.
بیشتر بخوانید: انواع هاشور ابرو
توصیه های قبل از کاشت ابرو
قبل از انجام کاشت ابرو، توصیه میشود مراحل زیر را انجام دهید:
- قبل از اقدام به کاشت ابرو، مهم است با متخصص مشورت کنید و بهدقت درباره روشهای مختلف و نیازهای خود بررسی کنید.
- در صورت استفاده از روش کاشت FUE، از داشتن بانک مو قوی و مناسب برای کاشت ابرو اطمینان حاصل کنید.
- قبل از جراحی، مدل و شکل ابروی خود را مشخص کنید و از تطبیق آن با چهره خود اطمینان حاصل کنید.
- در نظر داشته باشید که پس از جراحی باید ترکیبی از استراحت و محافظت از ناحیه کاشت را رعایت کنید؛ بنابراین، برنامهریزی قبل از عمل جهت اختصاص زمان کافی برای بهبود و بازگشت به فعالیتهای روزمره ضروری است.
- در صورت نیاز به عمل آرایشی دیگر مثل جراحی بینی، ترمیم پوست یا لیفت صورت، بهتر است قبل از کاشت آنها را انجام دهید تا تناسب و هماهنگی بهتری در ظاهر صورت شما به وجود بیاید.
- قبل از جراحی، بهتر است سیگار و مصرف الکل را متوقف کنید. این مواد ممکن است روند بهبود پس از جراحی را کند کنند و خطر عفونت و مشکلات دیگر را افزایش دهند.
مراقبت های بعد از کاشت ابرو
- ناحیه کاشت ابرو را تمیز و خشک نگه دارید. استفاده از قطرههای ضدعفونیکننده به توصیه پزشک میتواند کمککننده باشد.
- سعی کنید فشار یا اصطکاک زیادی روی ناحیه کاشت ایجاد نکنید. از لمس یا خارجکردن هر چیزی از روی ابروها خودداری کنید.
- پزشک شما ممکن است محصولاتی مثل کرمها، ژلها یا روغنها را برای مراقبت از ناحیه کاشت توصیه کند. از محصولات مراقبتی معرفی شده استفاده و دستورالعملهای پزشک را رعایت کنید.
- در طول مدتی که پزشک تعیین میکند، از شستن صورت با آب گرم یا آبِ جوش خودداری کنید. همچنین، حین استحمام یا شستن مو، آب باید از ناحیه کاشت دورنگه داشته شود.
- خوابیدن در حالت مناسب برای جلوگیری از فشار بر ناحیه کاشت و حفظ موقعیت آن بسیار مهم است. بهتر است از بالشتکهای مخصوص خواب در جهت جلوگیری از تماس مستقیم با ناحیه کاشت استفاده کنید.
- از ورزشهای سنگین و فعالیتهایی که میتوانند باعث فشار و اصطکاک بر ناحیه کاشت ابرو شوند، خودداری کنید.
- در آخر به میزان کافی استراحت و بهخوبی تغذیه کنید و استرس را کاهش دهید. رعایت یک سبک زندگی سالم و توجه بهسلامت عمومی میتواند به فرایند بهبود و بازگشت سریعتر کمک کند.
بیشتر بخوانید: تکنیک برای تقویت ابرو
سخن پایانی
کاشت ابرو یک روش جراحی زیبایی است که به افراد کمک میکند تا ابروهایی طبیعی و جذابتر داشته باشند. در این روش، موهای طبیعی یا مصنوعی در ناحیه ابرو کاشته میشود تا شکل و ظاهر آنها بهبود یابد. برای بهرهبرداری کامل از کاشت ابرو، مهم است توصیههای پزشک را بهدقت رعایت، به مراحل مراقبت بعد از جراحی توجه و در صورت بروز هرگونه مشکل یا نگرانی، با پزشک خود مشورت کنید.