مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

هر آنچه باید درباره مزوتراپی مو بدانید!

فهرست مطالب

به دلیل رشد فزاینده ریزش مو بین خانم‌ها و آقایان، مزوتراپی مو به یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای جلوگیری از ریزش و ازسرگیری فعالیت چرخه رشد مو تبدیل شده است. به دلیل ماهیت غیرتهاجمی، این روش نسبت به کاشت مو طرفداران بیشتری دارد. مزو مو، یکی از روش‌های پیشگیری کننده از ریزش مو ناشی از بیماری‌های ارثی و هورمونی محسوب می‌شود و در روند درمان بیماری‌های طاسی و اسکالپ موثر است. در این مقاله از صندلی سعی داریم با توضیح احیا مو با مزوتراپی مو ، به سوالاتی که ذهنتان را درگیر کرده است پاسخ دهیم. با ما همراه شوید.

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی روشی درمانی است که با تزریق داروها، ویتامین‌ها و مواد مغذی به پوست سر کار انجام می‌شود و می‌تواند به روش‌های مختلف اعمال شود. این روش نتایج سریع و فوق العاده‌ای در درمان ریزش مو دارد و دلیلش هم این است که طی آن، داروها به طور مستقیم و دقیقا به اندازه نیاز به ریشه مو تزریق می‌شوند. در واقع میزان دقیق مواد و عناصر مورد نیاز برای رشد مو با هیچ درمان دیگری قابل مقایسه و جایگزینی نیست. به همین دلیل از مزوتراپی برای درمان بیماری‌های مختلف مو استفاده می‌شود.

انتخاب ترکیب دارویی که در مزوتراپی تزریق می‌شود برای هر بیمار متفاوت است و این ترکیب بر اساس وضعیت سلامت عمومی بیمار و نوع مشکلی که باعث ریزش مو شده است تعیین می‌شود.

مزایا و کاربردهای مزوتراپی مو

مزوتراپی فواید و مزایای بسیاری دارد و استفاده از آن در دنیا رو به افزایش است. برخی از مهم‌ترین فواید مزوتراپی مو به شرح زیر است:

  • روشی کاملا مطمئن و ایمن؛
  • درمان سرپایی، بدون بیهوشی، روش‌های غیر جراحی و غیرتهاجمی؛
  • دوره نقاهت سریع؛
  • روشی بدون درد؛
  • موهای آسیب‌دیده را ترمیم کرده و از سفیدی زودرس موها جلوگیری می‌کند.
  • رشد مو را تحریک می‌کند.
  • فرد را از شر پوست چرب و شوره سر خلاص می‌کند.
  • نیازی به مراقبت خاصی نیست.
  • درمان کننده موهای نازک؛
  • درمان طاسی و باریکی مو؛
  • کاهش ریزش مو، رشد مجدد مو، آبرسانی به زیر پوست سر و افزایش جریان خون در ناحیه تحت درمان؛
  • محافظت در برابر عوامل اکسید کننده؛
  • تامین کننده مواد مغذی لازم برای لایه‌های مختلف مو و هم‌چنین فولیکول‌ها؛
  • کاهش شوره سر؛
  • کمک به داشتن موهای نرم و درخشان؛
  • هزینه معقول و مقرون به صرفه؛
  • مناسب برای درمان ریزش مو و مشکلات پوست سر مانند موهای چرب، شوره سر و ترمیم موهای آسیب‌دیده؛
  • بهترین روش غیر جراحی برای درمان ریزش مو؛
  • عوارض جانبی و خطرات بسیار محدود؛

بیشتر بخوانید: میزانپلی چیست

تاثیر مزوتراپی مو بر رویش مجدد موها

مزوتراپی یکی از بهترین روش‌های درمانی بدون نیاز به جراحی است که کم پشتی موها را برطرف کرده و درخشندگی آن‌ها را به دنبال دارد. این روش، شامل تزریق داروها، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و… در لایه اپیدرمی پوست است. با تزریق دارو به قسمت میانی پوست که مزودرم نام دارد، تارهای مو شروع به رشد می‌کنند. در واقع می‌توان گفت که مزوپلاستی یک درمان سریع در حال رشد در مراقبت‌های پیشرفته مو است.

این تکنیک بر این واقعیت استوار است که بیشتر مشکلات ریزش مو به دلیل مشکلات هورمونی در اطراف فولیکول‌های مو (مانند DHT)، کمبود مواد مغذی و نبود گردش خونِ کافی در پوست سر، رخ می‌دهد.

محلولی که در روش مزوتراپی به پوست سر تزریق می‌شود، انواع مختلفی از ویتامین‌ها و اسیدهای آمینه را شامل می‌شود. مهم‌ترین تاثیر مزوتراپی بر ریزش مو در واقع سنتز کلاژن، تکثیر سلولی و بهبود تراکم مو است. از دیگر تاثیرات مزوتراپی مو می‌توان به رشد تارهای موی جدید و سالم اشاره کرد. هم آقایان و هم خانم‌ها می‌توانند از این تکنیک بهره ببرند.

بیشتر بخوانید: نحوه انجام بوتاکس مو

 نحوه انجام مزوتراپی مو

رفع کم پشتی و درمان ریزش مو با مزوتراپی مو به دو روش زیر قابل انجام است:

  • مزوتراپی شیمیایی: نحوه انجام مزوتراپی مو به این صورت است که داروهای تزریقی مانند بوفلومدیل، ماینوکسیدیل، فیناستراید، دوتاستراید، بیوتین، ویتامین‌ها و سیلیسیم آلی از طریق یک سوزن کوچک تا عمق یک میلی‌متری پوست سر (محل قرارگیری فولیکول‌های مو) به لایه مزودرم پوست تزریق می‌شوند. در این روش بدون درد، موانعی که در پوست سر مانع از رویش مو بوده‌اند کنار می‌روند و به مقدار کافی داروی رشد مو دقیقا در جایی که نیاز است تزریق می‌شود. تزریق حدود نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه زمان می‌برد. این مواد با بهبود گردش خون، خنثی کردن DHT اضافی و کاهش التهاب موجب تحریک رشد طبیعی مو شده و با تحریک تولید کلاژن، جلوی ریزش مو را می‌گیرند.
  • مزوتراپی مکانیکی: در این روش، پزشک با ایجاد سوراخ‌های ریز در ناحیه آسیب‌دیده منجر به تحریک رشد مو می‌شود. علاوه بر تاثیر مزوتراپی مو برای رفع کم پشتی مو، این روش باعث ایجاد کلاژن و الاستین نیز می‌شود. کلاژن و الاستین در تشکیل بافت‌های جدید مو نقش دارند.

 تعداد جلسات مورد نیاز مزوتراپی مو

مدت زمان درمان، بیشتر به خود بیمار بستگی دارد، اما معمولا ۴ ماه زمان می‌برد و بیمار باید هفته‌ای یکبار برای ادامه روند درمان به کلینیک یا مطب مراجعه کند. درمان معمولا شامل ۸ جلسه یک هفته‌ای است و هر جلسه حدود ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. در طول فرآیند درمان، لازم است بیمار صبور و خونسرد باشد، نتایج معمولا از هفته پنجم به بعد قابل مشاهده است. البته، به محض اینکه بدن بیمار شروع به پاسخ به درمان کند، مدت زمان و تعداد دفعات درمان کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: آموزش کرلی مو

مزوتراپی مو مناسب چه افرادی است؟

هر فرد به طور متوسط روزانه حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می‌دهد. این تا زمانی خوب است که ریزش مو به یک مشکل جدی تبدیل نشود. ریزش مو، خانم‌ها را بیشتر از آقایان تحت تاثیر قرار می‌دهد و دلایلش هم می‌تواند متعدد باشد از جمله ژنتیک، استرس، التهابات ریز پوست سر، عدم تعادل هورمونی و غیره.

اگر ریزش مو دائمی باشد، ممکن است در نتیجه افت ایمنی، کمبود آهن، مشکلات وزن، غده تیروئید و هورمون‌ها ظاهر شود. در چنین مواقعی باید کاری کرد که جلوی ریزش و نازک شدن تارهای مو گرفته شود.

اگر نگران ظاهر و کیفیت موهایتان هستید و آن‌ها بیشتر از قبل در حال ریزش هستند، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید. پزشک بعد از معاینه پوست سر و در نظر گرفتن تمام عوامل دیگری که منجر به ریزش شده است، روش‌هایی را توصیه می‌کند. یکی از موثرترین روش‌ها درحال حاضر، مزوتراپی مو است؛ درمانی که نوسازی و رشد تارهای مو را تحریک می‌کند.

این درمان به طور خاص برای موارد زیر توصیه می‌شود:

  • خانم‌ها و آقایانی که با ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • افرادی که تحت استرس مزمن هستند که می‌تواند باعث ریزش موی بیش از حد شود.
  • خانم‌ها و آقایان مبتلا به اختلالات هورمونی؛
  • خانم‌ها بعد از بارداری (بارداری اغلب ریزش مو را افزایش می‌دهد.)؛
  • خانم‌ها در دوران یائسگی؛
  • خانم‌ها و آقایانی که می‌خواهند موهایشان را تقویت کنند، مخصوصا در فصولی از سال که موها ممکن است شدیدتر از حد متوسط ​​ریزش کنند.
  • آقایانی که برای جراحی کاشت مو آماده می‌شوند؛ بازسازی حتی بخشی از موهایی که ریزش نکرده است ممکن است دامنه جراحی کاشت مو را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: براشینگ مو

عوارض احتمالی مزوتراپی مو

در مطالعه‌ای که برای بررسی عوارض جانبی مزوتراپی مو روی بیماران مبتلا به آلوپسی انجام شد، سه بیمار بعد از اتمام جلسات مزوتراپی، ریزش مو را تجربه کردند. از این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت که مزوتراپی برای آلوپسی آندروژنتیک ممکن است باعث ریزش مو و زخم‌های ملتهب شود.

در تحقیق دیگری که برای درمان آلوپسی آندروژنتیک انجام شده بود، دو بیمار بعد از اتمام جلسات مزوتراپی دچار آلوپسی تکه‌ای شدند.

احتمال بروز عوارضی مانند آبسه پوست سر نیز در این روش درمانی وجود دارد. برخی از افراد ممکن است کبودی، ادم، سردرد، خارش و درد را نیز تجربه کنند.

مراقبت ‌های بعد از مزوتراپی مو

برای افزایش ماندگاری مزوتراپی مو، مراقبت‌های بعد از آن را جدی بگیرید:

  • حداقل تا ۸ ساعت پس از درمان مزوتراپی از شستشو یا دوش گرفتن خودداری کنید. تا دو روز بعد از انجام مزوتراپی، با آب گرم حمام نکنید. بعد از گذشت دو روز برای از بین بردن کبودی‌های ناشی از مزوتراپی می‌توانید حمام کنید، اما توصیه می‌شود حمام‌هایتان کوتاه و در حد ۱۵ دقیقه باشند.
  • بهتر است تا دو روز بعد از انجام مزوتراپی از انجام هرگونه ورزشی خودداری کنید. زیرا بدنتان عرق می‌کند و محلول تزریق شده از منافذ پوستتان خارج می‌شود در نتیجه اثربخشی درمان کاهش می‌یابد.
  • در طول روز آب زیادی بنوشید و این مصرف آب را برای مدت یک هفته ادامه دهید.
  • تا ۴۸ ساعت پس از درمان باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب شود.

جمع ‌بندی

مزوتراپی مو فرآیندی غیرتهاجمی است که برای تقویت رشد مو، داروهایی به پوست سر تزریق می‌شود. در مزوتراپی مواد مغذی ضروری به پوست سر می‌رسد و کاهش سرعت انقباض فولیکول‌ها باعث تحریک رشد مو و ترمیم آن می‌شود. این روش یک فرآیند نسبتا بدون درد است که طی سال‌های اخیر بسیار رایج شده است. هزینه مزوتراپی هم به نوع درمان و تعداد جلسات بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روند درمان با یک پزشک متخصص قابل اعتماد و باتجربه مشورت کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید