مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

تزریق چربی چیست و چگونه صورت می‌گیرد؟

تزریق چربی چیست و چگونه صورت می‌گیرد؟
فهرست مطالب

این روزها که بازار عمل‌های زیبایی داغ‌تر از قبل شده است، متقاضیان تزریق چربی هم روز به روز افزایش پیدا می‌کنند. اکثر مشتریان تزریق چربی به صورت یا دیگر قسمت‌های بدن، خانم‌ها هستند؛ چرا که زیبایی و جوان ماندن، جزو مهمترین دغدغه‌ها برای آن‌هاست. تزریق چربی جزو آن دسته عمل‌های زیبایی است که باید در کلینیک‌های پزشکی انجام شود. با این عمل، پوست برخی از نقاط مختلف بدن اصلاح شکل پیدا می‌کند و پر حجم‌تر دیده می‌شود.

در این مقاله از صندلی ضمن این که توضیحات کاملی درباره این روش درمانی و معایب و مزایای آن ارائه می‌دهیم، نکات مهمی درباره عوارض و هزینه‌های آن نیز بیان می‌کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب صندلی که برای شما رزرو کرده‌ایم را ترک نکنید.

بیشتر بخوانید: تزریق ژل لب چیست

تزریق چربی چیست؟

پوست انسان به طور طبیعی پس از افزایش سن و با قرارگیری در محیط‌های مضر مانند نور خورشید یا اشعه‌های دیگر، دچار چروک یا افتادگی می‌شود.

تزریق چربی به پوست، نوعی عمل زیبایی است که با استفاده از چربی‌های بدن خود شما انجام می‌شود. به این صورت که جراح پلاستیک مقداری از چربی‌های قسمتی از بدن شما را جدا کرده و به ناحیه دیگری مانند صورت تزریق می‌کند. این روش با نام‌های دیگری مانند انتقال اتولوگ چربی، پیوند چربی یا لیپوفیلینگ نیز می‌شناسند.

هدف اصلی این عمل، جوانسازی، افزایش حجم، تغییر خطوط و کاهش چین و چروک است. زمانی که چربی به زیر پوست چروک شده افراد تزریق شود، به پرشدن بافت‌های صورت کمک می‌کند. بنابراین کیفیت پوست بیشتر از قبل می‌شود. توجه کنید که گونه‌ها، لب‎ها، پلک‌ها، شقیقه‌ها و حتی چانه، جزو نواحی مختلف صورت برای تزریق چربی است.

مزایای تزریق چربی به صورت

عمل تزریق چربی به پوست مزایای مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کاهش احتمال آلرژی: در برخی از عمل‌های زیبایی مانند تزریق ژل، ماده خارجی وارد بدن می‌شود؛ از همین روی احتمال حساسیت به آن ماده وجود دارد. در حالی که با تزریق چربی به بدن، واکنش‌های آلرژیک کمتر به سراغ فرد می‌آید. در نتیجه میزان واکنش منفی به تزریق چربی، کمتر می‌شود.
  • نتایج طبیعی و ماندگاری بیشتر: یکی از مزایای تزریق چربی به صورت، ماندگار بودن آن نسبت به دیگر عمل‌های زیبایی است. همچنین نتیجه‌ کار، طبیعی است.
  • کمک به جوانسازی پوست: با کاهش چین و چروک‌ها و پرکردن بافت‌های پوست، چهره شما جوان‌تر از قبل می‌شود.
  • تناسب اندام: زمانی که شما چربی اضافی قسمتی از بدن خود را خارج کنید و به محل مورد نیاز برسانید، امکان از بین رفتن چاقی موضعی هم بیشتر می‌شود. بنابراین به تناسب اندام دست پیدا می‌‎کنید.
  • رفع جای سوختگی و زخم:  در پوست صورت شما ممکن است جای آکنه یا حتی زخم وجود داشته باشد. با تزریق چربی، بافت زیر پوست کامل پر می‌شود و جای زخم و سوختگی هم از بین می‌رود.
  • کم خطر بودن: یکی دیگر از مزایای این روش، کم خطر بودن آن است. با توجه به اینکه تزریق، عملی سرپایی است، بنابراین نیاز به بیهوشی ندارد. این عمل بدون شکافتن بافت بدن و آسیب به رگ‌ها و اعصاب انجام می‌شود. همین موضوع هم سبب کاهش خطرات آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع مدل تزریق ژل لب

معایب تزریق چربی به صورت

تزریق چربی به صورت هم مثل عمل‌های دیگر زیبایی، ممکن است معایبی داشته باشد. بنابراین بهتر است که در کنار مزایای آن، درباره معایب تزریق چربی به صورت هم اطلاعاتی داشته باشید:

  • طولانی بودن عمل: برای آن که چربی از قسمت خاصی استخراج شود و آماده برای تزریق به قسمت دیگر شود، نیاز به زمان بیشتری است. بنابراین شاید زمان انجام آن به کوتاهی تزریق ژل نباشد.
  • تغییرات بر اساس زمان: ممکن است که سال‌ها بعد از انجام این عمل، تغییراتی در بدن شما به وجود بیاید. مثلا با افزایش سن، لاغرتر از قبل شوید و در ظاهر پوست شما تغییر ایجاد شود. بنابراین شاید مجبور شوید که دوباره عمل جراحی انجام دهید.
  • بالابودن هزینه عمل: هزینه این روش نسبت به تزریق ژل بیشتر است. البته باید بدانید که این هزینه نسبت به مزایای تزریق ژل، توجیه‌پذیر است؛ اما نمی‌توان از اختلاف آن‌ها چشم‌پوشی کرد.
  • عدم تقارن در صورت: ممکن است که چربی‌های تزریق شده در قسمتی از صورت بیشتر از قبل باشد یا این که سازگاری با آن قسمت نداشته باشد. در این صورت امکان سفت شدن و ایجاد کیست در محل انتقال به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: بوتاکس چیست

عوارض و خطرات تزریق چربی به صورت

اگر شما هم قصد دارید به صورت خود چربی تزریق کنید، حتما باید با عواقب و عوارض احتمالی آن آشنا شوید. این عوارض عبارت‌اند از:

  • کبودی و ورم در صورت: در حالت کلی با انجام عمل‌های زیبایی مختلف، تا چند روز کبودی و ورم وجود دارد؛ اما اگر این میزان به حالت غیر معمول برسد، امکان بروز مشکلات خطرناک هم وجود دارد.
  • حساسیت به داروی بی‌حسی: در این روش، نیاز به بی‌حسی است. ممکن است که بدن برخی از افراد واکنش آلرژیک به داروی بی‌حسی یا حتی چربی تزریق شده پیدا کند.
  • عفونت: احتمال خطر عفونت، برای تمامی عمل‌های جراحی از جمله تزریق چربی به صورت  وجود دارد.
  • خونریزی: پوست برخی از افراد، دچار خونریزی در محیط بسته ( هماتوم) یا جمع شدن مایعات در زیر پوست (سروما) هم می‌شود.
  • بی‌حسی موضعی: با توجه به اضافه شدن چربی به ناحیه خاصی در صورت، احتمال بروز اختلال حس لامسه یا بی‌حسی موضعی هم وجود دارد.
  • آسیب به بافت پوست: اگر پزشک جراح مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد، به بافت پوست آسیب وارد می‌شود.
  • ریختن چربی‌ها: گاهی از مواقع، حجم چربی پس از چند ماه، از بین می‌رود و ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: بوتاکس کف دست و پا

مراحل انجام تزریق چربی به صورت

پزشک جراح پلاستیک، عمل تزریق را در سه مرحله زیر انجام می‌دهد:

۱. استخراج چربی از ناحیه اهداکننده با لیپوساکشن

در مرحله اول، داروی بی‌حسی به ناحیه اهداکننده، تزریق می‌شود. بی‌حس کردن محل مورد نظر هم به دو روش موضعی و عمومی انجام می‌شود. سپس پزشک با استفاده از کانول‌های نازک لیپوساکشن، سوراخ بسیار کوچکی به وجود می‌آورد. آنگاه با ورود لوله نازک و سرنگ متصل به آن ناحیه، چربی رقیق شده را خارج می‌کنند.

۲. تخلیه، سانتریفیوژ و پردازش چربی

چربی‌های جدا شده پس از تخلیه، در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد و با پردازش در آن، مواد زائد، مایع اضافی و سلول‌های مرده از سلول چربی خارج می‌شود. سپس چربی‌ها در سرنگ‌های کوچکی قرار می‌گیرند.

۳. تزریق مجدد چربی تصفیه شده به ناحیه‌ای که نیاز به بهبود دارد.

در مرحله آخر، چربی جدا شده به صورت قطره‌های کوچک، در زیر بافت پوست صورت، تزریق می‌شود. البته میزان چربی تزریق شده به پوست، بر اساس ناحیه خاص در صورت و با واحد سی سی اندازه‌گیری می‌شود. بنابراین میزان مشخصی برای همه افراد وجود ندارد.

مراقبت های قبل و بعد از تزریق چربی

مراقبت‌های قبل و بعد از عمل، جزو کارهای متداول برای تمامی عمل ها به شمار می‌رود؛ از همین روی شما هم به طور طبیعی باید قبل از عمل تزریق، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حتما چند روز قبل از عمل، برای هیدراته شدن بدن، مایعات زیادی مصرف کنید.
  • استعمال دخانیات، مشروبات الکلی و سیگار جزو عوامل مخرب در دو هفته قبل از عمل تزریق است.
  • بهتر است که با مشورت گرفتن از پزشک، داروهای رقیق‌کننده خون و ضد آلتهابی را استفاده نکنید.
  • در صورت داشتن هرگونه بیماری زمینه‌ای، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • وجود همراه در روز عمل، کمک زیادی به شما می‌کند.

پس از رعایت نکات گفته شده قبل از عمل تزریق چربی، لازم است که محیط کاملا بهداشتی و تمیز را برای عمل انتخاب کنید. سپس با اتمام فرایند تزریق، موارد زیر را برای مراقبت بیشتر رعایت کنید:

  • حتما داروهای تجویزشده پزشک را استفاده کنید؛ در غیر این صورت، امکان عفونت در محل تزریق وجود دارد.
  • استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون و ضدالتهابی مگر به دستور پزشک، تا دو هفته پس از عمل جراحی ممنوع است.
  • ورزش‌ها و فعالیت‌های سنگین برای بیمار، تا حداقل یک ماه بعد از عمل ممنوع است.
  • حداقل تا یک ماه بعد از عمل جراحی، الکل و دخانیات استفاده نکنید.
  • برای حمام رفتن بهتر است که تا ۴ روز بعد از عمل صبر کنید و سپس زخم‌های صورت را شستشو دهید.
  • فشار و ماساژ ناحیه تزریق شده تا ۴ هفته پس از عمل، باعث آسیب به آن می‌شود؛ از همین روی فشاری به قسمت تزریق شده وارد نکنید.
  • اگر صورت شما پس از عمل ورم کرد، با استفاده از کمپرس یخ میزان ورم آن را کاهش دهید.

هزینه تزریق چربی

هر شخصی که قصد دارد به صورت خود چربی تزریق کند در وهله اول باید هزینه‌های ثابتی برای آزمایش‌های قبل از عمل، پانسمان، داروهای تقویتی و گن‌های مخصوص پرداخت کند. اما هزینه تزریق چربی به صورت به تنهایی، بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود که آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

۱. روش برداشتن چربی

دو روش کلی لیپوساکشن و لیپوماتیک برای برداشتن چربی وجود دارد که هر کدام هزینه خاصی دارد. در روش لیپوساکشن، به صورت دستی و قدیمی، چربی‌ها برداشته می‌شوند و امکان کبودی، زخم و ورم وجود دارد. هزینه این روش هم کمتر از روش لیپوماتیک است.

در روش لیپوماتیک، پزشک با استفاده از ارتعاشات دستگاه لیپوماتیک، چربی‌های مقاوم را بدون آسیب به بافت‌های دیگر جدا می‌کند. همچنین امکان خطا در این روش کمتر است و همین موضوع هم باعث بالارفتن هزینه تزریق چربی در این مدل می‌شود.

۲. میزان چربی تزریق شده

قسمت‌های مختلف صورت، نیاز به میزان مشخصی از چربی برای تزریق دارند؛ از همین روی باعث تغییر قیمت آن‌ها می‌شود. هرچه چربی بیشتری به ناحیه مورد نظر تزریق شود، هزینه هم افزایش پیدا می‌کند.

۳. نوع تزریق چربی

همانطور که برداشت چربی دو روش دارد، تزریق هم از دو راه انجام می‌شود. روش اول میکروفت است که با استفاده از آن، چربی‌ها را به ذرات بسیار ریز تبدیل می‌کنند. روش دوم هم با نام نانوفت شناخته می‌شود. در این راه، چربی ساکشن شده تصفیه می‌شود و در ابعاد نانومتری کوچک می‌شود. طبق آزمایشات، روش نانوفت نتیجه و ماندگاری بهتری دارد؛ در نتیجه هزینه بیشتری را هم نسبت روش میکروفت باید پرداخت کنید.

۴. محل تزریق چربی

قسمت‌های مختلفی در صورت برای تزریق چربی وجود دارد. در واقع برای تزریق به هر کدام از این قسمت‌ها، باید هزینه خاصی را پرداخت کنید. مثلا هزینه تزریق چربی به گونه، بیشتر از خط خنده یا پشت پلک است.

۵. تجربه پزشک

میزان تخصص و مهارت پزشک، عامل موثری در تعیین هزینه تزریق چربی به صورت است. پزشکانی با تخصص بالاتر، هزینه بیشتری دریافت می‌کنند. از طرفی انتخاب کلینیک برای عمل هم در این مورد تاثیرگذار است. ضمنا توجه داشته باشید که این عمل، تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد؛ از همین روی بهتر است که قبل از عمل، تمامی هزینه‌ها را از پزشک خود بپرسید.

بیشتر بخوانید: فیلر زیر چشم

موارد منع تزریق چربی

با اینکه عمل تزریق برای تمامی رده‌های سنی امکان‌پذیر است و محدودیت خاصی ندارد؛ اما باز هم انجام آن برای افراد زیر پیشنهاد نمی‌شود:

  • افرادی با بیماری‌های اختلال انعقادی و ضعف سیستم ایمنی، بهتر است که این عمل را انجام ندهند.
  • اگر شخصی بیماری آمبولی ریوی یا HIV دارد، کاندید مناسبی برای تزریق نیست.
  • افرادی با مشکلات قلبی و عفونت حاد، دچار مشکل می‌شوند.
  • شخصی که تحت شیمی درمانی است، دستور منع انجام عمل دارد.
  • اگر داروی ایزوترتینوئین (آکوتان) مصرف می‌کنید، بهتر است که از فکر انجام این عمل بیرون بیایید.
  • برای افراد بسیار لاغر امکان برداشت چربی بدون خطر وجود ندارد؛ بنابراین به چنین افرادی هم پیشنهاد نمی‌شود.

جمع‌بندی

عمل تزریق چربی به صورت، جزو عمل‌های تقریبا ماندگار و کم‌خطر برای زیبایی است؛ اما باز هم نباید از خطرها و عوارض آن غافل شوید. ما در این مقاله از صندلی اطلاعاتی درباره مزایا و معایب تزریق، در اختیار شما گذاشتیم.

توجه داشته باشید که برای این کار، حتما به سراغ پزشک با تجربه و متخصص بروید. از آن جایی که این عمل جزو عمل‌های زیبایی است، می‌توانید با سوال و مشاوره برای پیداکردن محل مناسب برای تزریق، از افراد متخصص در مراکز زیبایی کمک بگیرید.

البته می‌توانید به سایت صندلی مراجعه کنید تا راه پیداکردن مرکز معتبر برای مشاوره آسان‌تر شود. از شما می‌خواهیم که اگر تجربه خاصی در این مورد دارید، در بخش نظرات آن را در اختیار افراد دیگر قرار دهید؛ چرا که کاربران با استفاده از تجربه شما، قطعا به نتایج بهتری می‌رسند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید