مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

پروتز لب چیست و چگونه انجام می شود؟

فهرست مطالب

آیا می‌دانستید طبق آمارها، بیش از ۳۰۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۸ عمل پروتز لب را انجام داده‌اند؟ البته این آمار با توجه به طرفداران زیاد این عمل زیبایی، روز به روز در حال افزایش است. اما به نظر شما در عمل ایمپلنت لب، دقیقا چه کاری انجام می‌شود و برای انجام این‌کار از چه روش‌هایی استفاده می‌کنند؟

شما در این مطلب قرار است ضمن پاسخ به سوالات مطرح شده، با انواع مدل‌های پروتز لب، عوارض و اقدامات قبل و بعد از ایمپلنت لب آشنا شوید و بتوانید بهترین روش و شیوه را برای این‌کار انتخاب کنید.

پروتز لب چیست؟

پروتز یا بزرگ کردن لب، عمل زیبایی است که باعث پرتر شدن و اصطلاحا قلوه‌ای و جوان‌تر شدن لب می‌شود و با توجه به نیازها و اهداف هر فرد، انواع مختلفی دارد. در این عمل زیبایی، اندازه لب با استفاده از روش‌های متفاوت و متناسب با مدل و وضعیت لب بیمار تغییر می‌کند و حجم آن، توسط جراحان پلاستیک و متخصصان پوست و مو افزایش می‌یابد.

جالب است بدانید که ایمپلنت لب، روشی نیمه‌تهاجمی است و باعث حجیم شدن لب‌ها نیز می‌شود. در گذشته افراد با پروتز کردن لب‌های خود، حالتی غیرطبیعی می‌گرفتند. اما امروزه پروتزها شکل طبیعی‌تری دارند و باعث حجم‌دهی مناسب و طبیعی‌تری در لب‌ها می‌شوند. این روش به انگلیسی lip fillers نامیده می‌شود و معنای آن پرکردن چیزی درون لب‌هاست. این روش، به افزایش جذابیت و بالارفتن اعتماد به نفس افراد چه مرد و چه زن کمک می‌کند و شیوه‌های مختلفی نیز دارد.

روش های انجام پروتز لب

ایمپلنت لب، بر اساس زمان ماندگاری به دو روش موقت و دائمی انجام می‌شود. شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر و بهتر با این دو روش موارد زیر را بخوانید:

  • روش‌های موقت: در این روش‌ها، پروتز با کم‌ترین تهاجم انجام می‌شود و تا مدتی مشخص و محدود، لب‌ها برجسته می‌مانند و بعد از مدتی اثربخشی خود را از دست می‌دهند.

شیوه‌های دائمی: این روش دائمی است و تا مدت طولانی باقی می‌ماند. در ادامه به طور کامل شیوه‌های دائمی پروتز لب را معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: انواع رژ لب

شیوه ‌های دائمی پروتز لب

همان‌طور که از اسم این روش پیداست، لب‌ها بعد از پروتز لب دائمی، تا مدت طولانی باقی می‌مانند و شکلشان را از دست نمی‌دهند. این روش، به شیوه‌های متفاوتی انجام می‌شود. در این روش، با عمل جراحی، پروتزها در داخل لب‌های شما قرار می‌گیرند. البته فراموش نکنید که در ایمپلنت لب دائمی، فرد ممکن است دچار عوارض منفی در لب‌های خود شود. اما به طور کلی پروتز طولانی مدت، با یکی از دو روش زیر انجام می‌شود:

  • کاشت لب: در این روش، پروتزهای پلاستیکی، با ایجاد برش‌هایی کوچک داخل لب قرار داده می‌شوند. در کاشت لب از دو نوع پروتز پرمالیپ یا سیلیکونی و پروتز تترافلورو اتیلن منبسط‌شده، استفاده می‌شود. پروتز پرمالیپ، از جنس سیلیکون جامد است و مانند پلی تترا فلوئورو اتیلن منبسط ‌شده، ایمپلنتی بی‌خطر است. اما در میان این دو نوع پروتز، نوع دوم یعنی پلی اتیلن تترا فلوئورو اتیلن، از نظر پاسخ بافتی، مطلوب‌تر است و نسبت به گزینه سیلیکونی نرم‌تر و راحت‌تر فشرده می‌شود. در نتیجه افرادی با داشتن این نوع پروتز در لب‌ها، احساس بهتر و طبیعی‌تری دارند و پروتز نیز کم‌تر به چشم می‌آید.
  • لیفت لب: در این روش جراح پلاستیک، پوست اضافی بین بینی و لب بالایی (گوشه‌های دهان) را بر می‌دارد و لب‌های شما را بالا می‌کشد که به این‌کار، اصطلاحا لیفت لب می‌گویند. البته برای بالا کشیدن لب‌ها، از نخ گورتکس یا نخ قابل جذب در اطراف لب نیز استفاده می‌شود تا فرم دلخواه لب برای شما ایجاد شود. این روش، باعث صاف شدن خطوط ریز اطراف دهان شما می‌شود و به افزایش تولید کلاژن و حجیم کردن لب‌هایتان نیز کمک می‌کند.

انواع مدل های پروتز لب

امروزه مدل‌های متفاوتی برای پروتز کردن لب بیمار پیشنهاد می‌شود و بعد از آن، با توجه به وضعیت آناتومی لب، بهترین مدل و میزان حجم انتخاب می‌شود. این‌گونه افراد بعد از انجام پروتز، کم‌ترین ابراز پشیمانی از غیر طبیعی شدن لب‌هایشان را دارند. اما در زیر معروف‌ترین و پرطرفدارترین مدل‌های پروتز به شما معرفی می‌شود:

  1. لب عروسکی: این مدل، از لب عروسک‌های باربی الهام گرفته می‌شود. در پروتز عروسکی، لب پایین و بالا هر دو بزرگ‌تر می‌شوند و نسبت به روش‌های دیگر به ژل بیشتری هم نیاز دارد. در این مدل، لب پایینی بزرگ‌تر و برجسته‌تر از لب بالا می‌شود و لب بالایی نیز تغییر شکل پیدا می‌کند.
  2. لب روسی: جالب است بدانید که دختران روسی، به عنوان زیباترین نژادها شناحته می‌شوند و از ویژگی‌های منحصر به فرد زیباییشان، مدل لب‌هایشان است. در این مدل لب، مرکز لب‌ها حجیم‌تر است و خط لب‌ها برجسته‌تر هستند. برای انجام پروتز لب روسی، ابتدا داخل لب‌ها پر می‌شوند و سپس به خط لب می‌رسند. این‌گونه خط لب، برجسته‌تر از قسمت‌های دیگر می‌شود. این‌گونه لب‌ها حالتی قلبی می‌گیرند و زیبایی افراد را بیشتر می‌کند.
  3. لب طبیعی: این مدل، به دلیل طبیعی بودن شکلش، بسیار زیباست و افراد، کم‌تر متوجه مصنوعی بودن آن می‌شوند. در پروتز لب طبیعی، از ژل کم‌تری استفاده می‌شود و پروتز لب با تزریق ژل یا فیلر لب بسیار نامحسوس‌تر است.
  4. لب خط‌دار: این مدل، بی‌شباهت به مدل روسی نیست و از یک نوع تکنیک نیز برای انجام آن استفاده می‌شود. در پروتز لب خط‌دار نیز بیشترین توجه روی خط لب‌هاست تا برجستگی و وضوح بیشتری پیدا کنند. فراموش نکنید که این روش برای افرادی با خط لب برجسته طبیعی پیشنهاد نمی‌شود. چون زیبایی فرد را کم می‌کند و لب‌ها را نیز غیر طبیعی می‌کند.
  5. لب قلبی: این مدل از روش‌هایی پرطرفدار است و مناسب افرادی با صورت‌های بیضی‌شکل است. پروتز قلبی لب، باعث ایجاد فاصله در قسمت بالایی دو حاشیه لب می‌شود و شکلی قلبی به آن می‌دهد.
  6. لب کمانی: تمرکز اصلی در این مدل، روی لب بالایی بوده که شبیه کمان است. پروتز لب کمانی، به افرادی پیشنهاد می‌شود که به دلیل کهولت سن، طراوت لب‌های خودشان را از دست داده‌اند و می‌خواهند لب‌های خود را به شکلی طبیعی تغیر دهند.

بیشتر بخوانید: تشخیص سرب در رژ لب

پروتز یا ایمپلت لب برای چه کسانی مناسب است؟

پروتز کردن لب، گزینه‌ای مناسب و طولانی‌مدت برای افرادی با داشتن شرایط زیر است:

  • لب‌هایی نسبتا متقارن؛
  • وجود بافت کافی در لب‌ها برای کشیده شدن و پنهان کردن ایمپلنت؛
  • بیزاری از روش‌های مکرر و موقت؛
  • نداشتن بیماری و وجود سلامتی پوستی و جسمی؛
  • نداشتن اعتیاد به سیگار یا بعد از ترک آن؛
  • نداشتن عفونت‌های فعال مانند تبخال؛
  • نداشتن بیماری‌های مزمنی مانند دیابت یا لوپوس؛
  • داشتن انتظاراتی واقع‌بینانه از نتایج طرز انجام پروتز لب؛

عوارض احتمالی پروتز لب

فراموش نکنید که امکان بروز عوارض بعد از انجام ایمپلنت لب، با استفاده از بهترین مواد پروتز لب و عمل جراحی مطلوب توسط پزشک متخصص، بسیار کم است. اما بزرگ کردن لب هم مانند جراحی‌های زیبایی دیگر ممکن است خطرات زیر را به همراه داشته باشد:

  • واکنش‌های آلرژیک مانند قرمزی و خارش؛
  • خون‌ریزی؛
  • کبودی؛
  • عفونت؛
  • سفت شدن لب‌ها؛
  • ایجاد زخم و ماندن جای آن؛
  • تورم؛
  • ایجاد ناهمواری در لب‌ها؛
  • جابه‌جایی ایمپلنت و نیاز به عمل جراحی مجدد؛

بیشتر بخوانید: علت چین و چروک دور لب

اقدامات لازم قبل از انجام پروتز لب

فراموش نکنید که قبل از پروتز کردن لبهایتان باید کشیدن سیگار و مصرف داروهای رقیق‌کننده خون را متوقف کنید. چون این کارها، باعث کبودی و افزایش آن رو لب می‌شود. از طرف دیگر نباید مسکن‌هایی مانند آسپرین و مکمل‌های گیاهی مانند مولتی ویتامین‌ها و روغن‌های ماهی را نیز مصرف کنید. این نکته را بدانید که قبل از پروتز، جراح برای بی‌حس شدن ناحیه لب‌های شما، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند یا ممکن است تمام مدت عمل، خواب باشید چون بیهوشی عمومی دریافت می‌کنید.

مراقبت های بعد از انجام پروتز لب

شما باید برای بهبود لب‌ها و دریافت نتیجه بهتر، کارهای زیر را انجام دهید:

  • خوردن غذاهای نرم در چندروز اول؛
  • بالا بردن سر در هنگام خواب؛
  • تکان ندادن بیش از حد لب‌ها؛
  • استفاده از کیسه یخ روی لب‌ها؛

بیشتر بخوانید: انواع مدل تزریق ژل لب

کلام آخر

اگر شما هم قصد دارید لب‌های خود را پروتز کنید، باید ابتدا به جراح پلاستیک متخصص مراجعه کنید و از او مشاوره بگیرید تا متوجه شوید که آیا شرایطتان برای ایمپلنت لب مناسب هست یا خیر.

از طرف دیگر، جراح به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهترین میزان پروتز و مدل را انتخاب کنید. امروزه کیلینک‌های فراوانی این کار را انجام می‌دهند. شما می‌توانید برای یافتن کلینیکی معتبر با کادری مجرب به سایت رزرو آنلاین صندلی مراجعه کنید و با توجه به نوع نیازتان، بهترین کیلینیک را برای انجام انواع خدمات زیبایی از جمله پروتز لب، انتخاب کنید.

البته جالب است بدانید که این تنها خدمت سایت صندلی نیست و در موارد دیگری مانند معرفی آرایشگاه‌های معتبر و معروف و گرفتن نوبت آنلاین از آن‌ها نیز به شما کمک می‌کند. صندلی از طرف دیگر به شما کمک می‌کند تا بتوانید محصولات آرایشی و مراقبتی پوست و موی باکیفیتی را نیز از بهترین فروشگاه‌ها خریداری کنید و نگران تقلبی بودن و قیمت بالای محصول موردنظر خود نباشید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید