مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
ناخن
کاشت ناخن

کاشت ناخن چیست و چه عوارضی دارد؟

فهرست مطالب

 در سال‌های اخیر روش‌های سنتی زیباسازی ناخن‌ها، جای خود را به گزینه‌های جدید و ماندگارتری مانند کاشت ناخن داده است. بسیاری از خانم‌ها از مانیکور ناخن‌ هایشان لذت می‌برند و اکستنشن ناخن، یکی از روندهای جدید و مد روز رسیدگی به این عضو از بدن است که به علاقه‌مندان کمک می‌کند ناخن‌هایی در سایز و فرم دلخواه و با رنگ‌های متنوع داشته باشند. اگر شما هم دوست دارین که اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید، لطفا تا انتهای این مقاله از صندلی، همراه ما باشید.

 کاشت ناخن چیست؟

 کاشت ناخن یکی از به‌روزترین و محبوب‌ترین راه‌ها برای داشتن ناخن‌های بلندتر، قوی‌تر و جذاب‌تر است. بسیاری از افراد دوست دارند در این فرایند فرم ناخن‌های خود را تغییر دهند و رنگ‌های متنوعی را روی دستان خود ببینند. البته، بسیاری از مردم روی مراقبت از آنها متمرکز نمی‌شوند، اما بخش مهمی از پیش‌نیازهای کاشت ناخن، رسیدگی به نظافت و پاکیزگی آنها است. در مراحل بعدی بهترین ترکیب پولیش و هنر طراحی روی ناخن‌ها اجرا می‌شود. بااین‌حال کاشت ناخن هم مزایا و معایب خاصی دارد و اگر برای اولین‌بار می‌خواهید این کار را انجام بدهید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

انواع روش‌ های کاشت ناخن

کاشت ناخن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در هر یک از این روش‌ها، از مواد متفاوتی استفاده می‌کنند و تبعاً نتایج منحصربه‌فردی نیز دارند. در حال حاضر برخی از محبوب‌ترین روش‌های انواع کاشت ناخن عبارت‌اند از:

  • کاشت ناخن با ژل: در این متد ناخن‌ها به‌وسیله لامپ‌های UV و LED خشک می‌شوند.
  • کاشت ناخن با پودر و مایع یا روش اکریلیک
  •  آکریژل: یکی از جدیدترین روش‌های کاشت ناخن که ترکیبی از دو متد اکریلیک و کاشت با ژل است.
  •  کاشت ناخن با الیاف: در این سبک از الیاف و ژل خاصی برای کاشت استفاده می‌شود که هم‌زمان ناخن‌ها را بسیار مقاوم‌تر و محکم‌تر می‌کند.
  •  ناخن‌های ژله‌ای: این ناخن‌ها در ابتدا به‌صورت مایع روی ناخن قرار می‌گیرند و سپس زیر اشعه خشک می‌شوند.
  • کاشت ناخن با استفاده از مدل و الگو: در این روش از الگوهای خاصی برای فرم دادن به ناخن‌ها استفاده می‌شود و نتیجه، ناخن‌های خاص و منحصربه‌فردی است.

بیشتر بخوانید: پسوریازیس ناخن چیست ؟

 کاشت ناخن با پودر

 کاشتن ناخن‌ها با استفاده از پودر و مایع در اصطلاح روش اکریلیک نیز نامیده می‌شود و گرچه قدیمی‌تر از سایر روش‌هایی است که نام بردیم، اما هنوز بین مردم محبوبیت زیادی دارد. این سیستم شامل پودر اکریلیک و مایع است که به‌عنوان پلیمر و مونومر نیز شناخته می‌شود. در فرایند کاشت، آرایشگر ابتدا برس مخصوص را در مایع و سپس در پودر اکریلیک فرومی‌برد و بیرون می‌آورد و محصول را روی ناخن شما می‌گذارد. بدین ترتیب یک قطعه از ناخن جدید ساخته می‌شود که خودبه‌خود در هوا خشک می‌شود و به هیچ نور و لامپ خاصی نیاز ندارد.

 برای اطمینان از جنس و رنگ ناخن‌های اکریلیک می‌توان ابتدا بجای اینکه برس را مستقیماً روی ناخن بکشید، روی یک سطح پلاستیکی یا یک مجسمه امتحان کنید.

 نکته جالب درمورد کاشت اکریلیک این است که اگر از پودرهای رنگارنگ مخصوص استفاده کنید، بعداً دیگر به لاک و طراحی دیگری نیاز ندارید و با همان رنگ اکریلیک می‌توان بلافاصله زیباترین نقش‌ها را روی ناخن شما خلق کرد. اما مایعی که با پودر اکریلیک ترکیب می‌شود، از بوی تندی برخوردار است و کار با آن به تهویه قوی اتاق و تجهیزات خاص آرایشگر نیاز دارد. البته امروزه مونومرهای بدون بو هم در بازار لوازم آرایشی و بهداشتی عرضه می‌شود. تفاوت مایعات بی‌بو نسبت به مونومرهای قبلی این است که در نور UV خشک می‌شوند.

 ناخن کاشتن با اکریلیک انجام برای ناخن‌های بسیار بلند مناسب‌تر است. این موضوع هم دلیل مشخصی دارد: طرح‌های زیبای اکریلیک که گاهی با نگین و تزیینات دیگر ترکیب می‌شود، مستلزم ناخن‌های بلند و ضخیم است و ناخن‌های کوتاه نمی‌تواند وزن و حجم چنین رنگ‌هایی را تاب بیاورد.

 کاشت ناخن با ژل

 کاشت ناخن با استفاده از ژل، به دلایل مختلف محبوب‌ترین روش آراستن ناخن‌ها نزد بانوان است. ژل‌ها در شیشه‌های کوچکی نگه‌داری می‌شوند و قوام آنها به لاک بسیار غلیظ شباهت دارد. معمولاً در این فرایند چندین لایه ژل روی ناخن‌ها قرار می‌گیرد و زیر لامپ UV/LED خشک می‌شود. برای اینکار از دستگاه لاک خشک کن استفاده میشود.

 سیستم کار با ژل در نهایت ناخن‌های طبیعی‌تری به مشتریان ارائه می‌کند؛ چه به لحاظ سایز و ضخامت ناخن‌ها و چه از نظر انعطاف‌پذیری و ماندگاری. ولی به یاد داشته باشید که برخلاف ظاهر طبیعی ژل، نمی‌توان آن را با استون پاک کرد.

 اغلب طرح‌های جذابی که در کاشت ناخن با پودر ارائه می‌شود، در این روش نیز قابل‌اجرا است. بااین‌حال هنرمندان و متخصصان ناخن‌کار ترجیح می‌دهند در این روش از لاک‌های مخصوص طراحی استفاده کنند و تصاویر ظریف‌تری را روی ناخن‌ها نقش بزنند.

 یکی از مزایای قابل‌توجه کاشت ناخن با ژل نسبت به روش پودر یا اکریلیک این است که حساسیت کمتری در برابر مواد شوینده و ترکیبات شیمیایی دارند. همچنین خود مشتریان می‌توانند رنگ‌ها و طرح‌های بسیار خاصی را انتخاب کنند و برای اجرا نزد آرایشگر ناخن‌کار خود ببرند. انواع مدل های طراحی ناخن پاییزی را میتوانید ببینید.

 مزایای کاشت ناخن

 متداول شدن کاشت ناخن بین بانوان، صرفاً به این دلیل نیست که کار آنها را راحت‌تر می‌کند. بسیاری از مردم ناخن‌های شکننده‌ای دارند که مدام ترک می‌خورد و عدم رسیدگی به آن شرایط دردناکی به دنبال دارد. اما کاشت ناخن به روش‌هایی که ذکر شد، مزایای قابل‌توجهی دارد:

  • دوام ناخن‌ها: ناخن‌های کاشت شده، به‌مراتب مقاوم‌تر از ناخن‌های طبیعی هستند و امان شکستن و ترک‌خوردن آنها بسیار کمتر است.
  • تنوع گزینه‌های طراحی: با کاشتن ناخن، درهای دنیای جدیدی از رنگ‌ها، مدل‌ها و طرح‌های زیبا به روی شما باز می‌شود. بسته به هر سلیقه و طبعی که دارید، گزینه‌های زیادی برای آراستن ناخن‌هایتان پیش روی شما قرار دارد.
  •  ظاهر طبیعی: با مراجعه به یک تکنسین حرفه‌ای، می‌توانید ناخن‌هایی بکارید که در عین درخشندگی و زیبایی، کاملاً طبیعی به نظر برسند.
  •  جلوگیری از جویدن ناخن‌ها: گاهی اوقات تنها راه جلوگیری از جویدن ناخن‌ها، پوشاندن کل آنها است. اکثر افرادی که با مشکل جویدن ناخن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، پس از اولین کاشت تا حدود زیادی از این کار دست برمی‌دارند.
  • محافظت از ناخن‌های ضعیف: برای افرادی که ناخن‌های شکننده و دردناکی دارند، کاشت ناخن راه‌حلی همیشه در دسترس است که به آنها اجازه می‌دهد کارهایی را دوباره شروع کنند که سال‌ها از انجام آن محروم بودند.

قصد تغییر فرم ناخن های خود را دارید ؟

 معایب و عوارض کاشت ناخن

 درحالی‌که استقبال از کاشت ناخن‌های مصنوعی هر روز بیشتر می‌شود، با نگاهی منصفانه باید معایب و عوارض کاشت ناخن را نیز در نظر بگیریم:

  •  آسیب‌دیدن ناخن‌های اصلی: احتمالاً مهم‌ترین عارضه کاشت ناخن، ضعیف و نازک شدن یا حتی گاهی لایه‌لایه شدن ناخن‌های طبیعی است.
  •  عفونت: اکستنشن ناخن می‌تواند محیطی ایده‌آل برای رشد عفونت‌های باکتریایی و قارچی ایجاد کند، مخصوصاً اگر فضای بین ناخن طبیعی و ناخن کاشت شده، مرطوب باشد احتمال بروز قارچ ناخن بیشتر است
  •  واکنش‌های آلرژیک: این ناخن‌ها معمولاً از اکریلیک، ژل یا ترکیبی از هر دو ساخته می‌شوند و می‌توانند حاوی مواد شیمیایی باشند که در برخی افراد واکنش‌های آلرژیک ایجاد می‌کنند.
  •  ایجاد مشکل در امور روزانه: ممکن است در انجام کارهای روزانه مانند تایپ‌کردن، باز کردن درب قوطی یا بطری‌ها و حتی بستن دکمه‌های لباس با چالش مواجه شوید.
  •  آسیب در زمان ریموو کاشت ناخن‌: برداشتن ناخن‌های مصنوعی ممکن است همان عوارض کاشت را به دنبال داشته باشد، یعنی ضعیف و شکننده‌تر شدن ناخن‌های اصلی. در برخی موارد آسیب به حدی جدی است که ناخن‌ها دیگر رشد نمی‌کنند.

 نحوه کاشت ناخن

 برای کاشت ناخن باید مراحلی را به ترتیب طی کرد تا نتیجه‌ای که بدست می‌آید قابل قبول و مورد تایید باشد. در ادامه مراحل را توضیح داده‌ایم:

  1. در نخستین مرحله روی ناخن‌ها و همچنین اطراف و کناره پوست آنها را با یک ماده پاک‌کننده مناسب به‌دقت تمیز می‌کنند.
  2.  سپس در گام دوم، ناخن دست را شکل‌دهی می‌کنند؛ یعنی به شکل گرد یا فرم طبیعی انگشتان هر شخص، ناخن‌ها را کوتاه کرده و روی ناخن‌ها را سوهان می‌زنند تا سطحی هموار و مناسب برای چسباندن ناخن مصنوعی ایجاد شود. این اقدامات را زیرسازی کاشت می‌نامند.
  3.  سومین مرحله با اعمال پایه و پوشاندن ناخن‌ها با مواد خاصی سپری می‌شود که ناخن‌ها را قوی‌تر و مقاوم‌تر می‌کنند. در این نقطه از فرایند ناخن‌های مصنوعی به سایز و فرم دلخواه کوتاه و فرم دهی شده و روی ناخن طبیعی افراد قرارمی‌گیرند. سپس بسته به نوع کاشتی که شخص انتخاب کرده، از ژل یا پودر و مایع یا سایر مواد برای چسباندن ناخن‌های مصنوعی به ناخن‌های طبیعی استفاده می‌شود.
  4.  پولیش و طراحی ناخن نیز در آخرین مرحله انجام می‌شوند، یعنی دوباره ناخن‌های کاشته شده را به‌صورت مرتب سوهان می‌زنند و بعد با رنگ‌ها و طراحی زیبا می‌پوشانند.

 مراقبت‌ های بعد از کاشت ناخن

 ناخن‌های کاشت شده به مراقبت‌های ویژه‌ای نیاز دارند:

  •  فقط از پاک‌کننده‌های غیر استونی استفاده کنید.
  • از ناخن‌های خود به‌عنوان ابزار استفاده نکنید.
  •  به طور منظم (هر دو یا ۳ هفته) برای ترمیم ناخن‌ها به آرایشگر مراجعه نمایید.
  •  سعی نکنید ناخن‌ها را در خانه از دست خود جدا کنید. برای ریموو کردن ناخن‌ها ضرورتاً به سالن تخصصی مراقبتی ناخن‌کار بروید.
  • همیشه برای کارهای خانه و رسیدگی به گلدان‌ها، دستکش بپوشید.
  •  دست‌هایتان را از حرارت شدید یا شعله مستقیم دور نگه‌دارید.
  •  در صورت بروز خارش و قرمزی در اطراف ناحیه کوتیکول، با پزشک تماس بگیرید.
  • پوست خود را مرطوب نگه دارید تا نواحی اطراف ناخن‌ها خشک نشود و مواد شیمیایی به پوست شما نچسبد.

 موارد منع کاشت ناخن

 تقریباً همه پزشکان اذعان می‌کنند که کودکان زیر ۱۲ سال نباید کاشت ناخن انجام دهند. این احتمال وجود دارد که ناخن‌های آنها در حین بازی به جایی گیر کند یا کشیده شود. حوادثی ازاین‌دست آسیبی جدی به‌سلامتشان وارد می‌کند. به گفته متخصصین، ترمیم ناخن آسیب‌دیده زمانی که ناخن مصنوعی به‌طور ضربه‌ای کنده شده باشد، به عمل جراحی نیاز دارد.

 همچنین به زنان باردار نیز توصیه می‌شود که از کاشت ناخن پرهیز کنند. طبق شواهد مانیکور و پدیکور کردن ناخن‌ها در این دوران بلامانع است، اما برای ایمنی بیشتر مادر و نوزاد بهتر است از هر اقدامی که احتمال واکنش آلرژیک و عفونی داشته باشد، مانند کاشت ناخن، اجتناب کرد.

 جمع‌بندی

 در سال‌های اخیر کاشت ناخن به محبوب‌ترین روش پیراستن و زیباسازی انگشت‌های دست تبدیل شده و روش‌های مختلفی برای اجرای آن وجود دارد. درحالی‌که فرایند مذکور مزایای متعددی برای علاقه‌مندان ایجاد می‌کند، ولی نباید از مراقبت‌های بعد از کاشت و همچنین عوارض جانبی احتمالی آن غافل شد. نظر شما در این مورد چیست؟ آیا تجربه کاشت ناخن داشته‌اید؟ در این صورت لطفا آن را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید